tabel uit één variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

07/03/2004 19:16:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben bezig met het ontwikkelen van een webpagina mbv van php/mysql.

Nu heb ik een variabele (afkomstig uit een database) die er als volgt uitziet.

Dus een plaatje gescheiden door een komma van het commentaar enz...

de inhoud is variabel. Soms is er maar een plaatje + commentaar maar soms ook 10.

Nu wil ik een tabel maken van dit veld.
Dus zoiets.
plaatje1.jpg | plaatje2.jpg | plaatje3.jpg
commentaar | commentaar |

Door gebruik van explode() kan ik wel een tabel maken, maar het probleem is dat die tabel niet dynamisch is.

zo heb ik het nu dus:

$add_images = explode (",", $row_discography_item['add_images']);
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<? if ($row_discography_item['add_images'] == '') {
echo "";
}

else
{ ?>

<table border="0" cellpadding="1" cellspacing="1" bgcolor="ffcc33">
<tr bgcolor="3399cc">
<td><div align="center"><img src="/images/discography/thumbs/
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo ($add_images[0]); ?>
"</div></td>
<td><div align="center"><img src="/images/discography/thumbs/
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo ($add_images[2]); ?>
"</div></td>
</tr>
<tr bgcolor="3399cc">
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo ($add_images[1]); ?>

<div align="center"></div></td>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo ($add_images[3]); ?>

<div align="center"></div></td>
</tr>
</table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? } ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:59:26
 
Tineau

tineau

07/03/2004 19:25:00
Quote Anchor link
kan mijn bericht niet editten, maar die var ziet er dus zo uit:

plaatje1.jpg,commentaar op plaatje,plaatje2.jpg,commentaar op plaatje
 
Arend a

Arend a

07/03/2004 21:53:00
Quote Anchor link
Geef eens de layout van je mysql (ik kom er niet goed uit.) tabel, en wat je precies wil bereiken.

Grz,

Adje
 
Tineau

tineau

08/03/2004 09:24:00
Quote Anchor link
Hoi ik zal proberen om het iets anders uit te leggen.
Uit mijn mysql tabel laat ik een rij halen. Een veld van die rij is het veld add_images. wat ik met dat veld wil is een dynamische tabel maken. Het veld is opgebouwd uit een plaatje + commentaar.
Dus bijvoorbeeld
aba.gif,de voorkant,abb,de achterkant,abc,cd image.

Nu wil ik van dit veld (zoals ik al zei :) )een tabel maken. Dus zo:
aba.gif | abb.gif | abc.gif
de voorkant | de achterkant | cd image

Dat lukt me met wat ik tot nu bij elkaar heb geexperimenteert wel aardig door het gebruik van explode().
Het probleem is echter dat het geen dynamische tabel is. Het veld add_images kan namelijk 4 plaatjes + 4 commentaar bevatten, maar ook 7 plaatjes/commentaar.

Misschien is er een hele simpele oplossing voor, maar ik kom er niet uit. Ik hoop dat het zo wat duidelijker is!
 

08/03/2004 12:28:00
Quote Anchor link
Kan je gewoon even je
create table (
)

Die je er op nahoud bij mysql geven? Dat is wat makkelijker. Ik heb het idee dat je oplossing uberhaupt niet echt goed is (als je explode in mysql gebruikt doe je het gewoon fout ;))
 

08/03/2004 12:28:00
Quote Anchor link
Kan je gewoon even je
create table (
)

Die je er op nahoud bij mysql geven? Dat is wat makkelijker. Ik heb het idee dat je oplossing uberhaupt niet echt goed is (als je explode in mysql gebruikt doe je het gewoon fout ;))
 

08/03/2004 12:28:00
Quote Anchor link
Kan je gewoon even je
create table (
)

Die je er op nahoud bij mysql geven? Dat is wat makkelijker. Ik heb het idee dat je oplossing uberhaupt niet echt goed is (als je explode in mysql gebruikt doe je het gewoon fout ;))
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.