Symfony2 bundles

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

24/06/2013 08:49:36
Quote Anchor link
Op dit moment gebruik ik Silex voor meerdere websites, waarbij ik redelijk veel components van Symfony2 gebruik. Nu wil ik één van die websites gaan omzetten naar het volledige Symfony2 framework, onder andere om een betere structuur te krijgen. Ik gebruik al Doctrine ORM in combinatie met Silex, dus het omzetten zou niet zo veel werk moeten zijn.

Nu bestaat deze website uit verschillende delen, namelijk een nieuws-, download-, rooster- en administratiegedeelte. Het probleem waar ik nu tegen aan loop is de bundles. Moet ik deze allemaal in aparte bundles zetten zoals MyNewsBundle, MyDownloadBundle, MyTimetableBundle en MyAdministrationBundle, of moet ik 1 bundle maken genaamd MySiteBundle?

Als ik de eerste structuur zou gebruiken, dan is de MyAdministrationBundle heel erg afhankelijk van de andere bundles, omdat deze de enige is die content kan toevoegen.

Ik kan voor deze bundle natuurlijk ook een al bestaande bundle gebruiken, zoals de AdmingeneratorGeneratorBundle. Dit zou ik denk ik ook wel kunnen doen voor het nieuws- en downloadgedeelte, maar waarschijnlijk niet voor het roostergedeelte.

Hoe kan ik het beste dit alles opdelen?
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 05:24:44
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/06/2013 09:11:54
Quote Anchor link
Hoi Koen,

Dit is eigenlijk een vraag voor Wouter want die weet zo een beetjes alles over Symfony2 geloof ik.

Maar wat ik denk is dat het idee achter de Bundles is dat je ze later later heel erg makkelijk kan hergebruiken. Als je dan dus een hele site in één bundle gaat stoppen dan raakt dat effect weg. Maar wanneer je inderdaad een downloadbundle maakt en in je gedachte houd dat je die later voor een ander project wilt hergebruiken dan ben je naar mijn idee goed bezig.
Dat een Bundle afhankelijk is/wordt van een andere Bundle is heel normaal. En met Composer - als ik het goed heb - kun je alle "dependencies" instellen zodat die later automatisch met jouw eigen bundel worden geinstalleerd.
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

24/06/2013 09:21:24
Quote Anchor link
Daar ben ik het mee eens, maar hetgene wat ik me nu afvraag, is flexibiliteit. Als je een Doctrine entity hebt, zou je die altijd in dezelfde tabel op moet slaan, zoals als downloads. Als ik dan iets wil veranderen, zou ik dus weer een kopie van de hele bundle op moeten slaan, want ik heb nergens iets gevonden over de table opslaan in een configuratiebestand. Of is dit mogelijk m.b.v. inheritance?
Gewijzigd op 24/06/2013 10:17:49 door Koen Vlaswinkel
 
Wouter J

Wouter J

24/06/2013 23:28:02
Quote Anchor link
Goed, allereerst. Ik ben een beetje enthousiast omdat er eindelijk weer een leuke symfony2 vraag is, dus verwacht wat leeswerk :)

Bundles moeten zo flexible en standalone mogelijk. Je zal merken dat er in Symfony2 erg veel mogelijkheid is om dit te doen doormiddel van goed gebruik van de container en de configuratie.

Altijd meerdere bundles maken voor een website waarbij iedere bundle zijn eigen unieke feature implementeert. En elke bundle zo bouwen dat je er oog voor hebt dat het straks in een ander project nog steeds moet werken. Ik zou er nog 1 bundle bij doen: de UserBundle.

Hoe maak je dan bundles flexibel? Laten we eerst je adminbundle pakken. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat elke bundle zelf de klassen bevat voor de admin en dat je die in de adminbundle kunt opvragen en kunt omtoveren naar een admin interface? Dat doen we door van deze klassen een service te maken. Services kun je taggen met tags. In de KoenAdminBundle kun je dan de services opvragen met de koen_admin.admin tag en die kun je dan meegeven aan de service die het admin panel maakt. Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
services:
    koen_blog.admin.article:
        class: Koen\BlogBundle\Admin\ArticeAdmin
        tags:
            - { name: koen_admin.admin }

Het verkrijgen van services by tag gebeurd in een compiler pass:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
// src/Koen/AdminBundle/DependencyInjection/Compiler/AdminClassesPass.php
namespace Koen\AdminBundle\DependencyInjection\Compiler;

use Symfony\Component\DependencyInjection\ContainerBuilder;
use Symfony\Component\DependencyInjection\Compiler\CompilerPassInterface;
use Symfony\Component\DependencyInjection\Reference;

class AdminClassesPass implements CompilerPassInterface
{
    public function process(ContainerBuilder $container)
    {

        $adminClasses = $container->findTaggedServiceIds('koen_admin.admin');
        $adminPool = $container->get('koen_admin.pool'); // de klasse die de admin panel maakt

        foreach ($adminClasses as $id => $attributes) {
            $adminPool->addMethodCall('addAdminSection', new Reference($id)); // roep bij het aanmaken van de service de method addAdminSection aan met de service met de tag (voor elke service)
        }
    }
}

?>

Ik zou je aanraden deze adminbundle niet zelf te maken, maar de SonataAdminBundle te gebruiken.

Een andere mogelijkheid voor static strings is het maken van eigen configuratie. Dat is een beetje te ingewikkeld om hier even uit te leggen. http://symfony.com/doc/current/cookbook/bundles/extension.html




Als je met Doctrine2 ORM werkt definieer je de tabelnaam per entity. Waarom zou je deze globaal willen instellen?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

25/06/2013 08:04:53
Quote Anchor link
Ik heb al gekeken naar SonataAdminBundle en het werkt prettig inderdaad.

En met de tabelnaam voor Doctrine bedoel ik dat als ik een bundle met entity wil hergebruiken, en ik wil bijvoorbeeld de tabelnaam van articles naar blogposts wijzigen, dan zou ik dus de bundle moeten aanpassen.

En nu wil ik ook nog een API aan mijn website koppelen. Deze bundle zal dan erg afhankelijk worden van mijn andere bundles, is dat erg?
 
Wouter J

Wouter J

25/06/2013 08:34:38
Quote Anchor link
Vaak heb je 1 CoreBundle/MainBundle/CommonBundle die alle bundles aan elkaar koppelt, die is dan erg afhankelijk van de rest van de bundles (zoals de FrameworkBundle ook afhankelijk is van andere bundles).

Als je echter een api bundle gaat maken is het weer verstandig dat die bundle heel flexibel is en dat je in de mainbundle de api voor je website maakt. Kijk anders eens naar de FosUserBundle.

En een tabelnaam wil je niet kunnen veranderen. Wat maakt het uit hoe dat ding heet in de database? Als je maar makkelijk je entities kunt gebruiken. Voor dynamische relaties kun je eens kijken naar de resolve target entity feature van Doctrine2.
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

25/06/2013 08:41:11
Quote Anchor link
Oké, dat begrijp ik, en is ook erg logisch. Dat over Doctrine wilde ik alleen even weten, ik was gewoon nieuwsgierig.

Maar nu zouden sommige bundles maar 1 controller hebben, wat wel erg kleine bundles zijn. Met een NewsBundle heb je alleen maar een indexAction en een showAction, de rest heb je niet nodig. Ik neem aan dat je hier niet 2 controllers gaat maken, dus de NewsBundle is erg klein. Maar je kan dus ook erg kleine bundles in je website hebben?
 
Wouter J

Wouter J

25/06/2013 13:56:28
Quote Anchor link
Ja, dat kan. Nu zou de nieuwsbundle ook al een admin klasse nodig hebben, en misschien support voor comments, ect. Dus al met al is die bundle niet heel klein. Maar ookal was hij klein, het is en blijft een bundle.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.