tabellen uit een database weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn K

Martijn K

15/01/2015 15:28:24
Quote Anchor link
Hoi,

Hoe kan ik een lijst maken van de tabellen in een database (en daar dan de inhoud van laten weergeven)? Ik lees overal dat ik SHOW TABLES moet gebruiken..

Ik heb nu dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
$dbhost = 'localhost';
$dbuser = 'root';
$dbpass = 'mysql';
$dbname = 'md342209db301970';
$dbCon=mysqli_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass, $dbname);
// Check connection
if (mysqli_connect_errno()) {
  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
}

mysqli_set_charset($dbCon,"utf8");

$result = mysqli_query($dbCon,"SHOW TABLES FROM $dbname");

while($row = mysqli_fetch_array($result)){
        $optie = $row[0];
        echo $optie;
}



?>


Ik krijg nu een warning:

Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 08:25:19
 
Pipo Clown

Pipo Clown

15/01/2015 16:49:28
Quote Anchor link
Dan ga ik er van uit dat het maken van de database verbinding mislukt is.
 
Ivo P

Ivo P

15/01/2015 16:56:22
Quote Anchor link
gezien de ingewikkelde databasenaam en het simpele password: staan die 2 niet verkeerd om?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/01/2015 17:31:10
Quote Anchor link
Dit bewijst weer het nut van goede foutafhandeling. Een kwestie van kijken wat $result teruggeeft, als dit false is, dan toon je mysqli_error($dbCon).
 
Martijn K

Martijn K

15/01/2015 18:17:26
Quote Anchor link
Excuses. Dit was wel een heel domme fout van mijn kant. Er mag op mij geschoten worden.
 
Willem vp

Willem vp

15/01/2015 18:46:15
Quote Anchor link
Dit had natuurlijk al afgevangen moeten worden op regel 9. Waarschijnlijk kun je die beter ombouwen naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (!$dbCon){
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.