Stukje php script in ajax functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

B B

B B

27/08/2010 11:41:33
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Ik heb verschillende functies om pagina's in een div te openen op mijn website:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<script>
function openHome() {
    ajaxpage('home.php', 'contentarea');
    
}
function openAgenda() {
    ajaxpage('agenda.php', 'contentarea');
<script>

Als de functie aanroepen wordt, dan zou er in php een variabele moeten aangepast worden. Bvb: Als openHome() aanroepen wordt dan moet $output = "home"; worden binnen php. Hiervoor zou ik php met ajax/javascript moeten combineren.

alvast bedankt voor de hulp

groetjes
Gewijzigd op 27/08/2010 11:42:08 door B B
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 18:22:17
 
Chris -

Chris -

27/08/2010 12:07:53
Quote Anchor link
En wat wil je nu precies dat wij doen?
 
B B

B B

27/08/2010 14:15:45
Quote Anchor link
Ik hoopte dat iemand een manier zou weten om een variabele in php te wijzigen als een ajaxfunctie aanroepen wordt
 
Mick ForSure

Mick ForSure

27/08/2010 14:38:59
Quote Anchor link
Ik werk altijd met jquery en kan je beter anders doen, nl 1 functie en daarin meegeven wat je wilt in het php bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
function showContent(page, where) {
$.ajax({    
type: "POST",
url: "request.php",
data: 'page='+page,    
  success: function(msg){
  if(parseInt(msg)!=0)    //if no errors
    {
     $("#"+where).html(msg);
    }
  }
});
}


request.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if(isset($_POST['page'])) {
  switch($_POST['page']) {
  case
'agenda':
   print 'agendapagina';
  break;
  default:

   print 'homepagina';
  break;
  }
}

?>


en in je HTML de plek waar de content moet komen het juiste id="" geven.

(niet getest, denk wel dat het werkt!)
Gewijzigd op 27/08/2010 14:39:35 door Mick ForSure
 
Niels K

Niels K

27/08/2010 14:41:40
Quote Anchor link
@Mick..


Als $_POST['page'] niet gezet is natuurlijk terugsturen naar bepaalde page, zo kunnen ze nooit opgevraagd op de pagina komen..
 
Mick ForSure

Mick ForSure

27/08/2010 14:53:40
Quote Anchor link
Je hebt gelijk!

Zet even na de if:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
else {
  header('Location: index.php');
}

?>


oid
Gewijzigd op 27/08/2010 14:54:15 door Mick ForSure
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.