tabelrij kleuren op basis van variable

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

M Tonissen

M Tonissen

13/01/2011 16:44:02
Quote Anchor link
Ik ben al dagen aan het zoeken naar een niet te moeilijk php script die:

- alle data uit 1 databasetabel met 7 kolommen haalt;
- de data in een tabel zet;
- vervolgens kijkt naar de waarde van een bepaald veld in de database (genaamd: status);
- vervolgens op basis van die waarde (3 mogelijkheden: "nieuw", "klaar" of "in bewerking") de tabelrij in de output een bepaalde kleur geeft.

Ik heb al van alles geprobeert maar kom er als beginner niet uit. Heeft iemand een voorbeeld voor mij die eenvoudig aan te passen is?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:59:50
 
Jens V

Jens V

13/01/2011 16:45:23
Quote Anchor link
Post je code tot nu toe eens.
 
M Tonissen

M Tonissen

13/01/2011 16:52:43
Quote Anchor link
Heb verschillende stukjes samengevoegd tot nu toe:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
/* CONNECTION VARIABLES */
$db_hostname = "localhost"; // Usually "localhost"
$db_username = " ";
$db_password = " ";
$db_name = "werklijst";
$table = "werklijst";
$conn = mysql_connect($db_hostname, $db_username, $db_password) or die(mysql_error());
mysql_select_db($db_name, $conn) or die(mysql_error());
$display_block = "<h1>Server List</h1>";
$query = "SELECT zaaknummer, partijen, status FROM $table";
$result = @mysql_query($query) or die("Could not access database.");
$osColor = array(
   'klaar'   => '#B9D300',
   'in bewerking' => '#F6D102',
   'nieuw' => '#00CCFF'
);

    while ($info = mysql_fetch_array($result)) {
            $zaaknr = $info['zaaknummer'];
            $partijen = $info['partijen'];
            $status = $info['status'];
            $color = (array_key_exists($status, $osColor)) ? $osColor[$status] : '#00CCFF';
            

            $display_block .= "
            <tr style='color: $color'>
            <td align=\"center\">$zaaknr <br></td>
            <td align=\"center\">$partijen <br></td>
            <td align=\"center\">$os <br></td>
            </tr>"
;
    }

    $display_block .= "</table>";
 }

?>
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

13/01/2011 16:59:41
Quote Anchor link
Je kunt weken met css classen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<style>
td.status.nieuw {
    color:green;
}
td.status.oud {
    color:red;
}
</style>

<td class="status <?php echo $status; ?>">
 
M Tonissen

M Tonissen

11/02/2011 16:21:53
Quote Anchor link
Heb dit onderwerp maar weer opgepakt maar kom er steek verder mee. Bovenstaande codevoorbeeld van mij werkt niet, dus heb ik een nieuwe code gezocht. Deze geeft nu in een nette tabel alle velden weer. Hoe krijg ik nu die code erin zodat iedere tabelrij de kleur krijgt die hoort bij de betreffende status??

<html>
<head><title>Lijst</title></head>
<style>
td.status.nieuw {
color:green;
}
td.status.oud {
color:red;
}
</style>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$database
="werklijst";
mysql_connect ("localhost", "", "");
@
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
$result = mysql_query( "SELECT * FROM werklijst" )
or die("SELECT Error: ".mysql_error());
$num_rows = mysql_num_rows($result);
$status = $result['status'];
print "There are $num_rows records.<P>";
print "<table width=400 border=1>\n";
while ($get_info = mysql_fetch_row($result)){
print "<tr>\n";
foreach ($get_info as $field)
print "\t<td><font face=arial size=1/>$field</font></td>\n";
print "</tr>\n";
}

print "</table>\n";
?>

</body>
</html>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.