tabel omzetten naar csv file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Taeke Dikkema

Taeke Dikkema

03/03/2004 09:01:00
Quote Anchor link
Graag zou ik willen weten, hoe ik een tabel kan uitlezen en opslaan als een csv bestand.
Zodat dit in Excel kan worden geïmporteerd
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 22:52:28
 
Arend a

Arend a

03/03/2004 10:53:00
Quote Anchor link
phpmyadmin heeft deze mogelijkheid.
 
Taeke Dikkema

Taeke Dikkema

03/03/2004 11:36:00
Quote Anchor link
Ja, dat heb ik gezien en gedaan.
Ik wil alleen niet, dat de gebruiker bij de database zelf kan.
Het moet toch met een script kunnen? Op het web kom ik wel het omgekeerde tegen, van csv naar mysql....
Ik wil de afhandeling in Flash doen, en daar ligt het probleem dus niet, kennelijk.
Als ik phpmyadmin gebruik, zie ik de gegenereerde code in het onderste textvenstertje verschijnen.
Bij export naar csv zie ik dat niet!
Dat gaf me al te denken, maar, wie weet?
 
Rick

Rick

03/03/2004 15:07:00
Quote Anchor link
kijk eens naar de structuur van een CSV bestand, dat is zeer eenvoudig zelf te maken hoor

open een klein CSV bestand maar eens met notepad
het zijn gewoon komma gescheiden bestandjes
 
Taeke Dikkema

Taeke Dikkema

03/03/2004 15:47:00
Quote Anchor link
Ja? En dan?
 
Rick

Rick

03/03/2004 17:02:00
Quote Anchor link
nou dus kan je het zelf ook zo maken, dat lijkt me duidelijk
gewoon de data uit mysql halen en in een bestand stoppen en alle dat a door komma's scheiden.
lijkt me duidelijk

veld1,veld2,veld3

^^^ zo dus
 
Taeke Dikkema

Taeke Dikkema

03/03/2004 18:14:00
Quote Anchor link
Je maakt me wel erg nieuwsgierig!
Zou je een PHP-voorbeeld kunnen geven?
Hoe haal ik de data uit mysql en hoe stop ik dat in een bestand?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

03/03/2004 23:15:00
Quote Anchor link
Quote:
Hoe haal ik de data uit mysql

Met een hele bekende taal die SQL heet. Dan gaat het zoiets:

SELECT * FROM tabel

Quote:
Zou je een PHP-voorbeeld kunnen geven?

Dat is heel makkelijk zelf te verzinnen natuurlijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// Maak een database-server connectie
// Kies de database

// Haal de gegevens op

$query = mysql_query("SELECT * FROM tabel");

while ($result = mysql_fetch_row($query))
{

   echo "$result[0],$result[1],$result[2]\n";
}

?>


Alleen dan zal je het niet moeten echo'en, maar streamen naar de client in een bestand. Hoe dat precies gaat zou ik moeten opzoeken. Dus... dat mag jij doen.. :D
Denk dan aan Headers...

Elwin
 
John de Boer

John de Boer

18/06/2004 13:18:00
Quote Anchor link
Het is gewoon heel eenvoudig.
Als je het bestand naar een .csv hernoemt kun je er op dubbelklikken en start ie het automatisch op in Excel, kind kan de was doen ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.