Symfony2 bundles

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

24/06/2013 08:49:36
Quote Anchor link
Op dit moment gebruik ik Silex voor meerdere websites, waarbij ik redelijk veel components van Symfony2 gebruik. Nu wil ik één van die websites gaan omzetten naar het volledige Symfony2 framework, onder andere om een betere structuur te krijgen. Ik gebruik al Doctrine ORM in combinatie met Silex, dus het omzetten zou niet zo veel werk moeten zijn.

Nu bestaat deze website uit verschillende delen, namelijk een nieuws-, download-, rooster- en administratiegedeelte. Het probleem waar ik nu tegen aan loop is de bundles. Moet ik deze allemaal in aparte bundles zetten zoals MyNewsBundle, MyDownloadBundle, MyTimetableBundle en MyAdministrationBundle, of moet ik 1 bundle maken genaamd MySiteBundle?

Als ik de eerste structuur zou gebruiken, dan is de MyAdministrationBundle heel erg afhankelijk van de andere bundles, omdat deze de enige is die content kan toevoegen.

Ik kan voor deze bundle natuurlijk ook een al bestaande bundle gebruiken, zoals de AdmingeneratorGeneratorBundle. Dit zou ik denk ik ook wel kunnen doen voor het nieuws- en downloadgedeelte, maar waarschijnlijk niet voor het roostergedeelte.

Hoe kan ik het beste dit alles opdelen?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 11:06:19
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/06/2013 09:11:54
Quote Anchor link
Hoi Koen,

Dit is eigenlijk een vraag voor Wouter want die weet zo een beetjes alles over Symfony2 geloof ik.

Maar wat ik denk is dat het idee achter de Bundles is dat je ze later later heel erg makkelijk kan hergebruiken. Als je dan dus een hele site in één bundle gaat stoppen dan raakt dat effect weg. Maar wanneer je inderdaad een downloadbundle maakt en in je gedachte houd dat je die later voor een ander project wilt hergebruiken dan ben je naar mijn idee goed bezig.
Dat een Bundle afhankelijk is/wordt van een andere Bundle is heel normaal. En met Composer - als ik het goed heb - kun je alle "dependencies" instellen zodat die later automatisch met jouw eigen bundel worden geinstalleerd.
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

24/06/2013 09:21:24
Quote Anchor link
Daar ben ik het mee eens, maar hetgene wat ik me nu afvraag, is flexibiliteit. Als je een Doctrine entity hebt, zou je die altijd in dezelfde tabel op moet slaan, zoals als downloads. Als ik dan iets wil veranderen, zou ik dus weer een kopie van de hele bundle op moeten slaan, want ik heb nergens iets gevonden over de table opslaan in een configuratiebestand. Of is dit mogelijk m.b.v. inheritance?
Gewijzigd op 24/06/2013 10:17:49 door Koen Vlaswinkel
 
Wouter J

Wouter J

24/06/2013 23:28:02
Quote Anchor link
Goed, allereerst. Ik ben een beetje enthousiast omdat er eindelijk weer een leuke symfony2 vraag is, dus verwacht wat leeswerk :)

Bundles moeten zo flexible en standalone mogelijk. Je zal merken dat er in Symfony2 erg veel mogelijkheid is om dit te doen doormiddel van goed gebruik van de container en de configuratie.

Altijd meerdere bundles maken voor een website waarbij iedere bundle zijn eigen unieke feature implementeert. En elke bundle zo bouwen dat je er oog voor hebt dat het straks in een ander project nog steeds moet werken. Ik zou er nog 1 bundle bij doen: de UserBundle.

Hoe maak je dan bundles flexibel? Laten we eerst je adminbundle pakken. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat elke bundle zelf de klassen bevat voor de admin en dat je die in de adminbundle kunt opvragen en kunt omtoveren naar een admin interface? Dat doen we door van deze klassen een service te maken. Services kun je taggen met tags. In de KoenAdminBundle kun je dan de services opvragen met de koen_admin.admin tag en die kun je dan meegeven aan de service die het admin panel maakt. Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
services:
    koen_blog.admin.article:
        class: Koen\BlogBundle\Admin\ArticeAdmin
        tags:
            - { name: koen_admin.admin }

Het verkrijgen van services by tag gebeurd in een compiler pass:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
// src/Koen/AdminBundle/DependencyInjection/Compiler/AdminClassesPass.php
namespace Koen\AdminBundle\DependencyInjection\Compiler;

use Symfony\Component\DependencyInjection\ContainerBuilder;
use Symfony\Component\DependencyInjection\Compiler\CompilerPassInterface;
use Symfony\Component\DependencyInjection\Reference;

class AdminClassesPass implements CompilerPassInterface
{
    public function process(ContainerBuilder $container)
    {

        $adminClasses = $container->findTaggedServiceIds('koen_admin.admin');
        $adminPool = $container->get('koen_admin.pool'); // de klasse die de admin panel maakt

        foreach ($adminClasses as $id => $attributes) {
            $adminPool->addMethodCall('addAdminSection', new Reference($id)); // roep bij het aanmaken van de service de method addAdminSection aan met de service met de tag (voor elke service)
        }
    }
}

?>

Ik zou je aanraden deze adminbundle niet zelf te maken, maar de SonataAdminBundle te gebruiken.

Een andere mogelijkheid voor static strings is het maken van eigen configuratie. Dat is een beetje te ingewikkeld om hier even uit te leggen. http://symfony.com/doc/current/cookbook/bundles/extension.html




Als je met Doctrine2 ORM werkt definieer je de tabelnaam per entity. Waarom zou je deze globaal willen instellen?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

25/06/2013 08:04:53
Quote Anchor link
Ik heb al gekeken naar SonataAdminBundle en het werkt prettig inderdaad.

En met de tabelnaam voor Doctrine bedoel ik dat als ik een bundle met entity wil hergebruiken, en ik wil bijvoorbeeld de tabelnaam van articles naar blogposts wijzigen, dan zou ik dus de bundle moeten aanpassen.

En nu wil ik ook nog een API aan mijn website koppelen. Deze bundle zal dan erg afhankelijk worden van mijn andere bundles, is dat erg?
 
Wouter J

Wouter J

25/06/2013 08:34:38
Quote Anchor link
Vaak heb je 1 CoreBundle/MainBundle/CommonBundle die alle bundles aan elkaar koppelt, die is dan erg afhankelijk van de rest van de bundles (zoals de FrameworkBundle ook afhankelijk is van andere bundles).

Als je echter een api bundle gaat maken is het weer verstandig dat die bundle heel flexibel is en dat je in de mainbundle de api voor je website maakt. Kijk anders eens naar de FosUserBundle.

En een tabelnaam wil je niet kunnen veranderen. Wat maakt het uit hoe dat ding heet in de database? Als je maar makkelijk je entities kunt gebruiken. Voor dynamische relaties kun je eens kijken naar de resolve target entity feature van Doctrine2.
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

25/06/2013 08:41:11
Quote Anchor link
Oké, dat begrijp ik, en is ook erg logisch. Dat over Doctrine wilde ik alleen even weten, ik was gewoon nieuwsgierig.

Maar nu zouden sommige bundles maar 1 controller hebben, wat wel erg kleine bundles zijn. Met een NewsBundle heb je alleen maar een indexAction en een showAction, de rest heb je niet nodig. Ik neem aan dat je hier niet 2 controllers gaat maken, dus de NewsBundle is erg klein. Maar je kan dus ook erg kleine bundles in je website hebben?
 
Wouter J

Wouter J

25/06/2013 13:56:28
Quote Anchor link
Ja, dat kan. Nu zou de nieuwsbundle ook al een admin klasse nodig hebben, en misschien support voor comments, ect. Dus al met al is die bundle niet heel klein. Maar ookal was hij klein, het is en blijft een bundle.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.