stukje php in html site

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart

Bart

15/03/2007 20:38:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik beschik over een leuk html sitetje, en van een vriend kreeg ik een leuk scriptje in php, ik wil eigenlijk de php site integreren in de layout van de html...
Ik heb al heel wat geprobeert, maar beschik gewoon over 0 kennis van php, dus het wil niet erg lukken...

is dit uberhaupt mogelijk? en zo jah, hoe?

hier zijn de links: eerst het php deel daarna html
http://www.dalan.nl/fl79/online/index.php
http://www.dalan.nl/fl79/status.htm

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 08:22:46
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

15/03/2007 20:41:00
Quote Anchor link
Rename je .html naar .php en wijzig je linkjes :). Anders zou je een iframe aan kunnen maken (blegh) of (mits je voldoende toegang heb tot de server) kunnen besluiten om ook .html door PHP te laten parsen.
 
Ponzi

Ponzi

15/03/2007 21:15:00
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

15/03/2007 22:27:00
Quote Anchor link
PHP gebruik je pas wanneer je aangeeft dát het om php gaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<html>
<head>
</head>
<body>
<?php
echo "Hello world!";
?>

</body>
</html>

Edit:
</html> vergeten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Schuurman
 
Bart

Bart

16/03/2007 00:54:00
Quote Anchor link
Arjan Schuurman schreef op 15.03.2007 22:27:
PHP gebruik je pas wanneer je aangeeft dát het om php gaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<html>
<head>
</head>
<body>
<?php
echo "Hello world!";
?>

</body>
</html>

Edit:
</html> vergeten


als dat niet gedaan is bij het php deel, waarom werkt het dan wel?
 
Bart

Bart

16/03/2007 00:57:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 15.03.2007 20:41:
Rename je .html naar .php en wijzig je linkjes :). Anders zou je een iframe aan kunnen maken (blegh) of (mits je voldoende toegang heb tot de server) kunnen besluiten om ook .html door PHP te laten parsen.


Ik denk dat ik voldoende toegang heb, maar kun je het misschien iets meer voorkouwen? ik neem aan dat laten parsen betekend dat hij het toelaat of uitvoert ofzo? ik heb echt geen idee hoe ik iets moet veranderen..
 
Mitchell

Mitchell

16/03/2007 00:57:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je?
 
Bart

Bart

16/03/2007 14:05:00
Quote Anchor link
Mitchell schreef op 16.03.2007 00:57:
Hoe bedoel je?


wat is er precies niet duidelijk? iets specifieker zijn zou ik op prijs stellen :$
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/03/2007 14:13:00
Quote Anchor link
jij upload je pagina via FTP? zoja .. verander de extensie ff in .php

Dit kun je testen door bijv in je code te doen,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo 'hello world!';

?>


Dan zie je of het werkt. Dit kun je overigens gewoon tussen je HTML doen.

Andersom kan ook. HTML kan ook prima in PHP dus bijv.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

echo '
<table>
<tr>
<td>Dit is een table kolom</td><td>Dit is een 2e table kolom</td>
</tr>
</table>'
;

?>
 
Thijs X

Thijs X

16/03/2007 14:16:00
Quote Anchor link
Arjan bedoelt dat je dmv htaccess je .html kan laten parsen door PHP.
Anders gezegt je kan gewoon je pagina's .html laten en je php scripts eraan toevoegen en dan werkt het.
Mocht je niet genoeg toegang hebben omdat te laten parsen dan kan je gewoon je pagina's renamen naar .php en dan werken je scripts alsnog.
 
Zim Zim

Zim Zim

16/03/2007 14:51:00
Quote Anchor link
@Thijs en Arjan,
Het is toch mogelijk op in een .html file php code te plaatsen? Deed ik vroeger altijd....
Of ligt dat aan je instellingen?
 
Mitchell

Mitchell

16/03/2007 15:30:00
Quote Anchor link
Is niet mogelijk, zover ik weet... =P
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

16/03/2007 15:35:00
Quote Anchor link
Wel mogelijk, je verteld Apache dat hij ook .html moet gaan parsen. Echt netjes is het overigens niet, ik zou er dus voor kiezen om de file te renamen :).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.