Tabellen Koppelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

26/04/2012 16:16:07
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb geen idee hoe ik dit voor elkaar krijg zouden jullie aub willen helpen?

CREATE TABLE users(
P_ID int(8) not null auto_increment,
naam varchar(255) not null,
gebruikersnaam varchar(255) not null,
wachtwoord varchar(255) not null,
status tinyint(1),
PRIMARY KEY (P_ID)
)

CREATE TABLE berichten(
B_ID int(8) not null auto_increment,
onderwerp varchar(255) not null,
bericht text not null,
PRIMARY KEY (B_ID)
)

Mijn vraag is dus een gebruiker (P_ID) verstuurt een bericht (B_ID) hoe kan een gebruiker bij verzonden berichten zien dat zijn P_ID zijn B_ID's ziet?

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 26/04/2012 16:17:13 door
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 14:41:21
 
Q S

Q S

26/04/2012 16:21:55
Quote Anchor link
door de kolom P_ID ook in de tabel berichten te plaatsen op die manier kun je het koppelen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "select * from berichten where P_ID = ".$pIDvanGebruiker."";
?>
 

26/04/2012 16:31:18
Quote Anchor link
Ik snap de query maar het is niet helemaal wat ik zoek denk ik als iemand zich registreerd krijgt hij/zij een id als iemand 5 berichten (5 id's) verstuurd moet hij deze ophalen op deze manier werkt dat toch niet?
 
Q S

Q S

26/04/2012 16:47:02
Quote Anchor link
juist wel zoals je het nu hebt worden berichten niet aan een gebruiker gekoppeld en dat wil je juist wel.

Anders ziet straks gebruikerA ook alle berichten van gebruikerB etc. etc.
 
Erwin H

Erwin H

26/04/2012 17:17:41
Quote Anchor link
Eigenlijk heb je zelfs twee gebruiker id's nodig in de tabel berichten. Namelijk die van de zender en die van de ontvanger (ervan uitgaande dat dit berichten zijn die de ene gebruiker aan de andere kan sturen). Je berichten tabel zou er dus zo uit moeten zien als je het mij vraagt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
CREATE TABLE berichten(
  B_ID int(8) not null auto_increment,
  zender_id int(8) not null,
  ontvanger_id int(8) not null,
  onderwerp varchar(255) not null,
  bericht text not null,
  PRIMARY KEY (B_ID)
)
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/04/2012 17:23:51
Quote Anchor link
@(verwijderd), @Q S, punten en kommas typen is niet verboden, hoor!

@(verwijderd), wanneer je iets (maakt niet uit wat) uit een database wilt ophalen dat gekoppeld is aan een ID, zul je alleen dat willen ophalen wat gekoppeld is aan het ID dan je wilt hebben. (tot zover jouw vraag)

maar een database weet niet blind welke gebruiker ingelogd is en welke niet. dat zul je hem dus moeten vertellen, doormiddel van een WHERE - clause. zie bovenstaande query van Q S, al is deze beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $sql
=
        "SELECT
            B_ID,
            message etc
        FROM
            berichten
        WHERE
            P_ID = "
. $pIDvanGebruiker;
?>

(waarom is deze beter? SQL commando's in hoofdletters, niet selecteren met asterix (*), niet onnodig strings plakken, netjes geindenteerd.)

$pIDvanGebruiker is dus het ID van de persoon die net ingelogd is. je zult dus bij het inloggen moeten zorgen dat het ID bekend wordt, zodat je die kunt doorgeven.
Gewijzigd op 25/10/2014 14:48:16 door Bas IJzelendoorn
 

26/04/2012 18:16:06
Quote Anchor link
met een sessie dus? Zou je een voorbeeldje kunnen geven hoe ik dat het beste in een sessie zou kunnen zetten als iemand inlogt?

@erwin mijn code zit er anders uit maar is eigenlijk hetzelfde idee.
Gewijzigd op 26/04/2012 18:17:18 door
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/04/2012 18:18:43
Quote Anchor link
bij het inloggen haal je voor het doorsturen naar een andere pagina het id op (of dat heb je daarvoor al gedaan), en definieer je zo de session:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $_SESSION
['userId'] = $result['userId']; //$result komt dus uit de database
?>


en voor de query gebruik je dan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $sql
=
        "SELECT
            B_ID,
            message etc
        FROM
            berichten
        WHERE
            P_ID = "
. $_SESSION['user'];
?>
 

26/04/2012 18:28:27
Quote Anchor link
Oke bedankt ik snap hem alleen de database nog niet precies als ik P_ID invoeg bij berichten tabel weet hij toch niet dat P_ID gekoppeld is P_ID van users?
 
Erwin H

Erwin H

26/04/2012 18:41:11
Quote Anchor link
(verwijderd) op 26/04/2012 18:16:06:
@erwin mijn code zit er anders uit maar is eigenlijk hetzelfde idee.

Leg eens uit? Hoe maak je de link dan tussen zender, ontvanger en bericht?
Gewijzigd op 25/10/2014 14:48:39 door Bas IJzelendoorn
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/04/2012 18:41:53
Quote Anchor link
als je van de INNODB engine gebruikmaakt zou het kunnen, maar het is helemaal niet nodig. die database haalt alleen op wat je tegen hem zegt. als je tegen hem zegt van haal alle berichten op met P_ID = 3 haalt hij alle berichten op met P_ID = 3. kan hem het wat verrekken wat de inhoud nou precies betekent
 

26/04/2012 18:51:23
Quote Anchor link
@erwin heb alleen de naam nodig heb uit users een gebruiker hoeft alleen iets te verzenden een onderwerp en een bericht zodat een admin het kan lezen dus die haalt de naam uit users en bericht en onderwerp uit berichten admin hoeft verder niks terug te sturen.

@jeroen ik snap t bedankt
 
Erwin H

Erwin H

26/04/2012 19:02:50
Quote Anchor link
Dan heb je dus alsnog een zender_id nodig (of hoe je het ook wil noemen) in de berichten tabel, anders weet je dus niet wie het gestuurd heeft.

Inmiddels heb je dat overigens wel door geloof ik (door p_ID erbij in te voegen), maar om deze discussie af te ronden is het denk ik goed om het gewoon even te melden ;-)
 

27/04/2012 09:32:01
Quote Anchor link
Hoe verander ik de database engine hij staat namelijk op innodb de tabellen zijn myisam en de collatie is bij allemaal utf8-bin

Ik dacht dat ik het snap maar nu ik het in de code druk lukt t niet. hier ff 2 gedeeltes van scriptjes

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// sessies opslaan bij het inloggen
                $_SESSION['gebruikersnaam'] = ($_POST['gebruikersnaam']);
        $_SESSION['status2'] = ($_POST['status'] == 0);
        $_SESSION['userId'] = ($_POST['P_ID']); //Deze gegevens haal ik uit de users tabel
                header('Location: gebruikerspagina.php');
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
//berichten ophalen
 $sql =
        "SELECT
            *
        FROM
            berichten
        WHERE
            P_ID = "
. $_SESSION['userId'];
            
            $result = mysql_query($sql);

//Wat moet hier verder gebeuren ik kom dr niet uit.
Bump
Gewijzigd op 27/04/2012 13:29:13 door
 
Jeroen VD

Jeroen VD

29/04/2012 12:35:38
Quote Anchor link
wat wil je dat er verder gebeurt? je hebt al alles opgehaald, wat je wilde.

verder moet je bij het aanmaken van een tabel de INNODB engine selecteren, hij staat standaard op MyISAM (bij phpmyadmin)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/04/2012 14:47:27
Quote Anchor link
Jeroen vd op 29/04/2012 12:35:38:

verder moet je bij het aanmaken van een tabel de INNODB engine selecteren, hij staat standaard op MyISAM (bij phpmyadmin)

Waarom MOET dat?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

29/04/2012 15:10:54
Quote Anchor link
Dat moet niet, dat wil die. Wil je het, dan moet je tijdens het aanmaken doen
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/04/2012 15:22:44
Quote Anchor link
Sorry, dat had ik niet gezien.
 

01/05/2012 07:59:07
Quote Anchor link
Met die berichten ophalen het werkt gewoon niet wat doe ik dan precies fout?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/05/2012 13:17:26
Quote Anchor link
Heb je in het script waar je sessie vars ophaalt ook session_start gebruikt?
 

01/05/2012 13:19:15
Quote Anchor link
Jazeker
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.