Subject voor formulier meegeven in url

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sebastiaan

Sebastiaan

04/10/2007 15:37:00
Quote Anchor link
Ik wil doormiddel van een link automatisch een subject meegeven in mijn onderwerpveld van mijn contactformulier.

Bijvoorbeeld als ik reageer op artikel a moet er komen te staan:
Onderwerp: Artikel A

Heb ik een vraag en klik ik op : Neem contact op voor een vraag.
Moet er komen te staan in het onderwerp:
Onderwerp: Vraag vanaf website.

Dit maakt het een stuk gebruiksvriendelijker voor de bezoeker. Maar hoe kan ik dit het beste voor elkaar krijgen?

Ik heb zelf zitten denken aan:
index.php?page=contact&submit=PHPvraag

Als eerste opent hij de pagina contact. En vervolgens vult hij als onderwerp "PHPvraag" in. Maar de vraag , hoe krijg ik dat onderwerp nou in me veld "onderwerp".

<input name="onderwerp" type="text" size="50" maxlength="50" class="form" />

Moet ik hier de input name veranderen?
Of moet ik hem een value mee geven. Zoiets als:

value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $_post['submit']); ?>
"

Kan hij dat dan uit de URL halen?
En hoe?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:50:36
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

04/10/2007 15:48:00
Quote Anchor link
Een value meegeven ja. En dat kan met $_POST (let dus wel op hoofdletters)

Maar dan moet je hem waarschijnlijk niet 'submit' noemen omdat ie die waarschijlijk al gebruikt.
 
Sebastiaan

Sebastiaan

04/10/2007 16:10:00
Quote Anchor link
Nee hij gebruikt "onderwerp".


Maar inprincipe kan ik hem "vul" van invullen noemen.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

04/10/2007 16:12:00
Quote Anchor link
Sebastiaan schreef op 04.10.2007 16:10:
Nee hij gebruikt "onderwerp".


Maar inprincipe kan ik hem "vul" van invullen noemen.


Lastige keuze ja. Vind het zelf een beetje politiek incorrect </sarcasme>
 
- SanThe -

- SanThe -

04/10/2007 16:13:00
Quote Anchor link
Bedoel je soms gewoon mailen met mailto?

Een mailto-URI wordt als volgt opgebouwd:

mailto:e-mailadres

Wanneer op een hyperlink met een mailto-URI wordt geklikt, opent een browser die deze mogelijkheid ondersteunt, het (via de instellingen opgegeven) e-mailprogramma en plaats het e-mailadres is in het To-veld.
Sommige browsers en e-mailprogramma's ondersteunen parameters, waarmee ook de inhoud van het Subject-veld, het CC-veld en de inhoud van het bericht in de URI worden opgenomen. Voor het Subject-veld ziet dat er als volgt uit:

mailto:e-mailadres?SUBJECT=onderwerp
 
Sebastiaan

Sebastiaan

04/10/2007 16:18:00
Quote Anchor link
Nee, dat is achterhaald :P

Als je tegenwoordig een email adres plaatst in een link heb je binnen de kortste keren een hoop spam.
Vandaar de functie van een contactformulier in php. Waarmee het email adres onzichtbaar is in de broncode.

Maar als ik wil reageren op een vraag, moet er alvast in het onderwerp "vraag" worden meegegeven.
En reageer ik op een vacature moet er " vacature komen te staan. Dit kan je wel hard maken, maar dan heb ik straks 36 verschillende mailformulieren. Omdat het onderwerp er hard in staat!! En dat wil ik dus niet.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/10/2007 16:21:00
Quote Anchor link
Dan maak je toch gewoon een select box met alle opties die je wilt er in? De waarde daarvan plak je na verzenden in de titel van je mail.
 
Sebastiaan

Sebastiaan

04/10/2007 16:23:00
Quote Anchor link
Het is al gelukt..

Voorbeeld link: index.php?page=contact&ondw=PHPvraag

Voorbeeld input: <input name="onderwerp" type="text" size="50" maxlength="50" class="form" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $_GET['ondw']; ?>
" />

Toch bedankt allemaal.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.