Style van selectbox aanpassen na aanklikken optie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Christian Snijders

Christian Snijders

05/02/2021 07:47:43
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Nu ben ik al een tijdje aan het zoeken voor het volgende, dit stukje css heb ik gemaakt maar na het klikken op een optie krijg ik niet het "pijltje" terug zoals de niet gefocuste selectbox.
Nu las ik ergens dat CSS het wel kon door als een focus gelegd wordt op een optie hij de parent aan kan passen.
Bij active draait het pijltje terug terwijl ik dus een optie probeer te selecteren.

HTML code
:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<select class='selectbox'>
<option class='selectbox_optie'>2021</option>
<option class='selectbox_optie'>2020</option>
<option class='selectbox_optie'>2019</option>
<option class='selectbox_optie'>2018</option>
</select>


CSS zoals ik nu heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
.selectbox{

    appearance: none;
    padding:10px;
    border:0px;
    border-bottom:1px solid #01b0d6;
    background-image:url(icons/dropdown.png);
    background-repeat:no-repeat;
    background-position:5px;
    padding-left:25px;

}
.selectbox:focus{

    background-image:url(icons/rotatedropdown.png);


}


Dit had ik geprobeerd maar deed helemaal niks:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
.selectbox < .selectbox_optie:focus{

    background-image:url(icons/dropdown.png);


}


Zal het ongetwijfeld ergens fout hebben gedaan of een niet bestaande actie hebben gemaakt
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 03:07:50
 
Jan R

Jan R

05/02/2021 09:44:22
Quote Anchor link
Is dit niet voldoende. Waarom background-image?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.selectbox:focus{
    appearance: auto;
}

Jan
 
Christian Snijders

Christian Snijders

05/02/2021 09:56:41
Quote Anchor link
Jan:

Dat had ik gedaan omdat ik dus een specifiek icoontje wilde hebben in plaats van de standaard.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2021 12:10:06
Quote Anchor link
Dan moet je er een container omheen plaatsen, want de checkbox zelf kan je zeer beperkt tot niet stylen.

Zo kan het dus wel:
https://www.w3schools.com/howto/howto_css_custom_checkbox.asp

Oh, ik las checkbox.
Gewijzigd op 05/02/2021 12:33:47 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

05/02/2021 12:24:09
 
Christian Snijders

Christian Snijders

05/02/2021 12:42:10
Quote Anchor link
Jan:
Daar gebeurt precies hetzelfde als die van mij doet, het pijltje veranderd niet meer na het kiezen van een optie tenzij je er naast klikt.

Bij mij was het de bedoeling dat het pijltje weer naar de oorspronkelijke afbeelding ging na het selecteren van de optie.
 
Jan R

Jan R

05/02/2021 13:15:16
Quote Anchor link
Heb je dan niet :active nodig?
 
Christian Snijders

Christian Snijders

05/02/2021 13:54:01
Quote Anchor link
Dan klapt het pijltje al terug zodra ik maar net buiten het selectieboxje kom
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.