Tabbed TXT file 2 Plain Text

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

JunkieXP

JunkieXP

21/02/2008 16:38:00
Quote Anchor link
Ik heb een Language File in TXT gemaakt, deze heb ik voor de eenvoud bij het aanpassen getabbed.

Echter leest PHP deze Tabs ook en moet ik bv een str_replace uitvoeren om deze Tabs te verwijderen, dit is een vrij lelijke manier naar mijns inzien.

Is het mogelijk om de "opgemaakte" text file om te zetten naar een Plain Text file waardoor hij als het ware alles achter elkaar gooit en dus tabs er zelf uitgooit.

Mijn TXT file wordt namelijk uitgelezen en dmv explode omgezet naar een Array waaruit de Variabele en Strings duidelijk worden en vervolgens kunnen gebruikt.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:00:26
 
Lode

Lode

21/02/2008 16:41:00
Quote Anchor link
je bedoelt dat er \t in de text staat? kijk eens naar rtrim(); zou ik zeggen voor CRLF's iig...

EDIT:
strippen van CR / LF en tabs is helemaal niet ogbruikelijk voor txt overigens.
voor het omgekeerde hebben ze zelfs een php functie gemaakt nl2br();
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lode
 
- SanThe -

- SanThe -

21/02/2008 16:49:00
Quote Anchor link
Lees je het regel voor regel in?
Dan kan je een trim() op de waarde doen.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/02/2008 16:52:00
Quote Anchor link
trim?
 
- SanThe -

- SanThe -

21/02/2008 16:57:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 21.02.2008 16:52:
trim?

Oh jee, ik heb de vraag niet goed gelezen. Nee, trim() zal het inderdaad niet oplossen.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/02/2008 16:59:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 21.02.2008 16:57:
Jacco schreef op 21.02.2008 16:52:
trim?

Oh jee, ik heb de vraag niet goed gelezen. Nee, trim() zal het inderdaad niet oplossen.


Eigenlijk was het als antwoord voor de TS en niet als reactie op jou :P Dus hebben we allebei dezelde fout gemaakt


@ts Als het goed is Kun je dus met jou script ook wijzigen toevoegen? Zo ja dan hoef je nooit naar je txt file te kijken omdat je toch alles doormiddel van je frontend wijzigd
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

21/02/2008 17:05:00
Quote Anchor link
Ieders zijn voorkeur, persoonlijk maak ik gebruik in een eigen project van XML bestanden om te gebruiken als language bestanden, goed dit kost wellicht wel meer werk dan jou methode, maar goed mijn doelstelling is wat anders.

Maar als je een snelle oplossing wilt gebruiken zou je zelfs dit kunnen gebruiken, zo bespaar je een hoop geknutsel : parse-ini-file

Het is wel geen antwoord op je vraag, maar wellicht kom je tot een nieuw idee.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/02/2008 17:17:00
Quote Anchor link
http://gothika.eu/lang_ini.zip

1 ini language engine. Wel een oudje maar je zou er iig een goed voorbeeld aan moeten hebben
 
JunkieXP

JunkieXP

21/02/2008 20:08:00
Quote Anchor link
trim(); is idd precies de functie die ik zocht, pfff dat ik die niet ben tegengekomen, ik zocht teveel naar een replace / strip oplossing.

Die Ini oplossing is inderdaad ook wel interessant, maar in hoevere doel jij erop dat jou doelstelling anders is als ik vragen mag?

Voorbeeldje van een language_nl.txt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UI_TEXT_Welcome            =    Welkom op deze Portal,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door JunkieXP
 
Lode

Lode

21/02/2008 20:33:00
Quote Anchor link
file(); heeft ook een paar CONSTANTEN voor whitespaces e.d. tegenwoordig...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.