Switchen in kleuren met uitlezen van db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Matthias deckers

matthias deckers

29/07/2010 14:53:50
Quote Anchor link
hallo ik zoek nu al tijdje hoe ik dit klaar speel dus dacht zal het dan maar eens vragen hier

wat ik bedoel is dus

als je voorbeeld nieuwe berichten of reacties uitleest maak niet uit

dat hij het eerste bericht achtergrond zet voorbeeld wit
bij het tweede bericht achtergrond op grijs zet
bij het derde bericht terug wit 4de weer grijs en zo verder

voorbeeldje : reacties op deze video (als je naar onder scrolt) wisselt tussen rood en zwart http://www.hardwarewoensdag.tv/2010/07/stille-maandag-media-center-gebruik-en-xxhighend-player/
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:34:33
 

29/07/2010 14:57:06
 
Sam Smekens

Sam Smekens

29/07/2010 14:57:47
Quote Anchor link
$i = 0;
$color = ($i%2==0 ? "#FFFFFF" : "#CCCCCC");
en dan gwn style="color:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$color; ?>
"
in de while zet je dat wel $i++;
Gewijzigd op 29/07/2010 14:58:33 door Sam Smekens
 
Matthias deckers

matthias deckers

29/07/2010 15:02:26
Quote Anchor link
ach zo bedankt voor de snelle reactie is gemakkelijker dan ik dacht
Gewijzigd op 29/07/2010 15:02:40 door matthias deckers
 
Sam Smekens

Sam Smekens

29/07/2010 15:03:17
Quote Anchor link
Matthias deckers op 29/07/2010 15:02:26:
ach zo bedankt voor de snelle reactie is gemakkelijker dan ik dacht


geloof me, de eerste keer toen ik dit wou heb ik ook hard gezocht >.<
 
Matthias deckers

matthias deckers

29/07/2010 15:05:34
Quote Anchor link
ja had er al veel op gegoogeld maar kwam nergens op uit
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

29/07/2010 15:59:01
Quote Anchor link
Dat heet geloof ik de modulo operator.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/07/2010 16:03:12
Quote Anchor link
Jurgen Meijer op 29/07/2010 15:59:01:
Dat heet geloof ik de modulo operator.

De % is de modulo operator en kun je inderdaad hiervoor gebruiken. Maar die operator is uiteraard niet specifiek voor dit probleem te gebruiken en zijn er ook andere oplossingen zonder gebruik van die operator...

Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$i
= 1;

while($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
  if($i == 2) {
    // Ander kleurtje
    $i = 0;
  }


  $i++;
}

?>
 

29/07/2010 16:20:18
Quote Anchor link
Bitwise is ook nog een optie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
for($i=0;$i<=10;$i++) {
var_dump($i & 1);
}

/* levert:
int(0) int(1) int(0) int(1) int(0) int(1) int(0) int(1) int(0) int(1) int(0)
*/

?>
 
Niek s

niek s

29/07/2010 16:47:30
Quote Anchor link
Karl Karl op 29/07/2010 16:20:18:
Bitwise is ook nog een optie:


Bier is ook een optie.
 

29/07/2010 17:44:18
Quote Anchor link
Niek s op 29/07/2010 16:47:30:
Karl Karl op 29/07/2010 16:20:18:
Bitwise is ook nog een optie:


Bier is ook een optie.


Jij ziet de pracht van bitwise niet?
In, uit, in, uit, in, uit, in, uit, ohhhhhhh, de pacht van bitwise.

Overigs, de operator heet officieel bij php modulus, maar wat je doet is een modulo operation.
Gewijzigd op 29/07/2010 19:25:53 door
 
Niek s

niek s

29/07/2010 22:08:22
Quote Anchor link
Ik zie alleen de pracht van Bier.
 
Sam Smekens

Sam Smekens

30/07/2010 00:16:36
Quote Anchor link
Hoe dan ook, het stukje code van mij blijft het makkelijskte toch?
 
- SanThe -

- SanThe -

30/07/2010 00:26:02
Quote Anchor link
Nog een variant:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$bool
= 0;
while(........)
{

    $kleur = ($bool = ($bool ^ 2)) ? 'rood' : 'groen';
    echo '.......... class="' . $kleur . '".....';
}


?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.