Tab Down maken dmv een Switch script?+ een include in een include?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter oskam

pieter oskam

27/03/2007 17:04:00
Quote Anchor link
Beste allemaal!

Af en toe maak ik eens websites voor verenigingen waar ik bij zit/kennissen oid en ik vind het leuk om dan wat php gadgets(minimale dan) er in te stoppen.

Ik maak de nieuwe website van f18.nl, een voorbeeld is te vinden op www.f18.nl/nieuw , deze is nog in ontwikkeling!

Als je op een tab klikt dan wordt deze blauw, dit is iets wat ik graag wilde maar ik los dit op door:

-----Index.php-----
<ul>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php echo $nieuwsknop,
            $organisatieknop,
            $klasseknop,
            $wedstrijdenknop,
            $technicalknop,
            $forumknop,
            $fotoknop,
            $advertentiesknop,
            $crewpoolknop,
            $linksknop?>

</ul>

-----------------------------------

---------switch.php--------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<? switch ($HTTP_GET_VARS ["page"])

  {

    case
"nieuws":
    default:

        $content = 'nieuws/nieuws.php';
        $nav = 'nieuws/nieuwsnav.php';
        $nieuwsknop = '<li class="active"><a href="?page=news">Nieuws</a></li>';
        $organisatieknop = '<li><a href="?page=organisatie">Organisatie</a></li>';
        $klasseknop = '<li><a href="?page=klasse">F18 Klasse</a></li>';
        $wedstrijdenknop = '<li><a href="?page=wedstrijden">Wedstrijden</a></li>';
        $technicalknop = '<li><a href="?page=technical">Technische Aspecten</a></li>';
        $forumknop = '<li><a href="?page=forum">Forum</a></li>';
        $fotoknop = "<li><a href='?page=fotos'>Foto's</a></li>";
        $advertentiesknop = '<li><a href="?page=advertenties">Advertenties</a></li>';
        $crewpoolknop = '<li><a href="?page=crewpool">Crewpool</a></li>';
        $linksknop = '<li><a href="?page=links">Links</a></li>';
        break;

En zo heb ik er nog 7 voor de andere tabbladen
-------------------------------

-----------
Style.css-------------
/* Menu boven */

/* Commented Backslash Hack
   hides rule from IE5-Mac \*/

#nav a {float:none;}
/* End IE5-Mac hack */

#nav ul{

margin-top:-3px;
}


#nav li {
  float:left;
  background:url(images/grey_tab_l.png) no-repeat bottom left;
  margin-left:1px;
  padding:0 0 0 6px;
}


#nav li a {
  margin-top:0px;
  float:left;
  font-size: 11px;
  display:block;
  line-height: 28px;
  background:url(images/grey_tab_r.png) no-repeat bottom right;
  padding: 0px 15px 0px 10px;
  text-decoration:none;
  color:#ffffff;

}

div#nav li:hover, div#nav li.sfhover {
  background:url(images/over_tab_l.png) no-repeat bottom left;
}

div#nav li:hover a, div#nav li.sfhover a {
  background:url(images/over_tab_r.png) no-repeat bottom right;
}


div#nav li.active {
  background:url(images/blue_tab_l.png) no-repeat bottom left;
}

div#nav li.active a {
  background:url(images/blue_tab_r.png) no-repeat bottom right;
}


/** preloads **/

span.pl_tab_l {
    background-image: url(images/over_tab_l.png);
    left: 0;
    position: absolute;
    top: 0;
    visibility: hidden;
}


span.pl_tab_r {
    background-image: url(images/over_tab_r.png);
    left: 0;
    position: absolute;
    top: 0;
    visibility: hidden;
}

---------------------------------------


Ik denk dat jullie het idee nu wel snappen maar is dit allemaal niet wat omslachtig om zo veel regels in je switch te doen, is hier niet wat makkelijkers voor dmv een ander php script of een andere taal??


Mijn Tweede vraag luid alsvolt:
Zoals jullie kunnen zien heb ik een nav.php geinclude en de content. in de nav.php moeten links komen naar de subpagina's alleen als ik een simpel include scriptje doe dan word alles content en gaat de nav.php dus weg. Hoe kan ik dit simpel oplossen, ik las iets over &amp; maar hier kom ik niet helemaal lekker mee uit.

Al het commentaar is welkom aangezien ik altijd netjes wil programeren.

Bvd,
Pieter Oskam
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter oskam
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:24:04
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

27/03/2007 17:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$actievepagina
= $_GET['pagina']; //Wel nog controleren dan.
$paginas = array('pagina1' => 'url1', 'pagina2' => 'url2', 'pagina3' => 'url3');

echo '<ul>';
foreach($paginas as $pagina => $url)
{

    if($pagina == $actievepagina)
    {

        echo '<li id="actief"><a href="?pagina='.$url.'">'.ucfirst($pagina).'</a></li>';
    }
else{
        echo '<li><a href="?pagina='.$url.'">'.ucfirst($pagina).'</a></li>';
    }
}

echo '</ul>';
?>


^^ dat is toch een veel handigere oplossing? (uit de losse pols).
 
Pieter oskam

pieter oskam

27/03/2007 17:37:00
Quote Anchor link
Dankjewel, ik ga dr even mee stoeien, hier kom ik wel uit alleen ik snap niet hoe ik nu precies er voor zorg dat mijn links in de nav.php geinclude worden op de plek waar de content.php staat zonder dat de nav.php weggaat. Ik kan niet in de nav.php ?page=klasseregels doen oid, heb je hiervoor nog een oplossing uit de losse pols?

*edit*
Arjan of anderen,

Het script werkt gedeeltelijk, alleen hij pakt de veriabele pagina niet goed waar hij de class=active aan toe moet voegen. Met deze php ben ik niet zo bekend en ik zie de oplossing niet terwijl ik wel weet dat hij waarschijnlijk super makkelijk is! Ik heb even op jouw site gekeken en daar heb je eigenlijk precies het systeem wat ik zoek!
Wat ik merk is dat er hier weinige simpele scripts op staan terwijl dat mij voor een beginner toch wel handig lijkt. Verder hulde aan deze site want hij is geweldig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door pieter oskam
 
Pieter oskam

pieter oskam

29/03/2007 02:00:00
Quote Anchor link
Dit is de code nu.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$actievepagina
= $_GET['pagina'];
$paginas = array("Nieuws" => "nieuws", "Organisatie" => "organisatie", "F18 Klasse" => "klasse", "Wedstrijden" => "wedstrijden", "Technische Aspecten" => "technical", "Forum" => "forum", "Foto's" => "fotos", "Advertenties" => "advertenties", "Crewpool" => "crewpool", "Links" => "links");

echo '<ul>';
foreach($paginas as $pagina => $url)
{

    if($pagina == $actievepagina)
    {

        echo '<li class="actief"><a href="?pagina='.$url.'">'.ucfirst($pagina).'</a></li>';
    }
else{
        echo '<li><a href="?pagina='.$url.'">'.ucfirst($pagina).'</a></li>';
    }
}

echo '</ul>';
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.