Submit zit in de weg

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marien xD

Marien xD

13/02/2004 14:27:00
Quote Anchor link
Op mijn site heb ik een mail a friend formuliertje standaard op elke pagina staan. Dat werkt volledig. Maar als ik nu op mijn site iets toevoegt (nieuws bericht of reactie) dan gaat ie als je op de submit knop drukt naar het mail a friend formulier. Hoe kan je aan die mail a friend iets meegeven dat de submit uniek word of zo??

Of misschien is er ook wel een andere oplossing?

Marien den Besten
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:48:44
 
Arend a

Arend a

13/02/2004 16:44:00
Quote Anchor link
Hallo Marien,

Voor jou, speciaal haal ik nog even een kwoot:

Quote:
Hoewel hier zo nu en dan pornoboeren hun webdesigners rondselen, is dit geen verzamelplek voor de vereniging van telepathen en andere jomanda sympatisanten.


Plaats eens je code (html en php) en waar het precies fout gaat.
 
Marien xD

Marien xD

13/02/2004 18:35:00
Quote Anchor link
helemaal alles...

want de code is groot

in mijn nieuws systeem zit dus ook een formuliertje en in het mail a friend ook allebei gebruiken ze submit...
 
Marien xD

Marien xD

13/02/2004 18:37:00
Quote Anchor link
<form method="post" action="mailafriend.php">
<b>Tell a Friend</b><br /><br />
<i>Afzender:</i><br />
Uw naam:<br />
<input type="text" name="naam" /><br />
E-mailadres:<br />
<input type="text" name="from" /><br /><br />
<i>Bestemming:</i><br />
Naam ontvanger:<br />
<input type="text" name="vriend" /><br />
E-mailadres:<br />
<input type="text" name="to" /><br />
<input type="submit" value="Verstuur >>" class="button"/>

:: het forumuliertje dus voor mail a friend

en hier het gebeuren van het nieuwssysteem:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?

//hier staat het begin van de code If dus

    else
    {
     echo "<div id=\"inhoud\">";

        if ($HTTP_POST_VARS["submit"] && $HTTP_POST_VARS["naam"] && $HTTP_POST_VARS["msg"])
        {

            $datum = date("d.m.Y");
            
            $sql = "INSERT INTO reacties (id, naam, titel, msg, datum, ipadres, tid) VALUES ";
            $sql .= "('', '$HTTP_POST_VARS[naam]', '$HTTP_POST_VARS[titel]', '$HTTP_POST_VARS[msg]', '$datum', '$REMOTE_ADDR', '$HTTP_GET_VARS[id]')";
            $res = mysql_query($sql);
            
            if ($res)
                echo "<SCRIPT LANGUAGE=\"javascript\" TYPE=\"text/javascript\">window.location='$PHP_SELF?id=$HTTP_GET_VARS[id]'</SCRIPT>\n";
            else
                echo "Reactie niet toegevoegd.";
        }

        else
        {
            $sql = "SELECT id,titel,msg,datum FROM nieuws WHERE id = '$HTTP_GET_VARS[id]'";
            $res = mysql_query($sql);
            
            echo "<a href=\"$PHP_SELF\" target=\"_top\">Nieuws overzicht</a><p>";
            
            if (mysql_num_rows($res) >= 1)
            {

                $row = mysql_fetch_array($res);
                $hiddentitel = $row[titel];
                
                echo "<span class=\"kopje\">$row[titel]</span> Datum:[$row[datum]]<p>";
                
                $row[msg] = nl2br($row[msg]);
                echo "$row[msg]<p>";
                
                echo "<hr color=\"#000099\"><p>";
                
                $sql = "SELECT id,naam,titel,msg,datum FROM reacties WHERE tid = '$HTTP_GET_VARS[id]' ORDER BY id DESC";
                $res = mysql_query($sql);
                //echo "<a name=\"reacties\">";
                echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" bordercolor=\"#000099\" width=\"50%\"><tr><td>";
                //echo "</a>";
                
                if (mysql_num_rows($res) >= 1)
                {

                    
                    while ($row = mysql_fetch_array($res))
                    {

                        echo "<p class=\"klok\"><b>$row[naam]</b> @ $row[datum]<br />";
                        $row[msg] = nl2br($row[msg]);
                        echo "$row[msg]<hr noshade size=\"1\" color=\"#000099\"><br /></p>";
                    }
                }

                else
                {
                    echo "<p class=\"klok\">Er zijn nog geen reacties op dit bericht.</p>";
                }

                
                echo "</table><br />";
                
                echo "<h5>Plaats hier uw reactie op het bovenstaande bericht:</h5><form method=\"post\" action=\"$PHP_SELF?id=$HTTP_GET_VARS[id]\">";
                echo "<input type=\"hidden\" name=\"titel\" value=\"$hiddentitel\">";
                echo "<p class=\"klok\">Naam:<br /><input type=\"text\" name=\"naam\">";
                echo "<br /><br />Bericht:<br /><textarea name=\"msg\" rows=\"5\" cols=\"40\"></textarea></p>";
                echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Reactie plaatsen\">";
            }

            else
            {
                echo "Nieuws bericht niet gevonden.";
            }

            
            echo "<p><a href=\"$PHP_SELF\" target=\"_top\">Nieuws overzicht</a><p>";

        }

echo "</div>";
    }


?>
 
Marien xD

Marien xD

13/02/2004 18:39:00
Quote Anchor link
En hier het mail a friend scriptje

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?

if (!isset($linkje)) { $linkje = getenv(HTTP_REFERER);}
list($htmlfile) = explode ("/", strrev($linkje));
$bestand = strrev($htmlfile);

// Grijp de waarden uit html file

    $titel = shell_exec("grep 'meta name=\"title\"' $bestand|cut -d'\"' -f4|cut -d'\"' -f1");
    $auteur = shell_exec("grep 'meta name=\"author\"' $bestand|cut -d'\"' -f4|cut -d'\"' -f1");
    $desc = shell_exec("grep 'meta name=\"description\"' $bestand|cut -d'\"' -f4|cut -d'\"' -f1");

if ($to == "" || $from == "" || $vriend == "" || $naam == "" || substr_count($from, "@") == "0"|| substr_count($to, "@") == "0")
    {

    include 'oops.inc';
    exit;
    }


$message = "
Beste $vriend

$naam denkt dat jij dit een interessant artikel vindt.

$titel- $auteur$desc$linkje

--
Sitsat Webdesign :: Het Javascript archief :: Programmeertaal cursussen
email: [email protected]
website: http://www.sitsat.nl // bestaat nog niet...
"
;

$subject = "[sitsat.nl] $titel";
$headers .= "From: ".$naam." <".$from.">\r\n";
$headers .= "X-Mailer: Sitsat Mail-A-Friend";

mail($to, $subject, $message, $headers);

include("header.php");

echo "
<div id=\"inhoud\">
<p>Beste $naam</p>
<p>
Het e-mailtje is verstuurd. </p><p>

Ga terug naar de <a href=\"javascript:history.back(-1)\">vorige pagina</a> of kies een onderdeel uit het menu.</a>
</p>
</div>"
;

include("alphamega.php");

include("footer.php");

?>
 
Appz

Appz

13/02/2004 19:16:00
Quote Anchor link
misschien is het tijd voor een "do and don't" lijst voor het plaatsen van berichten..?
 
Marien xD

Marien xD

13/02/2004 19:30:00
Quote Anchor link
hoe bedoel je??
 
Marien xD

Marien xD

14/02/2004 16:51:00
Quote Anchor link
zou een formulier naam niet en oplossing zijn maar dan weet ik niet hoe je dat met php kan controleren

voorbeeld

<form name="forumulier1" enz..>
 
Marien xD

Marien xD

14/02/2004 19:23:00
Quote Anchor link
als iemand nu de moeite had genomen om even te kijken had hij al bij het begin moeten zien dat het formuliertje niet afgesloten was....

dus hiermee is dit topic gesloten

Marien den Besten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.