tabel met tafels maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joren vh

joren vh

28/11/2013 17:21:29
Quote Anchor link
Hallo,

Voor een opdracht moet ik via php en de while of do while loop een overzicht maken van de tafels van vermenigvuldigen.
Nu dit werkt enkel krijg ik telkens een kolom teveel en wordt er boven de tabel 0000000000 geplaatst en ik heb geen idee van waar deze komen.

Iemand die mijn fout ziet? Ik weet dat dit ook via een for-lus kan etc maar in mijn opdracht staat met een while of do-while loop.

Al vast bedankt,
MVG,
Joren

De desbetrefende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="utf-8">
        <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1">
        <style type="text/css">table {} td {border:1px solid black; width:50px;}</style>
        <title>phpoefening006bis - Joren Van Hocht</title>
    </head>
    <body>
        <table>
            <tr><td>
            <?php
                $tafel
= 0;
                $maal = 0;
                do {
                    while($maal <= 10) {
                        $result = $tafel * $maal;
                        echo $result; ?>
</td><td>
                        <?php
                        ++$maal;
                        if($maal == 11) {
                            $maal = 0;
                            ++
$tafel;
                            ?>
</td></tr><tr><?php
                        }
                        if($tafel == 11) {
                            return false;
                        }
                    }
                }
while($tafel <=11);
            ?>

        </table>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 28/11/2013 17:22:44 door Joren vh
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:20:24
 
Erwin H

Erwin H

28/11/2013 17:44:14
Quote Anchor link
Dus je begint bij 0.... en dan vraag je je af waarom het bij 0 begint?
 
Reshad F

Reshad F

28/11/2013 17:48:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="utf-8">
        <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1">
        <style type="text/css">table {} td {border:1px solid black; width:50px;}</style>
        <title>phpoefening006bis - Joren Van Hocht</title>
    </head>
    <body>
        <table>
        <tr>
            
            <?php
                $tafel
= 0;
                $maal = 0;
            
            do {
                while($maal <= 10) {
                $result = $tafel * $maal;
                 echo '<td>' .$result . '</td>';
            
                $maal++;
                if($maal == 11) {
              
                    $maal = 0;
                    $tafel++;
            ?>

                
        </tr>
        <tr>
        <?php
                }
                  if($tafel == 11) {
                    return false;
                  }
                 }
                }
while($tafel <=11);
            ?>

        </tr>
        </table>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 28/11/2013 17:48:48 door Reshad F
 
Joren vh

joren vh

28/11/2013 17:57:54
Quote Anchor link
@Erwin H, neen dat vraag ik mij niet af, als je de code test zie je wel wat ik bedoel hij geeft inderaad 10x 0 in de eerste rij, maar boven mijn tabel geeft hij ook nog eens 10x

@Reshad F, bedankt dit lost inderdaad mijn probleem op! bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.