Tabel opstellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

11/04/2013 19:59:44
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik ben nog steeds bezig met hetzelfde project en zit weer met een klein probleempje.
Ik heb een tabel users en een tabel login.

Ik zou nu willen dat wanneer ik de query uitvoer er voor elke persoon die in users staat er wordt gekeken hoevaak die persoon heeft ingelogd. Dit moet gebeuren door te tellen hoeveel records er in login staan waar users.login = login.speler.

Ik neem een voorbeeld :
Tabel users:
naam: Jos Verstraeten - login: admin - ...
Tabel login
id: 1 - speler: admin - datum: ... - ...
id: 2 - speler: admin - datum: ... - ...
id: 3 - speler: admin - datum: ... - ...
id: ... - speler: admin - datum: ... - ...

Als ik de query uitvoer zou ik het volgende willen bekomen:
naam: Jos Verstraeten - Aantal keer ingelogd: 4 (gebaseerd op het hierboven staande tabeletje)

En dit zou moeten gebeuren voor elke speler die er in users staat
Ik zit helemaal vast de code waar ik aan dacht is de volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$query
= "SELECT *".
"FROM users".
" order by id asc";
$result=mysql_query($query);

$query = "SELECT *".
 "FROM login".
    "WHERE login.speler=users.naam order by id asc";
$result=mysql_query($query);

$aantal=mysql_numrows($result);

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:09:01
 
Bart V B

Bart V B

11/04/2013 20:37:26
Quote Anchor link
Misschien een tutorial doornemen SQL.
Je kan dit gewoon bijvoorbeeld in 1 select query doen.
Mooier is om het met een JOIN te doen, maar probeer het eerst eens zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$query
= "SELECT users.id,
                 users.naam,
                 login.id,
                 login.speler
          FROM
          user, login
          WHERE
          login.speler = users.naam
          ORDER BY users.id
          ASC"
;
?>

Wel even je kolomnamen controleren, want ik weet niet of die kloppen..
Gewijzigd op 11/04/2013 20:37:51 door Bart V B
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

11/04/2013 20:43:22
Quote Anchor link
Dat is de query maar hoe moet ik nu gaan tellen hoevaak die persoon ingelogd is?
 
Eddy E

Eddy E

11/04/2013 21:01:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    u.id,
    u.naam,
    COUNT(l.datum) AS aantal
FROM    users AS u
LEFT JOIN     login AS l
    ON (u.id = l.user_id)
GROUP BY u.id
ORDER BY aantal DESC


Kijk even goed hoe ik de tabellen afkort naar u en l.
De truc zit hem in de GROUP BY.
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

11/04/2013 21:14:52
Quote Anchor link
Hey Eddy E,

bedankt voor je reactie, maar kan je me even helpen dit in te planten ?
Zo ziet het html gedeelte eruit:

Er zijn enkele rijen aan toegevoegd die ook gedisplayed zouden moeten worden.
Alvast bedankt!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<body>
<?php
$username
="";
$password="";
$database="";

mysql_connect(localhost,$username,$password);
@
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
$query = "SELECT
    u.id,
    u.naam,
    u.inlog,
    COUNT(l.datum) AS aantal
FROM    users AS u
LEFT JOIN     login AS l
    ON (u.inlog = l.speler)
GROUP BY u.inlog
ORDER BY aantal DESC"
;
$result=mysql_query($query);

mysql_close();
?>

    <table class="tablesorter" >
    <thead>
        <tr>
<th class="filter-false">Id</th> <--- ID van de speler --->
<th>Naam</th> <--- Naam van de speler (users.naam) --->
<th>Aantal keer ingelogd</th> <--- # keer dat er een record staat in login met users.login = login.speler --->
<th>Status</th> <--- Actief of inactief (users.actief) --->
<th>Reden</th> <--- Reden is een opmerking als je inlogt (users.redeninactief) --->
<th>Laatste keer ingelogd</th> <--- datum van laatste record waar users.login = login.speler --->
        </tr>
    </thead>

    <tbody>
<?php
$i
=0;
while ($i < $num) {
?>

<tr >
<td><?php echo mysql_result($result,$i,"users.id"); ?></td>
<td><?php echo mysql_result($result,$i,"naam");  ?></td>
<td><?php echo $aantal  ?></td>
<td><?php echo mysql_result($result,$i,"actief"); ?></td>
<td><?php echo mysql_result($result,$i,"redeninactief"); ?></td>
<td><?php echo  ?></td>
        </tr>
<?php
$i
++;
}

?>

    </tbody>

</table>


Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 13/04/2013 12:42:02 door Bas IJzelendoorn
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/04/2013 21:36:01
Quote Anchor link
Waarom gebruik je mysql_result?
Het is makkelijker om de query uit je $result op te slaan in een array, door deze in mysql_fetch_assoc() te gebruiken. Dit kan in combinatie met een whileloop als je meerdere items wilt ophalen.
De whileloop die je nu hebt is onnodig en kan je vervangen.

In korte lijnen wordt het dus dit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$query
= "SELECT
    u.id AS id,
    u.naam AS naam,
    u.inlog AS inlog,
    COUNT(l.datum) AS aantal
FROM    users AS u
LEFT JOIN     login AS l
    ON (u.inlog = l.speler)
GROUP BY u.inlog
ORDER BY aantal DESC"
;
$result=mysql_query($query);
if($result) {
    while($item = mysql_fetch_assoc($result)) {
          // hier kan je dan $item['aantal'], $item['id'] echo'en.
    }
}
else {
    echo "Er is wat fout gegaan: ".mysql_error();
}

?>


Ook wil ik je vragen om hele lappen code (mits relevant) voortaan tussen [code] en [/code] tags te plaatsen. Zo blijft het beter leesbaar in het forum.
Gewijzigd op 11/04/2013 21:37:17 door - Ariën -
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

11/04/2013 22:16:21
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie -Aar-,
toch werkt het nog niet helemaal (ik ben nog niet zo goed in php - mysql) en vind de fout zelf niet.

Zie je toevallig wat ik fout doe? En alle tips om de code beter te maken zijn welkom

Parse error: syntax error, unexpected '}', expecting ',' or ';' in files/inlogg.php on line 35

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
    <table class="tablesorter" >
    <thead>
        <tr>
<th class="filter-false">Id</th>
<th>Naam</th>
<th>Aantal keer ingelogd</th>
<th>Status</th>
<th>Reden</th>
        </tr>
    </thead>
    <tbody>
<?php
$username
="p";
$password="";
$database="";

mysql_connect(localhost,$username,$password);
@
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
$query = "SELECT
    u.id AS id,
    u.naam AS naam,
    u.inlog AS inlog,
    COUNT(l.datum) AS aantal
FROM    users AS u
LEFT JOIN     login AS l
    ON (u.inlog = l.speler)
GROUP BY u.inlog
ORDER BY aantal DESC"
;
$result=mysql_query($query);
if($result) {
    while($item = mysql_fetch_assoc($result)) {
    echo '<tr onmouseover="this.style.backgroundColor='#FFB39F';" onmouseout="this.style.backgroundColor='#EB7050';">';
echo'<td>'. $item['naam'] .'</td>';
echo'<td>'. $item['aantal']  .'</td>';
echo'</tr>'}
}
else {
    echo "Er is wat fout gegaan: ".mysql_error();
}

?>

    </tbody>

</table>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/04/2013 23:00:38
Quote Anchor link
je mist de ; om de regel voor de accolade af te sluiten.
Ook lijn 32 kent een single-quote die je dient te escapen door er een \ voor te zetten.

En verder moet localhost in je mysql_connect() tussen quotes.

Let wel even op het inspringen van je code, als je het overzichtelijk wilt houden. Hier en daar staat het schots en scheef.
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

12/04/2013 20:19:37
Quote Anchor link
Werkt perfect, maar ben iets vergeten vragen.
Want ik zou ook graag zien wanneer de laatste keer is ingelogd en om een later project tot een goed einde te brengen zou ik ook graag weten hoe ik het gemiddelde bereken van de id's.

Alvast bedankt
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

14/04/2013 10:34:55
Quote Anchor link
Is al gelukt heel erg bedankt allemaal!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.