Superglobal $_GET met de Switch Statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remco B

Remco B

03/09/2011 16:59:09
Quote Anchor link
Ik wil de Superglobal $_GET met de Switch Statement gebruiken voor in een url een error mee voor een inlog pagina. Deze code gebruik ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
switch(isset($_GET['error']))
{
    case
1 :
        echo 'Uw gebruikersnaam of wachtwoord is verkeerd.';
        break;
    case
2 :
        echo 'U bent niet ingelogd.';
        break;
    default :

        echo '';
}
        
?>

Als ik deze code gebruik komt er altijd "Uw gebruikersnaam of wachtwoord is verkeerd." te staan als ik nou in de url error=1, error=2 of error= 20 zet. Als ik de error= weg laat komt er niks te staan.

Als ik nu isset() weg laat is dit m'n code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
switch($_GET['error'])
{
    case
1 :
        echo 'Uw gebruikersnaam of wachtwoord is verkeerd.';
        break;
    case
2 :
        echo 'U bent niet ingelogd.';
        break;
    default :

        echo '';
}
        
?>

Nu werken de url parameter (zo heet dat toch???) wel bij het nummer maar als ik de parameter weghaal krijg ik deze error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: error in C:\wamp\www\vakken_rss\admin\login.php on line 21

Hoe los ik dit probleem op?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:30:34
 
Gerhard l

gerhard l

03/09/2011 17:02:33
Quote Anchor link
Je had hem bijna goed in je eerste voorbeeld alleen moet de isset voor de switch:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
if(isset($_GET['error']))
{

   switch($_GET['error'])
   {
       case
1 :
           echo 'Uw gebruikersnaam of wachtwoord is verkeerd.';
           break;
       case
2 :
           echo 'U bent niet ingelogd.';
           break;
       default :

           echo '';
   }
}

else{
// geen $_GET['error'] deze else kan je dan weglaten
}        
?>
Gewijzigd op 03/09/2011 17:05:08 door gerhard l
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

03/09/2011 17:04:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    if(isset($_GET['error']))
    {

        switch($_GET['error'])
        {
            case
1 :
                echo 'Uw gebruikersnaam of wachtwoord is verkeerd.';
                break;
            case
2 :
                echo 'U bent niet ingelogd.';
                break;
            default :

                echo '';
        }
    }

?>
 
Remco B

Remco B

03/09/2011 17:07:10
Quote Anchor link
Bedankt Gerhard en Vincent
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.