Tabel opstellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

11/04/2013 19:59:44
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik ben nog steeds bezig met hetzelfde project en zit weer met een klein probleempje.
Ik heb een tabel users en een tabel login.

Ik zou nu willen dat wanneer ik de query uitvoer er voor elke persoon die in users staat er wordt gekeken hoevaak die persoon heeft ingelogd. Dit moet gebeuren door te tellen hoeveel records er in login staan waar users.login = login.speler.

Ik neem een voorbeeld :
Tabel users:
naam: Jos Verstraeten - login: admin - ...
Tabel login
id: 1 - speler: admin - datum: ... - ...
id: 2 - speler: admin - datum: ... - ...
id: 3 - speler: admin - datum: ... - ...
id: ... - speler: admin - datum: ... - ...

Als ik de query uitvoer zou ik het volgende willen bekomen:
naam: Jos Verstraeten - Aantal keer ingelogd: 4 (gebaseerd op het hierboven staande tabeletje)

En dit zou moeten gebeuren voor elke speler die er in users staat
Ik zit helemaal vast de code waar ik aan dacht is de volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$query
= "SELECT *".
"FROM users".
" order by id asc";
$result=mysql_query($query);

$query = "SELECT *".
 "FROM login".
    "WHERE login.speler=users.naam order by id asc";
$result=mysql_query($query);

$aantal=mysql_numrows($result);

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 17:31:01
 
Bart V B

Bart V B

11/04/2013 20:37:26
Quote Anchor link
Misschien een tutorial doornemen SQL.
Je kan dit gewoon bijvoorbeeld in 1 select query doen.
Mooier is om het met een JOIN te doen, maar probeer het eerst eens zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$query
= "SELECT users.id,
                 users.naam,
                 login.id,
                 login.speler
          FROM
          user, login
          WHERE
          login.speler = users.naam
          ORDER BY users.id
          ASC"
;
?>

Wel even je kolomnamen controleren, want ik weet niet of die kloppen..
Gewijzigd op 11/04/2013 20:37:51 door Bart V B
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

11/04/2013 20:43:22
Quote Anchor link
Dat is de query maar hoe moet ik nu gaan tellen hoevaak die persoon ingelogd is?
 
Eddy E

Eddy E

11/04/2013 21:01:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    u.id,
    u.naam,
    COUNT(l.datum) AS aantal
FROM    users AS u
LEFT JOIN     login AS l
    ON (u.id = l.user_id)
GROUP BY u.id
ORDER BY aantal DESC


Kijk even goed hoe ik de tabellen afkort naar u en l.
De truc zit hem in de GROUP BY.
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

11/04/2013 21:14:52
Quote Anchor link
Hey Eddy E,

bedankt voor je reactie, maar kan je me even helpen dit in te planten ?
Zo ziet het html gedeelte eruit:

Er zijn enkele rijen aan toegevoegd die ook gedisplayed zouden moeten worden.
Alvast bedankt!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<body>
<?php
$username
="";
$password="";
$database="";

mysql_connect(localhost,$username,$password);
@
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
$query = "SELECT
    u.id,
    u.naam,
    u.inlog,
    COUNT(l.datum) AS aantal
FROM    users AS u
LEFT JOIN     login AS l
    ON (u.inlog = l.speler)
GROUP BY u.inlog
ORDER BY aantal DESC"
;
$result=mysql_query($query);

mysql_close();
?>

    <table class="tablesorter" >
    <thead>
        <tr>
<th class="filter-false">Id</th> <--- ID van de speler --->
<th>Naam</th> <--- Naam van de speler (users.naam) --->
<th>Aantal keer ingelogd</th> <--- # keer dat er een record staat in login met users.login = login.speler --->
<th>Status</th> <--- Actief of inactief (users.actief) --->
<th>Reden</th> <--- Reden is een opmerking als je inlogt (users.redeninactief) --->
<th>Laatste keer ingelogd</th> <--- datum van laatste record waar users.login = login.speler --->
        </tr>
    </thead>

    <tbody>
<?php
$i
=0;
while ($i < $num) {
?>

<tr >
<td><?php echo mysql_result($result,$i,"users.id"); ?></td>
<td><?php echo mysql_result($result,$i,"naam");  ?></td>
<td><?php echo $aantal  ?></td>
<td><?php echo mysql_result($result,$i,"actief"); ?></td>
<td><?php echo mysql_result($result,$i,"redeninactief"); ?></td>
<td><?php echo  ?></td>
        </tr>
<?php
$i
++;
}

?>

    </tbody>

</table>


Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 13/04/2013 12:42:02 door Bas IJzelendoorn
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/04/2013 21:36:01
Quote Anchor link
Waarom gebruik je mysql_result?
Het is makkelijker om de query uit je $result op te slaan in een array, door deze in mysql_fetch_assoc() te gebruiken. Dit kan in combinatie met een whileloop als je meerdere items wilt ophalen.
De whileloop die je nu hebt is onnodig en kan je vervangen.

In korte lijnen wordt het dus dit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$query
= "SELECT
    u.id AS id,
    u.naam AS naam,
    u.inlog AS inlog,
    COUNT(l.datum) AS aantal
FROM    users AS u
LEFT JOIN     login AS l
    ON (u.inlog = l.speler)
GROUP BY u.inlog
ORDER BY aantal DESC"
;
$result=mysql_query($query);
if($result) {
    while($item = mysql_fetch_assoc($result)) {
          // hier kan je dan $item['aantal'], $item['id'] echo'en.
    }
}
else {
    echo "Er is wat fout gegaan: ".mysql_error();
}

?>


Ook wil ik je vragen om hele lappen code (mits relevant) voortaan tussen [code] en [/code] tags te plaatsen. Zo blijft het beter leesbaar in het forum.
Gewijzigd op 11/04/2013 21:37:17 door - Ariën -
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

11/04/2013 22:16:21
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie -Aar-,
toch werkt het nog niet helemaal (ik ben nog niet zo goed in php - mysql) en vind de fout zelf niet.

Zie je toevallig wat ik fout doe? En alle tips om de code beter te maken zijn welkom

Parse error: syntax error, unexpected '}', expecting ',' or ';' in files/inlogg.php on line 35

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
    <table class="tablesorter" >
    <thead>
        <tr>
<th class="filter-false">Id</th>
<th>Naam</th>
<th>Aantal keer ingelogd</th>
<th>Status</th>
<th>Reden</th>
        </tr>
    </thead>
    <tbody>
<?php
$username
="p";
$password="";
$database="";

mysql_connect(localhost,$username,$password);
@
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
$query = "SELECT
    u.id AS id,
    u.naam AS naam,
    u.inlog AS inlog,
    COUNT(l.datum) AS aantal
FROM    users AS u
LEFT JOIN     login AS l
    ON (u.inlog = l.speler)
GROUP BY u.inlog
ORDER BY aantal DESC"
;
$result=mysql_query($query);
if($result) {
    while($item = mysql_fetch_assoc($result)) {
    echo '<tr onmouseover="this.style.backgroundColor='#FFB39F';" onmouseout="this.style.backgroundColor='#EB7050';">';
echo'<td>'. $item['naam'] .'</td>';
echo'<td>'. $item['aantal']  .'</td>';
echo'</tr>'}
}
else {
    echo "Er is wat fout gegaan: ".mysql_error();
}

?>

    </tbody>

</table>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/04/2013 23:00:38
Quote Anchor link
je mist de ; om de regel voor de accolade af te sluiten.
Ook lijn 32 kent een single-quote die je dient te escapen door er een \ voor te zetten.

En verder moet localhost in je mysql_connect() tussen quotes.

Let wel even op het inspringen van je code, als je het overzichtelijk wilt houden. Hier en daar staat het schots en scheef.
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

12/04/2013 20:19:37
Quote Anchor link
Werkt perfect, maar ben iets vergeten vragen.
Want ik zou ook graag zien wanneer de laatste keer is ingelogd en om een later project tot een goed einde te brengen zou ik ook graag weten hoe ik het gemiddelde bereken van de id's.

Alvast bedankt
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

14/04/2013 10:34:55
Quote Anchor link
Is al gelukt heel erg bedankt allemaal!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.