SWIFT mail stuurt spaties mee

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stef Segers

Stef Segers

10/04/2008 12:43:00
Quote Anchor link
Hey allen,

Ik heb een formulier gebouwd met de naam van de INPUT velden welke mee gestuurd moeten worden + de ingevulde info.

Wat me opvalt is dat wanneer ik een naam van een INPUT veld met spatie heb dat SWIFT de SPATIE vervangt door een _ (underscore)

Is dit ergens aan te passen? Ik heb het nergens kunnen vinden

Stef
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:18:25
 
Frank -

Frank -

10/04/2008 12:46:00
Quote Anchor link
Daar heb ik Swift Mailer nog nooit op weten te betrappen, ik gok er dan ook op dat jouw code niet goed is. Zie ook de bugreports van Swift Mailer, daar kom je dit probleem niet in tegen.

De namen van jouw inputvelden, heb je die wel keurig tussen quotes gezet? En waarom eigenlijk spaties in een naam van een veld? Het is vragen om problemen.
 
Stef Segers

Stef Segers

10/04/2008 13:26:00
Quote Anchor link
Hoi Frank,

Hier is een voorbeeld van 1 van de velden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<tr>
      <td width="200"><p>Welk resultaat hadden deze behandelingen</p></td>
      <td><textarea cols="20" rows="5" name="Welk resultaat hadden deze behandelingen" id="Welk resultaat hadden deze behandelingen" /></textarea>*</td>
    </tr>


Zoals je ziet heb ik zowel NAME als ID beide tussen de "" en met spaties.

Het resultaat is dit:

--------------------------------------------------------
Welk_resultaat_hadden_deze_behandelingen
BLABLABLABLBAL

Hier het eerste stuk uit Form_handle
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$inhoudbericht='';
foreach($_POST as $key=>$value)
{
$inhoudbericht.="--------------------------------------------------------\n";
$inhoudbericht.= $key."\n";
$inhoudbericht.= $value."\n";
}
 
$name = $_POST['naam'];
$email = $_POST['email'];
$title = "On-line Consult";
$body = "Hier de gegevens,\n\n";
$body .= "\n\n";
$body .= "$inhoudbericht\n\n";




Mijn 2e vraag is of het ook mogelijk is Swift 1x in een INCLUDES map te plaatsen in de hoofddirectory en alle form/mail pagina's die je hebt de scripts te laten uitlezen uit de INCLUDES map?
 
Frank -

Frank -

10/04/2008 14:13:00
Quote Anchor link
Hoe krijg je het voorelkaar, wie verzint er zulke beroerde namen?

Maar goed, ga eerst maar eens uitzoeken wat er nu in de variabelen komt te staan, jouw probleem heeft niks met Swift te maken. print_r($_POST); doet wonderen.

Het includen van de Swift-classe is niks bijzonders, ik doe niet anders. Wanneer je het voorbeeld van Swift pakt, zie je dat ze het daar ook zo voordoen. Zie de handleiding.

Edit: Yep, heeft niks met Swift te maken, maar met een brakke naamkeuze. Probeer dit scriptje maar eens, levert hetzelfde probleem op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
print_r($_POST);
?>

<form action="" method="post">
<input type="text" name="hier ben ik" size="30" />
<button type="submit">Verzenden</button>
</form>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Stef Segers

Stef Segers

10/04/2008 14:18:00
Quote Anchor link
Hoi Frank,

Ja sorry, maar het forumlier wat ik gemaakt heb is voor een Arts en deze heeft 12 pagina's groot een paar honderd vragen. Om nou alleen de antwoorden mee te sturen lijkt me niet verstandig. Vandaar dat we ook de vragen mee pakken.

Ik zal eens kijken naar de print


Ik ga ook eens kijken of ik SWIFT in een algemene map kan zetten voor een website en daar op meerdere pagina;s gebruik van maken.

TNX
 
Frank -

Frank -

10/04/2008 14:21:00
Quote Anchor link
Wat heeft een beroerde naam voor een variabele nu te maken met een antwoord? Helemaal niets! Wanneer jij de vraag ook in de email wilt opnemen, dan kun je die zelfs als hidden-value in het formulier zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<form action="" method="post">
<input type="hidden" name="vraag_1" value="wie ben ik" />
<input type="text" name="antwoord_1" size="30" />
<button type="submit">Verzenden</button>
</form>
 
Stef Segers

Stef Segers

10/04/2008 14:49:00
Quote Anchor link
Ben bijna zo ver... maar een hidden field voor elke vraag is echt geen doen. Er zitten 100-den vragen in.

Er moet toch iets zijn om $key een str_replace te kunnen laten doen?

Dit is wat ik nu heb maar nog niet werkt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$inhoudbericht
='';
foreach($_POST as $key=>$value)
{

$inhoudbericht = str_replace($key, "_", " ");    
$inhoudbericht.= $key.": ";
$inhoudbericht.= $value."\n";
}


print_r($inhoudbericht);
?>

<form action="" method="post">
<input type="text" name="hier ben ik" size="30" />
<button type="submit">Verzenden</button>
</form>
 
Stef Segers

Stef Segers

10/04/2008 14:54:00
Quote Anchor link
Ach ik zie t nu.....\

kleine aanpassinge

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$inhoudbericht
='';
foreach($_POST as $key=>$value)
{

$inhoudbericht = str_replace("_", " ", $key);    
$inhoudbericht.= ": ".$value."\n";
}


print_r($inhoudbericht);
?>

<form action="" method="post">
<input type="text" name="hier ben ik" size="30" />
<button type="submit">Verzenden</button>
</form>
 
Frank -

Frank -

10/04/2008 14:56:00
Quote Anchor link
Dan moet je het slimmer aanpakken, zoveel werk hoeft dat namelijk echt niet te kosten. Waar komen die vragen vandaan? Hardcoded of uit een database? Wanneer jij het goed doet, klopt je 1x de vraag in en zet je die 1x in een hiddenfield en toon je hem 1x op het scherm. Klaar!

Jouw huidige aanpak is fout, je gaat klooien met lapmiddelen, dat is en blijft knullig.
 
Stef Segers

Stef Segers

10/04/2008 14:57:00
Quote Anchor link
Ik heb GEEN database dus alles is hard coded.

Kun je een voorbeeld geven van een vragenlijst zoals jij dat zou doen.. bijv naar, adres etc.?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.