Switch-functie voor db array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bilel

bilel

05/07/2009 21:41:00
Quote Anchor link
Vanuit een DB haal ik een cijfer op, wat bepaalt welke rang een member heeft in een clan (Soldier(9), Leader(2), Owner(1)). Normaal gebruikte ik hier een simple if-elseif-else statement voor, maar aangezien ik deze n

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function MemberClanUsergroup($value){
switch($value){
case "9":
$clan_ugroup = "Soldier";
break;
case "2":
$clan_ugroup = "Leader";
break;
case "1":
$clan_ugroup = "Owner";
break;
}
return $clan_ugroup;
}


Daarna doe ik deze mij de output
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
MemberClanUsergroup($character_clan['Grade']);
            echo "</td><td>
                  Usergroup: ".$clan_ugroup."<br>


$clan_ugroup heeft een output van niets. Als ik deze vervang door $character_clan['Grade'] dan krijg ik een "1" te zien. Wat doe ik hier fout?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bilel
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:19:26
 
GaMer B

GaMer B

05/07/2009 21:47:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
function MemberClanUsergroup($value)
{

    switch($value)
    {
        case
"9":
            $ugroup = "Soldier";
        break;
        case
"2":
            $ugroup = "Leader";
        break;
        case
"1":
            $ugroup = "Owner";
        break;
    }

    return $ugroup;
}


// code

$clanUGroup = MemberClanUsergroup($character_clan['Grade']);
echo "</td><td>Usergroup: ".$clanUGroup."<br>...
[
/code]
 
- SanThe -

- SanThe -

05/07/2009 21:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '</td><td> Usergroup: ' . MemberClanUsergroup($character_clan['Grade']) . '<br>';
?>
 
GaMer B

GaMer B

05/07/2009 21:49:00
Quote Anchor link
Komt er dus op neer dat je de output van MemberClanUsergroup() nog niet had toe gewezen aan een variabel om die vervolgens met echo te plaatsen op de pagina.
 
Jelmer -

Jelmer -

05/07/2009 22:15:00
Quote Anchor link
Of korter (aangezien return automatisch ervoor zorgt dat je switch ophoudt, en je geen break meer nodig hebt)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
function MemberClanUsergroup($value)
{

    switch($value)
    {
        case
"9":
            return "Soldier";
        case
"2":
            return "Leader";
        case
"1":
            return "Owner";
    }
}

?>
 
Bilel

bilel

05/07/2009 23:00:00
Quote Anchor link
haha geweldig. Script werkt ondertussen. Ging ervan uit dat $clan_ugroup automatisch een string werd en dus gewoon vanaf het punt waar de functie gebruikt werd defined was.
Thankx.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.