Tabel standaard laten zien vanuit SQL en met daarboven zoek functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Spider Finder

Spider Finder

10/05/2012 16:44:58
Quote Anchor link
Ik wil standaard de gegevens uit mijn database allemaal laten zien in een tabel, dit is gelukt, maar nu wil ik boven de standaard tabel een zoekfunctie hebben, waarbij je kan kiezen dat hij kijkt in kolom 1 en 2, maar dan wel bij iets gevonden te hebben alle kolommen laat zien, dus ook 3 en 4 (er zijn in totaal 4 kolommen) een zoekfunctie met een selct menu van twee?

Ik heb overal gezocht op het net, maar kom aleen maar tegen "laat resultaat zien" en dit zoek ik niet. Eigenlijk moet hij rijen filteren (dus niet laten zien) die niet aan de criteria voldoen.

Iemand een idee hoe...? Ik kan wel een database en tabel maken en ook contact leggen met database.

Hoor het graag, thanks!
Gewijzigd op 10/05/2012 16:45:35 door Spider Finder
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 04:26:17
 
Victor -

Victor -

10/05/2012 17:34:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php $sql = "SELECT kolom1, kolom2, kolom3, kolom4 WHERE (kolom1 LIKE '%". $searchstring ."%') OR (kolom2 LIKE '%". $searchstring ."%')";
?>
Gewijzigd op 10/05/2012 17:51:32 door Victor -
 
- SanThe -

- SanThe -

10/05/2012 17:38:34
Quote Anchor link
@Victor: Zoals jij het nu hebt heeft LIKE geen zin. Ik mis de wildcards %.
Gewijzigd op 10/05/2012 17:38:54 door - SanThe -
 
Victor -

Victor -

10/05/2012 17:51:54
Quote Anchor link
@SanThe: Oeps, aangepast:)
 
Spider Finder

Spider Finder

10/05/2012 18:14:44
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reactie, maar ik weet niet goed hoe ik hem in mijn script krijg, waarschijnlijk komt het door het stukje javascript in mjn PHP file
Gewijzigd op 12/05/2012 16:08:16 door Spider Finder
 
Jeroen VD

Jeroen VD

10/05/2012 18:20:14
Quote Anchor link
zie ik nu goed dat je tabellen voor de opmaak gebruikt? en inline-css is ook af te raden
 
Victor -

Victor -

10/05/2012 18:24:08
Quote Anchor link
even kolom1, kolom2, etc vervangen door de juiste kolomnamen die je al hebt in je database
Edit:
Dus in naam, naam2, woonplaats en woonplaats2
Gewijzigd op 10/05/2012 18:24:41 door Victor -
 
Spider Finder

Spider Finder

10/05/2012 18:25:53
Quote Anchor link
Hoi Jeroen, kan goed zijn wat jij zegt, maar ik ben een leek en met alle adviezen heb ik er dit van kunnen maken, had al een keer aan iemand gevraagd of hij er voor mij een goed werkend script van wilde maken, maar dat wilde hij niet.

Als het script eenmaal goed werkt wil ik gaan leren om met bijvoorbeeld een CSS te werken etc, maar zolang ik dit laatste stukje niet voor elkaar krijg, eerst maar blijven proberen en dan de rest, sorry...!
Gewijzigd op 12/05/2012 16:13:01 door Spider Finder
 
Arend b

arend b

10/05/2012 18:58:05
Quote Anchor link
Richard van Veen op 10/05/2012 18:25:53:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$result = mysql_query("SELECT from testtabel naam, woonplaats, naam2, woonplaats2 WHERE naam LIKE '%" . $searching . "%') OR (woonplaats LIKE '%" . $searching . "%')"
        while ($row = mysql_fetch_array($result)) {


je hebt de hebt de regel nog niet afgesloten het moet dit worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$result = mysql_query("SELECT from testtabel naam, woonplaats, naam2, woonplaats2 WHERE naam LIKE '%" . $searching . "%') OR (woonplaats LIKE '%" . $searching . "%')";
        while ($row = mysql_fetch_array($result)) {


je was de ; vergeten
 
Spider Finder

Spider Finder

10/05/2012 19:07:58
Quote Anchor link
Als ik dit verander is de foutmelding (line 9 is line1 in code vorige antwoord):

Parse error: syntax error, unexpected ';' on line 9


Blijft een lastig script.

Sorry..
Gewijzigd op 12/05/2012 16:09:30 door Spider Finder
 
Jeroen VD

Jeroen VD

10/05/2012 19:13:23
Quote Anchor link
je hoeft je niet te verontschuldigen omdat je het niet kan hoor! daar zijn wij voor.

arend heeft het ook fout: hij had een haakje vergeten. volgens mij is dit goed, maar leer hier van: dit soort errors krijg je alleen van syntax fouten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$result
= mysql_query("SELECT from testtabel naam, woonplaats, naam2, woonplaats2 WHERE naam LIKE '%" . $searching . "%' OR woonplaats LIKE '%" . $searching . "%'");
        while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
?>
 
Arend b

arend b

10/05/2012 19:41:29
Quote Anchor link
je hebt gelijk heel dat haakje over het hoofd gezien te snel gelezen.
tussen die de php tags veel makkelijker te lezen.
 
Spider Finder

Spider Finder

10/05/2012 20:21:17
Quote Anchor link
Durf het bijna niet neer te zetten, maar krijg nu onderstaande foutmelding,

Weet het ook niet goed, maar probeer even mee te denken.

Foutmelding:
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given on line 138
Gewijzigd op 12/05/2012 16:11:50 door Spider Finder
 
Victor -

Victor -

10/05/2012 20:28:38
Quote Anchor link
Je hebt een verkeerde query dat is alles

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT from testtabel naam, woonplaats, naam2, woonplaats2 WHERE naam LIKE '%" . $searching . "%' OR woonplaats LIKE '%" . $searching . "%'"

moet worden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT naam, woonplaats, naam2, woonplaats2 FROM testtabel WHERE naam LIKE '%" . $searching . "%' OR woonplaats LIKE '%" . $searching . "%'"
Gewijzigd op 10/05/2012 20:29:02 door Victor -
 
Spider Finder

Spider Finder

10/05/2012 20:46:06
Quote Anchor link
Oke, heb dit aangepast en foutmelding is weg, maar hij doet nog steeds niet kijken in de kolommen "naam" en "woonplaats" als je iets intoetst, hij blijft naar alle vier de kolommen kijken.

Het beste is als je dit test om 4838 in het searchveld te tikken en dan zie je dat hij de rij laat zien, terwijl er in de 1e en 2e kolom dit niet staat, kan zijn (denk ik) dat het komt omdat er Haarlem staat? als dit zo is wordt het heel lastig, want dat moet ik een zoekveld maken met een selectieveld waar je kan kiezen op de kolom 'naam' of 'woonplaats' (kolom 1 of 2)..?

Toevoeging op 10/05/2012 21:15:52:

Ik vermoed dat het toch met het search javascript te maken heeft, ga maar weer stoeien, of heeft iemand anders een search met reset script wat past in mijn script...? Of iemand die de oplossing heeft, mag ook......
Gewijzigd op 12/05/2012 16:11:19 door Spider Finder
 
Arend b

arend b

10/05/2012 21:25:15
Quote Anchor link
als je 6530 invoert krijg je het volgende als output:
38780 LEIDEN 6530 KOOLLAAN

dus volgens mij heb je een koppeling gemaakt in je database van al die kolommen
dus ik denk dat je aan het werk moet met je database
 
Spider Finder

Spider Finder

10/05/2012 21:39:30
Quote Anchor link
Klopt, dit is hetzelfde als dat je invoert 4838, dit staat ook in de 3e kolom..?

Ik heb een tabel genaamd testtabel gemaakt met vier kolommen, naam, woonplaats, naam2 en woonplaats2, daarin staan er 5 rijen, dat is alles, niets gekoppeld of zo iets, niet dat ik weet in ieder geval, maar als ik in de $result= naam2 en woonplaats2 weghaal dan zie ik deze kolommen niet meer staan, zonder dat ik het searchveld invul...?

Ik weet niet wat ik aan de tabel zou moeten veranderen, 4 kolommen met data erin, het enige wat ik wil is dat als je iets intoetst bij searchveld hij zoekt in de eerste en tweede kolom, maar lijkt net of als je iets invult bij SELECT dat dit niets met het search script te maken heeft, ben het spoor nu even bijster, blijkt toch heel moeilijk te zijn om alle data uit een tabel te laten zien en daarboven een searchveld op twee kolommen met een reset.

Oke tot zover en in ieder geval alvast iedereen bedankt..
 
Arend b

arend b

10/05/2012 21:47:31
Quote Anchor link
wat dus nu het geval is dat je altijd 4x een output hebt als je een match hebt.
dus misschien moet je eerst zoeken in naam en woonplaats levert dat geen resultaat dan verder zoeken in naam2 en woonplaats2. heb je dan nog steeds geen resultaat dan echo je de gebruiker geen resultaten gevonden of zoiets dergelijks want dat mis je nu ook op dit moment
 
Spider Finder

Spider Finder

10/05/2012 21:55:55
Quote Anchor link
Tja dit is het nu juist, hij moet zoeken alleen in de eerste twee kolommen (naam en woonplaats) en niet in de 3e en 4e kolom (naam2 en woonplaats2) maar wel bij resultaat van 1e en 2e kolom alle 4 de kolommen laten zien, weet ook niet goed hoe ik dit verder nog moet uitleggen en de regel dat er niets gevonden is mis ik inderdaad, maar laat eerst maar dit lukken, blijkt super lastig te zijn...
Gewijzigd op 10/05/2012 21:58:26 door Spider Finder
 
Arend b

arend b

10/05/2012 22:22:27
Quote Anchor link
wat krijg je als je deze query uitvoert?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT from testtabel naam, woonplaats, naam2, woonplaats2 WHERE naam LIKE %4838%");



deze kun je in voeren in phpmyadmin
 
Spider Finder

Spider Finder

10/05/2012 22:37:10
Quote Anchor link
Dan laat hij deze twee kolommen zien, omdat je zegt select... Ik heb het idee dat het aan het zoekscript ligt en niet aan de query cq result, heb er niet veel verstand van maar hij moet ook de hele tabel laten zien, met het zoeken moet hij de rijen verbergen, dat deed het script al en nu nog steeds, want hij zoekt in de 4 kolommen in plaats van in twee. Er zal iets in het JavaScript gedeelte moeten veranderen denk ik... Of iemand moet een ander script hebben waarbij je de hele tabel ziet en dan filtert met een soort search veld of zo....
Gewijzigd op 10/05/2012 22:39:03 door Spider Finder
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.