Syntax php foutmelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sven video

sven video

11/07/2011 15:56:53
Quote Anchor link
hallo
ik heb een probleem.
ik krijg een fout in beeld:
Parse error: syntax error, unexpected ';' in inc\video.test.php on line 57

wat is er fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
<?
[code]<?PHP

if(IsSet($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id']))

{


    // als id is geset in de url en een nummer is

    $iId = $_GET['id'];

    // id in de var. iId zetten

    $sQuery = "SELECT * FROM videos WHERE id='".$iId."'";

    // SQL Query maken, nieuwsberichten ophalen waar id gelijk is aan iId

    $sResult = MySQL_Query($sQuery) or report_mysql("Nieuws ophalen", __FILE__, __LINE__, $sQuery);

    // SQL Query uitvoeren, of wanneer het niet uitgevoerd kan worden, een error printen + de error

    // in een bestandje zetten


?>


<Center>

<Table Border='0' BorderColor='#000000' CellPadding='0' CellSpacing='0' Width='500'>

<?PHP

    // de while loop beginnen

    // zorgt dat het bericht op het scherm gezet word


    while($sRecord = MySQL_Fetch_Assoc($sResult))

    {


?>


    <Tr Width='500'>

        <Td Width='500'>

            <Div Style='margin-left: 15px;'>

<?PHP

            echo stripslashes($sRecord['titel']."<br>".$sRecord['code']."<br>".$sRecord['text']."<br>geupload door<br>".$sRecord['naam']."<br>categorie<br>".$sRecord['categorie']."<br>";



            // Titel | door | datum om tijd

?>


            </Div>

            <Hr Width='500' Color='#000000'>

            <Div Style='margin-left: 15px;'>

            </Div>

        </Td>

    </Tr>

<?PHP

    }

}
else

{

?>


    <Tr Width='500'>

        <Th Width='500'>

            <center>kies een video </center>

        </Th>

    </Tr>

<?PHP

}

?>








<?php

ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan

error_reporting(E_ALL);



$teller = 0;

// Verander het getal hieronder in het aantal kolommen

// dat je naast elkaar wilt hebben.


$naast_elkaar = 4;



echo '<TABLE BORDER="1" ALIGN="center" id="container">';

// Hieronder de while() even aanpassen naar jouw while()

// waar je de gegevens uit wilt halen. Je kunt er uiteraard

// ook een for() of een foreach() van maken.


while($row = mysql_fetch_array( $videodb ))

{


    echo ($teller % $naast_elkaar) == 0 ? '<tr>' : '';

    echo '<td width="25%">';

    // Hier zet je een echo met de gegevens die je

    // wilt weergeven in het tabelvak.


    echo '<a href="video.test.php?id=' . $row['id'] . '" ><center>' . $row['titel'] . '</center></a>';

    echo '</td>';

    $teller++;

    echo ($teller % $naast_elkaar) == 0 ? '</tr>' : '';

}


echo ($teller % $naast_elkaar) != 0 ? '</tr>' : '';

echo '</table>';



?>

?>
Gewijzigd op 11/07/2011 18:22:54 door Niels K
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:59:30
 
- Mark -

- Mark -

11/07/2011 16:06:48
Quote Anchor link
Je hebt een ) vergeten.
 
Sven video

sven video

11/07/2011 16:10:39
Quote Anchor link
ow okee bedankt
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

11/07/2011 16:56:54
Quote Anchor link
Dat is 9 van de 10 keer met de 'unexpected ;' :)

Unexpected end of PHP (of iets dergelijks) is vaak ook een -)- of -}- vergeten
 
Maikel  B

Maikel B

11/07/2011 17:01:11
Quote Anchor link
Bijna alle problemen op dit forum zijn PHP problemen. Probeer de volgende keer een duidelijkere titel te verzinnen ;)

Maar is je probleem opgelost?
 
Sven video

sven video

11/07/2011 18:19:08
Quote Anchor link
nee bijna nu heb ik een ander
Parse error: syntax error, unexpected $end in video.toevoegen.php on line 63
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
include('inc/imagehandler.php');
if(!empty($_FILES['file'])){
    $error = upload($_FILES['file']['tmp_name'],'images/',$_FILES['file']['name'],800,800);
    if($error[0] == true){
        if(isset($_POST['verzenden']))
  {

    $naam        =    addslashes($_POST['naam']);
    $code      =    addslashes($_POST['code']);
    $text        =    addslashes($_POST['text']);
    $titel        =    addslashes($_POST['titel']);
    $categorie        =    addslashes($_POST['categorie']);

    mysql_query("INSERT INTO videos (naam, code, text, titel, categorie)
    VALUES ('"
.$naam."','".$code."','".$text."','".$titel."','".$categorie."')") or die (mysql_error());
    }
else{
        echo 'Error: '.$error[2];

    echo 'Je gegevens zijn succesvol in de database geplaatst<br><a href="atractie.php">klik hier om terug te gaan.</a>';
?>


<form enctype="multipart/form-data" method="post" action="video.toevoegen.php">
<table width="200" border="0" align="center">
<tr>
<td align="right">gebruikersnaam: </td>
<td><input type="text" name="naam" /></td>
</tr>
<tr>
<td align="right">titel: </td>
<td><input type="text" name="titel" /></td>
</tr>
<tr>
<td align="right">insluit code: </td>
<td><textarea name="code" cols=40 rows=2></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td align="right">discription: </td>
<td><textarea name="text" cols=40 rows=6></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td align="right">categorie:</td>
<td>
<select name="categorie">
<option value="internet">internet</option>
<option value="games">games</option>
<option value="natuur">natuur</option>
<option value="vermaak">vermaak</option>
<option value="anders">anders</option>
</select>
</td>
</tr>
<tr><td>plaatje:</td><td><input type="file" name="file" /></td></tr>
<tr>
<td align="right"><input type="submit" name="verzenden" value="verzenden"></td>
<td></td>
</tr>
</table>
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
  }
?>
 
Niels K

Niels K

11/07/2011 18:23:58
Quote Anchor link
Ik heb deze keer de titel van het topic voor je aangepast, zou je voortaan zelf een betere titel willen verzinnen?

Alvast bedankt,

Niels
 
Sven video

sven video

11/07/2011 18:26:50
Quote Anchor link
okee ik zal het proberen
 
- Mark -

- Mark -

11/07/2011 18:51:24
Quote Anchor link
Je mist deze keer 2 keer een } voor zover ik kan zien. Maar waar heb je dit vandaan? Het is niet veel soeps om eerlijk te zijn.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/07/2011 18:56:21
Quote Anchor link
Sven video op 11/07/2011 18:26:50:
okee ik zal het proberen


Hoezo proberen??

Gebruik geen short-tags.
Waarom variabelen kopieren?
Waarom geen mysql_real_escape_string gebruiken?
Geen or die, maar correcte foutafhandeling.

Foutmeldingen zijn aardig duidelijk. Leer zelf (de basis van) php en je kunt het zelf zo oplossen.
Gewijzigd op 11/07/2011 18:56:57 door Obelix Idefix
 
Sven video

sven video

15/07/2011 14:43:56
Quote Anchor link
kijk nu heb ik dit:

Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE, expecting ',' or ';' in C:\xampp\htdocs\test\upload.php on line 76

wat is er fout en wat moet ik er bij doen of weghalen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?

if ($_SESSION['username'])
echo'
<form enctype="multipart/form-data" action="upload.php" method="POST">
<table border="1">
  <tr>
    <td align="right">gebruikersnaam: </td>
    <td><input type="text" name="naam" value="<? echo'
$_SESSION['username'] '?>" readonly="readonly" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td align="right">e-mail: </td>
    <td><input type="text" name="email" value="'
echo $_POST["email"];'" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td align="right">titel: </td>
    <td><input type="text" name="titel" value="'
echo $_POST["titel"];'" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td align="right">beschrijving: </td>
    <td><textarea name="text" cols=40 rows=6>'
echo ["text"];'</textarea></td>
  </tr>
  <tr>
    <td align="right">bestand url:</td>
    <td><input name="uploaded" type="text" value="'
$_POST["uploaded"];'" /></td>
    <td>het bestand moet worden geupload op: <a href="http://www.mediafire.com">http://www.mediafire.com</a><br>
    hoe? ga naar de website. klik op de grote goene knop in het midden.<br>
    upload uw bestand. wach heel even. klik op copy link. en n plaats het hier.<br>
    en er is zelfs een filmpje op de site!.</td>
  </tr>
  <tr>
  <td align="right">foto</td>
  <td><input type="file" name="bestand"></td>
  </tr>
</table>
<input type="submit" name="verzenden" value="upload" />
</form>
'
;
else
{
echo'log eerst in!';
}

?>
Gewijzigd op 15/07/2011 14:44:30 door sven video
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/07/2011 14:47:20
Quote Anchor link
Lijn 9: Je kan je kan geen PHP-code in een echo plaatsen. Hij verslikt zich in de single-quote daar. Ook die echo's kloppen niet, en ik mis de punten (.) waarmee je je variabelen en strings met elkaar verbindt.
Gewijzigd op 15/07/2011 14:48:21 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

15/07/2011 14:49:18
Quote Anchor link
oja bedankt!
Gewijzigd op 15/07/2011 14:49:59 door sven video
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/07/2011 14:49:51
Quote Anchor link
Zie mijn overige opmerkingen. Ook tel ik geen 76 regels.
Gewijzigd op 15/07/2011 14:50:13 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

15/07/2011 14:51:14
Quote Anchor link
ja zag ik later

Toevoeging op 15/07/2011 14:51:50:

nee dit is een korter gemaakt script dit is het orgineel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
session_start();
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>rct3 nederland -svenvideo</title>
<LINK href="inc/style.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body class="oneColElsCtrHdr">
<br /><br /><br />
<div id="container">
<div id="header">
<h1><font color="#FFFFFF">rct3 nederland</font></h1>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? include('inc/menu.txt'); ?>

<p>&nbsp;</p>
<!-- end #header --></div>
<div id="mainContent">
<p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include('conn.php')
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?
//kijken of er een bestand is geselecteerd
if(isset($_FILES['bestand'])) {
    //als het bestand groter is dan 102400 bytes(100kb) word hij niet toegelaten
    if($_FILES['bestand']['size'] > 102400) {
        echo "Het bestand is <b>" . $_FILES['bestand']['size'] . "</b>, het maximale toegstaan is <b>102400</b>";
    }
else {
        //kijken of het bestand wel een gif, png of jpg is
        if($_FILES['bestand']['type'] == "image/bmp" || $_FILES['bestand']['type'] == "image/gif" || $_FILES['bestand']['type'] == "image/png"  || $_FILES['bestand']['type'] == "image/pjpeg" || $_FILES['bestand']['type'] == "image/jpeg") {
            //kijken of er een nieuwe naam aan het bestand is gegeven
            if(empty($_POST['titel'])) {
                $naam = $_FILES['bestand']['name'];
            }
else {
                //strip de extensie om die achter de nieuwe bestandsnaam te plakken
                $x = strrchr($_FILES['bestand']['name'], ".");
                $naam = $_POST['titel'] . $x;
            }

            //het bestand uploaden met de nieuwe of oude naam
            move_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'], "../inc/down/" . $naam);
            //voor linux of unix hosts chmodden we het bestand naar 777 zodat iedereen um kan zien
            chmod("../inc/down/" . $naam, 0777);
        }
else {
            echo "Het bestand is geen png, jpg of gif";
            }
    }
}
else {

if(isset($_POST['verzenden']))
  {


    $naam1        =    addslashes($_POST['naam']);
    $email        =    addslashes($_POST['email']);
    $titel        =    addslashes($_POST['titel']);
    $text        =    addslashes($_POST['text']);
    $file        =    addslashes($_POST['uploaded']);

    mysql_query("INSERT INTO download (naam, email, titel, text, file, foto)
    VALUES ('"
.$naam1."','".$email."','".$titel."','".$text."','".$file."','".$naam."')") or die (mysql_error());
    
    echo 'Je gegevens zijn succesvol in de database geplaatst<br><a href="../download.php">klik hier om terug te gaan.</a>';
  }
}

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?

if ($_SESSION['username'])
echo'
?>

<form enctype="multipart/form-data" action="upload.php" method="POST">
<table border="1">
<tr>
<td align="right">gebruikersnaam: </td>
<td><input type="text" name="naam" value="'.$_SESSION['username'].'" readonly="readonly" /></td>
</tr>
<tr>
<td align="right">e-mail: </td>
<td><input type="text" name="email" value="'. $_POST["email"].'" /></td>
</tr>
<tr>
<td align="right">titel: </td>
<td><input type="text" name="titel" value="'.$_POST["titel"].'" /></td>
</tr>
<tr>
<td align="right">beschrijving: </td>
<td><textarea name="text" cols=40 rows=6>'.$_POST["text"].'</textarea></td>
</tr>
<tr>
<td align="right">bestand url:</td>
<td><input name="uploaded" type="text" value="'.$_POST["uploaded"].'" /></td>
<td>het bestand moet worden geupload op: <a href="http://www.mediafire.com">http://www.mediafire.com</a><br>
hoe? ga naar de website. klik op de grote goene knop in het midden.<br>
upload uw bestand. wach heel even. klik op copy link. en n plaats het hier.<br>
en er is zelfs een filmpje op de site!.</td>
</tr>
<tr>
<td align="right">foto</td>
<td><input type="file" name="bestand"></td>
</tr>
</table>
<input type="submit" name="verzenden" value="upload" />
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
';
else
{
echo'
log eerst in!';
}

?>

</p>
<!-- end #mainContent --></div>
<div id="footer">
<p>gemaakt door svenvideo productions</p>
<!-- end #footer --></div>
<!-- end #container --></div>
</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/07/2011 14:53:29
Quote Anchor link
Gebruik eens code-tags...
 
Sven video

sven video

15/07/2011 14:54:13
Quote Anchor link
ow sorry
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.