Tabel header sorteerbaar maken werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »
Mohamed nvt

Mohamed nvt

11/11/2016 21:03:54
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Momenteel ben ik het boek "Via het boek "PHP and MySQL for Dynamic Web Sites Visual QuickPro Guide 4th Edition" aan het volgen.
Ik ben nu bij de hoofdstuk 10 en ik probeer de header van een tabel sorteerbaar te maken. D.w.z. dat elke tabel header klikbaar wordt en wanneer je klikt op een header dan kun je kolom sorteren.
En voorheen werkt de select query wel, maar nu helaas niet meer.
Ik heb veel geprobeerd, maar kom helaas niet uit, want alle code komt uit het boek met kleine aanpassingen van mezelf.

De foutmeldin is als volgt:
Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /mnt/weba/e1/99/51995699/htdocs/dev/test2/view_users.php on line 77
URL: http://dev.pc-on-rails.nl/test2/view_users.php
Op zich is de foutcode wel logisch, maar het lukt me niet om het te verhelpen.
Zie hieronder graag de broncode:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
<?php
$sort
= (isset($_GET['sort'])) ?  
$_GET['sort'] : 'rd';
//Determine the sorting order:
switch ($sort) {
case
'fn':
    $order_by = 'firstname ASC';
    break;
case
'ln':
    $order_by = 'lastname ASC';
    break;
case
'em':
    $order_by = 'email ASC';
    break;
case
'pn':
    $order_by = 'pharmacyname ASC';
    break;
case
'tl':
    $order_by = 'telephone ASC';
    break;
case
'rd':
    $order_by = 'registration_date ASC';
    break;
default:

    $order_by = 'registration_date ASC';
    $sort = 'rd';
    break;
}

// Make the query:
$q = "SELECT firstname, lastname, email, pharmacyname, telephone, DATE_FORMAT(registrationdate, '%M %d, %Y') AS dr, user_id FROM users ORDER BY $order_by LIMIT $start, $display";
$r = @mysqli_query ($connection, $q); // Run the query.

//Count the number of returned row:

$num = mysqli_num_rows($r);

if ($num > 0) { // If it ran OK, display the records.

        //Print how many users there are:

        echo "<p>There are currently $num registered users</p>\n";

    // Table header.
    echo '<table align="center" cellspacing="3" cellpadding="3" width="75%">
                <tr>
                <td align="left"><b><a href="view_users.php?sort=fn">FirstName</a></b></td>
                <td align="left"><b><a href="view_users.php?sort=ln">LastName</a></b></td>
                <td align="left"><b><a href="view_users.php?sort=em">EmailAddress</a></b></td>
                <td align="left"><b><a href="view_users.php?sort=pn">PharmacyCompany</a></b></td>
                <td align="left"><b><a href="view_users.php?sort=tl">Telephonenumber</a></b></td>
                <td align="left"><b><a href="view_users.php?sort=dr">Registration Date</a></b></td>
                <td align="left"><b>Edit</b></td>
                <td align="left"><b>Delete</b></td>
                </tr>'
;
    
    // Fetch and print all the records:
    while ($row = mysqli_fetch_array($r, MYSQLI_ASSOC)) {
        echo '<tr>
        <td align="left">'
. $row['firstname'] .'</td>
        <td align="left">'
. $row['lastname'] .'</td>
        <td align="left">'
. $row['email'] .'</td>
        <td align="left">'
. $row['pharmacyname'] .'</td>
        <td align="left">'
. $row['telephone'] .'</td>
        <td align="left">'
. $row['dr'] .'</td>
        <td align="left"><a href="edit_user.php?id='
. $row['user_id'] .'">Edit</a></td>
        <td align="left"><a href="delete_user.php?id='
. $row['user_id'] .'">Delete</a></td>
        </tr>'
;
    }


    echo '</table>'; // Close the table.
    
    mysqli_free_result ($r); // Free up the resources.    

} else { // If  no records were returnd.
    echo '<p class="error">There are currently no registered users</p>';
    
}
// End of if ($r) IF.

mysqli_close($connection); // Close the database connection.
// Make the links to other pages, if necessary.

if ($pages > 1) {
    
    // Add some spacing and start a paragraph:
    echo '<br /><p>';
    
    // Determine what page the script is on:    
    $current_page = ($start/$display) + 1;
    
    // If it's not the first page, make a Previous link:
    if ($current_page != 1) {
        echo '<a href="view_users.
        php?s='
. ($start - $display) .
        '&p=' . $pages . '&sort=' .
        $sort. '">Previous</a> ';
    }

    
    // Make all the numbered pages:
    for ($i = 1; $i <= $pages; $i++) {
        if ($i != $current_page) {
            echo '<a href="view_users.
            php?s='
. (($display * ($i -
            1))) . '&p=' . $pages .
            '&sort=' . $sort.'">' . $i . '</a> ';
        }
else {
            echo $i . ' ';
        }
    }
// End of FOR loop.
    
    // If it's not the last page, make a Next button:

    if ($current_page != $pages) {
        echo '<a href="view_users.
        php?s='
. ($start + $display) .
        '&p=' . $pages .
        '&sort=' . $sort.'">Next</a>';
    }

    
    echo '</p>'; // Close the paragraph.
    
} // End of links section.
include ('includes/footer.php');
?>



Alvast bedankt voor jullie feedback!
Gewijzigd op 11/11/2016 22:13:20 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:23:49
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/11/2016 22:13:02
Quote Anchor link
Een goede tip, onderdruk geen fourmeldingen met @.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

11/11/2016 22:22:43
Quote Anchor link
Hallo Arien,

Het probleem heb ik nu opgelost.
Boven de SQL query had ik daar staan de verkeerde kolomsnaam. Na het aanpassen van kolomsnaam wordt nu wel alles weergeven. De tabel headers zijn nu ook klikbaar en het is mogelijk om het te sorteren. Echter, ik merk nu dat enkel ASC werkt en niet DESC. Dus wanneer de lijst als ASC wordt weergegeven kan ik niet terug naar DESC...

Iemand een idee?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

12/11/2016 00:27:03
Quote Anchor link
Je hebt helemaal geen DESC sortering in deze pagina ingebouwd, dus logischerwijs wordt er altijd ASC gesorteerd.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

12/11/2016 11:56:28
Quote Anchor link
Hallo Ben,

Je hebt helemaal gelijk.
Na het analyseren van de code kwam ik tot dezelfde conclusie.
Ik ga eens kijken hoe ik DESC sorting ook erin kan krijgen. En eigenlijk lijkt het praktijk het een filter functie ook heeft. D.w.z. een functie zoals dat mogelijk is in Excel. Je kiest dus zelf resultaten worden weergegeven op basis van een gekozen onderdeel.
 
Jan R

Jan R

13/11/2016 07:21:25
Quote Anchor link
Ik begrijp dat je een boek volgt en dit wilt in sql. Echter vie clientside gaat het ook. Zoek eens op sorttable.js. Gewoon een script laden en een tag meegeven aan je header.

Jan
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

13/11/2016 08:52:36
Quote Anchor link
Hallo Jan R,

Bedankt voor je suggestie.
Dit is natuurlijk ook een optie, maar is het handiger om het via SQL te doen, aangezien deze nu reeds geïntegreerd is sql query en verder in de tabel?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

13/11/2016 14:22:11
Quote Anchor link
Het is voor grote hoeveelheden data altijd handiger om het in SQL te doen, al is het alleen maar omdat je er bakken bandbreedte mee bespaart. Ik zou nooit javascript sortering adviseren in je data tenzij je een bijzondere reden hebt om het te gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.