switchen tussen data['hoi'] en data->hoi

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel

Michiel

09/06/2009 17:39:00
Quote Anchor link
Wanneer ik data uit de database haal wordt dit als volgt aangeroepen

$data->hoi;

een post variabele is $data['hoi']

wanneer ik dus in een functie moet kiezen, en ik de gegevens OF uit de database haal of uit de POST variabele dan moet ik het ene overzetten in het andere

Dit doe ik door in een get_data_functie alle database arrays om te zetten in de vorm van $data-> hoi naar $data['hoi']

Een functie get_edit_data ziet er bij mij dan ook vaak als volgt uit...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function get_edit_data($id)
{
  global $db;
  
  
  $row = $db->get_row($db->prepare("SELECT * FROM art_articles WHERE article_id = %d", $id));

  $data['title'] = $row->title;
  $data['slug'] = $row->slug;
  $data['article'] = $row->article;
  $data['article_short'] = $row->article_short;
  
  return $data;
}


nu werkt dit perfect, maar het stoort me. Dit moet toch beter kunnen. Hoe zet je een data['hoi'] om in een data->hoi?
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 22:49:41
 
Hipska BE

Hipska BE

09/06/2009 17:59:00
Quote Anchor link
get_row() methode aanpassen zodat hij niet fetched als object maar als array!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.