Tabellen Koppelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

26/04/2012 16:16:07
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb geen idee hoe ik dit voor elkaar krijg zouden jullie aub willen helpen?

CREATE TABLE users(
P_ID int(8) not null auto_increment,
naam varchar(255) not null,
gebruikersnaam varchar(255) not null,
wachtwoord varchar(255) not null,
status tinyint(1),
PRIMARY KEY (P_ID)
)

CREATE TABLE berichten(
B_ID int(8) not null auto_increment,
onderwerp varchar(255) not null,
bericht text not null,
PRIMARY KEY (B_ID)
)

Mijn vraag is dus een gebruiker (P_ID) verstuurt een bericht (B_ID) hoe kan een gebruiker bij verzonden berichten zien dat zijn P_ID zijn B_ID's ziet?

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 26/04/2012 16:17:13 door
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:37:15
 
Q S

Q S

26/04/2012 16:21:55
Quote Anchor link
door de kolom P_ID ook in de tabel berichten te plaatsen op die manier kun je het koppelen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "select * from berichten where P_ID = ".$pIDvanGebruiker."";
?>
 

26/04/2012 16:31:18
Quote Anchor link
Ik snap de query maar het is niet helemaal wat ik zoek denk ik als iemand zich registreerd krijgt hij/zij een id als iemand 5 berichten (5 id's) verstuurd moet hij deze ophalen op deze manier werkt dat toch niet?
 
Q S

Q S

26/04/2012 16:47:02
Quote Anchor link
juist wel zoals je het nu hebt worden berichten niet aan een gebruiker gekoppeld en dat wil je juist wel.

Anders ziet straks gebruikerA ook alle berichten van gebruikerB etc. etc.
 
Erwin H

Erwin H

26/04/2012 17:17:41
Quote Anchor link
Eigenlijk heb je zelfs twee gebruiker id's nodig in de tabel berichten. Namelijk die van de zender en die van de ontvanger (ervan uitgaande dat dit berichten zijn die de ene gebruiker aan de andere kan sturen). Je berichten tabel zou er dus zo uit moeten zien als je het mij vraagt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
CREATE TABLE berichten(
  B_ID int(8) not null auto_increment,
  zender_id int(8) not null,
  ontvanger_id int(8) not null,
  onderwerp varchar(255) not null,
  bericht text not null,
  PRIMARY KEY (B_ID)
)
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/04/2012 17:23:51
Quote Anchor link
@(verwijderd), @Q S, punten en kommas typen is niet verboden, hoor!

@(verwijderd), wanneer je iets (maakt niet uit wat) uit een database wilt ophalen dat gekoppeld is aan een ID, zul je alleen dat willen ophalen wat gekoppeld is aan het ID dan je wilt hebben. (tot zover jouw vraag)

maar een database weet niet blind welke gebruiker ingelogd is en welke niet. dat zul je hem dus moeten vertellen, doormiddel van een WHERE - clause. zie bovenstaande query van Q S, al is deze beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $sql
=
        "SELECT
            B_ID,
            message etc
        FROM
            berichten
        WHERE
            P_ID = "
. $pIDvanGebruiker;
?>

(waarom is deze beter? SQL commando's in hoofdletters, niet selecteren met asterix (*), niet onnodig strings plakken, netjes geindenteerd.)

$pIDvanGebruiker is dus het ID van de persoon die net ingelogd is. je zult dus bij het inloggen moeten zorgen dat het ID bekend wordt, zodat je die kunt doorgeven.
Gewijzigd op 25/10/2014 14:48:16 door Bas IJzelendoorn
 

26/04/2012 18:16:06
Quote Anchor link
met een sessie dus? Zou je een voorbeeldje kunnen geven hoe ik dat het beste in een sessie zou kunnen zetten als iemand inlogt?

@erwin mijn code zit er anders uit maar is eigenlijk hetzelfde idee.
Gewijzigd op 26/04/2012 18:17:18 door
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/04/2012 18:18:43
Quote Anchor link
bij het inloggen haal je voor het doorsturen naar een andere pagina het id op (of dat heb je daarvoor al gedaan), en definieer je zo de session:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $_SESSION
['userId'] = $result['userId']; //$result komt dus uit de database
?>


en voor de query gebruik je dan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $sql
=
        "SELECT
            B_ID,
            message etc
        FROM
            berichten
        WHERE
            P_ID = "
. $_SESSION['user'];
?>
 

26/04/2012 18:28:27
Quote Anchor link
Oke bedankt ik snap hem alleen de database nog niet precies als ik P_ID invoeg bij berichten tabel weet hij toch niet dat P_ID gekoppeld is P_ID van users?
 
Erwin H

Erwin H

26/04/2012 18:41:11
Quote Anchor link
(verwijderd) op 26/04/2012 18:16:06:
@erwin mijn code zit er anders uit maar is eigenlijk hetzelfde idee.

Leg eens uit? Hoe maak je de link dan tussen zender, ontvanger en bericht?
Gewijzigd op 25/10/2014 14:48:39 door Bas IJzelendoorn
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/04/2012 18:41:53
Quote Anchor link
als je van de INNODB engine gebruikmaakt zou het kunnen, maar het is helemaal niet nodig. die database haalt alleen op wat je tegen hem zegt. als je tegen hem zegt van haal alle berichten op met P_ID = 3 haalt hij alle berichten op met P_ID = 3. kan hem het wat verrekken wat de inhoud nou precies betekent
 

26/04/2012 18:51:23
Quote Anchor link
@erwin heb alleen de naam nodig heb uit users een gebruiker hoeft alleen iets te verzenden een onderwerp en een bericht zodat een admin het kan lezen dus die haalt de naam uit users en bericht en onderwerp uit berichten admin hoeft verder niks terug te sturen.

@jeroen ik snap t bedankt
 
Erwin H

Erwin H

26/04/2012 19:02:50
Quote Anchor link
Dan heb je dus alsnog een zender_id nodig (of hoe je het ook wil noemen) in de berichten tabel, anders weet je dus niet wie het gestuurd heeft.

Inmiddels heb je dat overigens wel door geloof ik (door p_ID erbij in te voegen), maar om deze discussie af te ronden is het denk ik goed om het gewoon even te melden ;-)
 

27/04/2012 09:32:01
Quote Anchor link
Hoe verander ik de database engine hij staat namelijk op innodb de tabellen zijn myisam en de collatie is bij allemaal utf8-bin

Ik dacht dat ik het snap maar nu ik het in de code druk lukt t niet. hier ff 2 gedeeltes van scriptjes

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// sessies opslaan bij het inloggen
                $_SESSION['gebruikersnaam'] = ($_POST['gebruikersnaam']);
        $_SESSION['status2'] = ($_POST['status'] == 0);
        $_SESSION['userId'] = ($_POST['P_ID']); //Deze gegevens haal ik uit de users tabel
                header('Location: gebruikerspagina.php');
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
//berichten ophalen
 $sql =
        "SELECT
            *
        FROM
            berichten
        WHERE
            P_ID = "
. $_SESSION['userId'];
            
            $result = mysql_query($sql);

//Wat moet hier verder gebeuren ik kom dr niet uit.
Bump
Gewijzigd op 27/04/2012 13:29:13 door
 
Jeroen VD

Jeroen VD

29/04/2012 12:35:38
Quote Anchor link
wat wil je dat er verder gebeurt? je hebt al alles opgehaald, wat je wilde.

verder moet je bij het aanmaken van een tabel de INNODB engine selecteren, hij staat standaard op MyISAM (bij phpmyadmin)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/04/2012 14:47:27
Quote Anchor link
Jeroen vd op 29/04/2012 12:35:38:

verder moet je bij het aanmaken van een tabel de INNODB engine selecteren, hij staat standaard op MyISAM (bij phpmyadmin)

Waarom MOET dat?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

29/04/2012 15:10:54
Quote Anchor link
Dat moet niet, dat wil die. Wil je het, dan moet je tijdens het aanmaken doen
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/04/2012 15:22:44
Quote Anchor link
Sorry, dat had ik niet gezien.
 

01/05/2012 07:59:07
Quote Anchor link
Met die berichten ophalen het werkt gewoon niet wat doe ik dan precies fout?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/05/2012 13:17:26
Quote Anchor link
Heb je in het script waar je sessie vars ophaalt ook session_start gebruikt?
 

01/05/2012 13:19:15
Quote Anchor link
Jazeker
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.