Suggestie voor een nieuwe gebruikersnaam

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

TnT -

TnT -

05/10/2005 15:54:00
Quote Anchor link
Wie ken me opweg helpen. ik wil graag een suggestie gaan maken voor een andere gebruikers naam. Wanneer iemand een gebruikersnaam wilt hebben die al in gebruik is, bv pietje. wil ik een suggestie maken dat hij kan kiezen voor pietje01, pietje02 enz
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 07:26:57
 
Alfred -

Alfred -

05/10/2005 16:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

# Naam in gebruik ?
if ($ingebruik = TRUE) { # Zelf je controle uitvoeren, is maar voorbeeld :)
  echo 'Naam is reeds in gebruik!';
  echo '<br />';
  echo 'Misschien kan je een van de volgende gebruiken:';
  echo '<br />';
  for ($i = 0; $i <= 5; $i++) {
    echo $naam . $i . '<br />'; # Dit geeft de naam, gevolgd door een 1 t/m 5
  }
}
else { # Niet in gebruik
  ###

}
?>


Is met een simpele for lus een nummertje bijplaatsen... Kan je nog uitbreiden met controle of de naam met een nr in ook al niet bezet is...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.