switch case met operator

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

20/10/2008 09:23:00
Quote Anchor link
Hey,

Dit is op het moment mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$count = mysql_num_rows($result);

switch($count)
    {
    case 0:
    echo "Er zijn momenteel geen gebruikers!";
    break;
    
    case 1:
    echo "Er is momenteel 1 gebruiker!";
    break;
    
    case 2:
    echo "Er zijn momenteel ".$count." gebruikers!";
    break;
    }


Ik wil case 2 eigenlijk meer hebben als groter dan 1, normaal dus gewoon > 1 ipv 2, maar dat werkt blijkbaar niet in switch. Is daar een alternatief voor?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 01:27:58
 
Jelmer -

Jelmer -

20/10/2008 09:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$count
= 2;

switch(true) {
     case
$count == 1:
        echo "Pindakaas";
        break;
     case
$count > 1:
        echo "Hagelslag";
        break;
}

?>

Dit mag in PHP, maar als het zo laat is, is een if/elseif constructie overzichtelijker.

switch kent ook "default", wat staat voor "al het andere". Je zou jouw switch-statement kunnen herschrijven naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$count
= 3;

switch($count) {
    case
0:
        echo "Er zijn momenteel geen gebruikers!";
        break;

    case
1:
        echo "Er is momenteel 1 gebruiker!";
        break;

    default:

        echo "Er zijn momenteel ".$count." gebruikers!";
        break;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
- -

- -

20/10/2008 09:34:00
Quote Anchor link
Edit: Zie Jelmers code :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

20/10/2008 09:56:00
Quote Anchor link
Bedankt, default was de oplossing voor mij.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.