substr ??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »
Nofx nofx

nofx nofx

25/07/2006 22:57:00
Quote Anchor link
Hey, ik heb zeg maar een stukje text, en in dat stukje text wil ik bijvoorbeeld op een character zoeken. Bijvoorbeeld of het + character voorkomt.
En als dat zo is, dan moet ik de twee tekens naast het + character hebben.
Nu heb ik het een en ander geprobeerd met substr, alleen kreeg ik het echt niet voorelkaar. Kan iemand me hier misschien mee helpen..?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 01:26:25
 
PHP erik

PHP erik

25/07/2006 22:58:00
Quote Anchor link
Het handigst is gewoon str_replace() te gebruiken, en eventueel strpos() om te kijken of het er in voorkomt.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

25/07/2006 23:07:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$jouwding
="+";
if(strstr($jouwtekst,jouwding)<>FALSE)){
  $nodig=substr($jouwding,strstr($jouwtekst,$jouwding),2);
}

else
{
$nodig=$jouwtekst;
}

echo $nodig;

?>


Niet getest weet niet of het werkt en het zal makkelijker kunnen denk ik.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/07/2006 23:31:00
Quote Anchor link
Stringmanipulatie vind ik altijd leuk! Deze was best tricky, maar dit is hem:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    error_reporting (E_ALL);
    $string        = 'Hallo allemaal +12, hee dat was een + teken, en hier +heb je er nog eentje';
    
    $index = 0;
    $substrings = array ();
    while ($newindex = strpos ($string, '+', $index)) {
        $index = $newindex + 1;
        $substrings[] = substr ($string, $newindex + 1, 2);
    }

    foreach ($substrings as $value) {
        echo '<p>' . $value . '</p>';
    }

?>

Deze pakt de twee tekens rechts van elk plusteken in een gegeven string.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

25/07/2006 23:33:00
Quote Anchor link
@Jan die van mij heb ik niet kunnne testen. Kun jij dat eens doen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/07/2006 23:34:00
Quote Anchor link
Tuurlijk, moment.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

25/07/2006 23:35:00
Quote Anchor link
Jan, ik ben alleen bang dat hij de het teken ervoor en erna wil hebben, maar dat zal hij zelf uiteraard even moeten bevestigen...
 
Niek Berckmans

Niek Berckmans

25/07/2006 23:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$txt
= 'abcde+fghijk';
$char = '+';
$pos = strpos($txt, $char);
$sub = $pos+1;
$chars = substr($txt, $sub, 2);
echo $chars;

?>


dit geeft "fg"..

edit:

ik ben al te laat zie ik...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek Berckmans
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/07/2006 23:37:00
Quote Anchor link
In jouw voorbeeld stond een haakje sluiten teveel op regel 3 Klaasjan. Als ik die weghaal krijg ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    $jouwtekst
= 'Hallo allemaal +12, hee dat was een + teken, en hier +heb je er nog eentje';
    $jouwding = "+";
    if(strstr($jouwtekst,jouwding)<>FALSE){
        $nodig=substr($jouwding,strstr($jouwtekst,$jouwding),2);
    }

    else {
        $nodig = $jouwtekst;
    }

    echo $nodig;
?>

en dan is de output hetzelfde als de inputstring.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

25/07/2006 23:38:00
Quote Anchor link
Laat maar nu wel getest en hij struikeld er over
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/07/2006 23:38:00
Quote Anchor link
Willem-Jan:
Jan, ik ben alleen bang dat hij de het teken ervoor en erna wil hebben, maar dat zal hij zelf uiteraard even moeten bevestigen...

Dat sowieso. Zou trouwens geen probleem zijn, alleen heb je dan twee keer substr nodig om die twee tekens aan elkaar te plakken.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/07/2006 23:43:00
Quote Anchor link
Niek:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$txt
= 'abcde+fghijk';
$char = '+';
$pos = strpos($txt, $char);
$sub = $pos+1;
$chars = substr($txt, $sub, 2);
echo $chars;

?>


dit geeft "fg"..

edit:

ik ben al te laat zie ik...

Die zou alleen werken op strings met maar één + teken er in.
 
Niek Berckmans

Niek Berckmans

25/07/2006 23:47:00
Quote Anchor link
Klopt, daar kwam ik achter toen ik je post las..
 
Arend a

Arend a

26/07/2006 00:14:00
Quote Anchor link
Wat is er toch mis met een goede oude regex?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$teken
= '\+';
// een + is voor regex een speciaal teken, dus even escapen
$string = "Toet toet, boing +boing, hakken en +zagen";
$pattern = "/$teken(.{2})/";
print "$pattern\n";
preg_match_all($pattern, $string, $matches);
print_r($matches);
?>
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

26/07/2006 09:18:00
Quote Anchor link
@ Arend : ik denk helemaal niets en ook een van de oplossingen en zoals PHP veel oplossingen heeft voor 1 probleem.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/07/2006 09:34:00
Quote Anchor link
Er is helemaal niets mis met de "goede oude" regex, het is alleen dat er (met mij) velen zijn die niet goed weten hoe ze te gebruiken.
 
Arend a

Arend a

26/07/2006 12:50:00
Quote Anchor link
Zo bedoelde ik het uiteraard niet :) Ik bedoelde eigenlijk te zeggen dat het gebruik van regex in deze situatie erg nuttig is.
 
Nofx nofx

nofx nofx

26/07/2006 16:44:00
Quote Anchor link
Heel erg bedankt voor de vele reacties en codes, het is me nu wel gelukt, met dank aan jullie uiteraard :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.