Sub categorie in dropdown

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Donny Wie weet

Donny Wie weet

17/05/2012 21:41:49
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

In een dropdown menu kan je ook sub categorieen aanmaken. Hoe kan ik dit doen?

Groeten Donny
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:34:10
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/05/2012 21:51:24
Quote Anchor link
met css
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

17/05/2012 21:57:22
Quote Anchor link
Kan je er een voorbeeld van laten zien?


Toevoeging op 17/05/2012 21:58:41:

En ik bedoel met <select><option>Titel </option></select>
 
Eddy E

Eddy E

17/05/2012 21:58:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
padding-left: 20px;
text-indent: 20px;


Of iets in die richting. Gewoon inspringen dus ;).
 
Fons Seesink

Fons Seesink

17/05/2012 22:07:52
Quote Anchor link
Ik denk dat je deze optie bedoeld

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$buffer
="<select id=\"regio\">
        <optgroup label=\"Vlaanderen\">
            <option value=\"Antwerpen\">Antwerpen</option>
            <option value=\"Limburg\">Limburg</option>
            <option value=\"Oost-Vlaanderen\">OOst-Vlaanderen</option>
            <option value=\"Vlaams-Brabant\">Vlaams-Brabant</option>
            <option value=\"West-Vlaanderen\">West-Vlaanderen</option>
        </optgroup>
        <optgroup label=\"Walonie\">
            <option value=\"Brabant wallon\">Brabant wallon</option>
            <option value=\"Hainaut\">Heinaut</option>
            <option value=\"Liège\">Liege</option>
            <option value=\"Luxembourg\">Luxembourg</option>
            <option value=\"Namur\">Namur</option>
        </optgroup>
        </select>
        "
;
?>
 
Rotu Rotu

Rotu Rotu

17/05/2012 22:10:00
Quote Anchor link
Je kan ook optgroup gebruiken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<select>
  <optgroup label="letters">
    <option value="a">A</option>
    <option value="b">B</option>
  </optgroup>
  <optgroup label="cijfers">
    <option value="een">1</option>
    <option value="twee">2</option>
  </optgroup>
</select>


EDIT: Ik zie dat Fons Seesink me voor was.
Gewijzigd op 17/05/2012 22:10:53 door Rotu Rotu
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/05/2012 22:10:31
Quote Anchor link
o, zo'n dropdown. Ik dacht in het menu. Misschien je vraag wat uitgebreider stellen ;)

@Fons: het is handiger om voor een variabele / echo ' te gebruiken en dan in HTML de " Scheelt je een flink aantal keren \
 
Fons Seesink

Fons Seesink

17/05/2012 22:34:35
Quote Anchor link
Helemaal mee eens Obelix en vriend, dit is een stukje "oude" code wat ik snel copy-paste gedaan heb.
had geen zin het op te schonen voor het voorbeeld
lui? ja misschien wel :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.