Syntax wat quotes betreft, combinatie PHP en MySQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ellen P

Ellen P

11/01/2011 12:29:23
Quote Anchor link
Hier weer wat beginnersvragen.

Weet iemand waar ik uitleg over de syntax kan vinden van MySQL opdrachten in PHP.
Ik ga blijkbaar fout met de quotes.
Daarnaast gaat in phpMyadmin MySQL gegenereerde code blijkbaar fout. Dat snap ik ook niet.
De gegenereerde code was de 1e regel in :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$sql = "SELECT klantnummer FROM `gebruiker` WHERE klantnummer = \'031000001234\' LIMIT 0, 30 ";
$resultaat = mysql_query($sql);                                
$toevoeguser = mysql_num_rows($resultaat)>0 ? 0 : 1 ;


Hier krijg ik een foutmelding op :
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /Volumes/DataHD/SERVER_WEB/PHP/drsont/registreer/01data.php on line 38

Wanneer ik de gegenereerde sql regel verander in :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT aanmeldnaam FROM gebruiker WHERE aanmeldnaam = \"".$aanmeldnaam."\"";

Krijg ik geen foutmelding en werkt alles goed. Dat is syntax die ik ergens gespiekt heb, maar niet echt snap wat de quotes betreft.

Waar kan ik goede uitleg vinden hoe de werking en het gebruik van enkele en dubbele quotes is binnen PHP gecombineerd met MySQL?
Of kan iemand hier er iets zinnigs over schrijven?

Ik kan het namelijk helemaal niet volgen, en heb er al een tijdje op gemediteerd. Maar dat helpt blijkbaar niet.
Gewijzigd op 11/01/2011 13:02:00 door Ellen P
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 16:33:55
 
Jaron T

Jaron T

11/01/2011 12:44:18
Quote Anchor link
Je kan beter onderstaande syntax gebruiken:

$sql = "SELECT veld FROM tabel WHERE kolom = '".$kolom."'";
 
- SanThe -

- SanThe -

11/01/2011 12:46:02
Quote Anchor link
In een query gebruik je om de teksten heen de enkele quotes.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT klantnummer FROM gebruiker WHERE klantnummer = '031000001234' LIMIT 0, 30 ";
?>
Gewijzigd op 11/01/2011 12:46:15 door - SanThe -
 
Ellen P

Ellen P

11/01/2011 13:03:02
Quote Anchor link
Bedankt Jaron T. Het is me direct duidelijk met jouw voorbeeld.
Waar jij enkele quotes heb staan stonden bij mijn die gescapte dubbele quotes. En dat maakte het zo onoverzichtelijk.
Waarom phpmyadmin 'foute' code maakt, is mij nog onduidelijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.