Table oproepen uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

13/03/2011 17:43:48
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een PHP, MySQL login systeem succesvol gemaakt.
Nu wil ik maken dat als ze zijn ingelogd dat ze krijgen te zien,
Welkom <hier de gebruikersnaam>

Maar ik krijg niks te vinden?
Volgens mij is het gewoon een simpel scriptje die de gebruikersnaam laat zien van de ingelogde gebruiker?

Iemand die mij kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:47:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/03/2011 17:45:52
Quote Anchor link
Ligt aan je opbouw van je script...
De glazen bollen zijn bij de glazenwasser, helaas....

Ik denk zelf dat je een database-query moet maken
 
Bram Boos

Bram Boos

13/03/2011 17:48:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
    name
FROM
    users
WHERE
    user_id = ".$userid."
LIMIT    
    0,1
Gewijzigd op 13/03/2011 17:48:54 door Bram Boos
 
Wesley PHP

Wesley PHP

13/03/2011 17:48:57
Quote Anchor link
Gebruik sessions, zet de naam in een session en haal hem eruit op de pagina waar hij moet
Gewijzigd op 13/03/2011 17:51:36 door Wesley PHP
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

13/03/2011 17:50:58
Quote Anchor link
Als je de naam in de sessie hebt kan het ook door die optehalen
echo 'hallo'.$_SESSION['naam'];
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/03/2011 17:53:52
Quote Anchor link
@Wesley PHP, nee dat soort informatie hoort nu net niet thuis in een sessie.


In een sessie staat alleen datgeen wat nergens anders vandaan te halen is en dan ook nog eens op een zodanige manier dat er geen touw aan vast te knopen is.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

13/03/2011 17:56:28
Quote Anchor link
Maar het is toch veel makkelijker om het een session te gebruiken, dan eerst naar de database te connecten, de gebruikersnaam eruit halen, en dan de tekst te gebruiken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/03/2011 17:58:33
Quote Anchor link
Punt is wel, wat doe je als je de gebruikersnaam wijzigt :-).
 
Wesley PHP

Wesley PHP

13/03/2011 17:59:42
Quote Anchor link
Tsjaah, geen functie maken dat je de gebruikersnaam kan wijzigen ..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/03/2011 18:03:41
Quote Anchor link
Wesley PHP op 13/03/2011 17:59:42:
Tsjaah, geen functie maken dat je de gebruikersnaam kan wijzigen ..

Of gewoon en userID in een sessie douwen , en de data uit de database-trekken.
Kan je meteen de rest van de velden meepakken, zoals naam, mailadres etc...
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

13/03/2011 18:04:12
Quote Anchor link
@noppes Hoe wil je het dan doen? SELECT naam FROM user_table WHERE naam='"$_SESSION['naan']"' dan kan je net zo goed gewoon met die sessie aan de gang gaan
 
Wesley PHP

Wesley PHP

13/03/2011 18:06:06
Quote Anchor link
Het is eigenlijk alleen handig als je meerdere gegevens uit je database wilt
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

13/03/2011 18:12:52
Quote Anchor link
Dan wel je maar voor 1 enkel ding vind ik van niet maar om de topic starter even op weg te helpen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$select
= "SELECT naam, andere_data FROM user_tabel WHERE naam = '".mysql_real_escape_string($_SESSION['naam'])."'";
$query = mysql_query($select);
    if($query) {
     Echo 'ERROR: '.mysql_error();
    }

$fetch = mysql_fetch_assoc($query);

Echo 'Welkom'.$fetch['naam'];    
?>
 
Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

13/03/2011 18:13:01
Quote Anchor link
Ik heb deze tutorial gebruikt, http://gigaspartan.com/2008/05/28/test/
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/03/2011 18:16:12
Quote Anchor link
Jordi kroon op 13/03/2011 18:04:12:
@noppes Hoe wil je het dan doen? SELECT naam FROM user_table WHERE naam='"$_SESSION['naan']"' dan kan je net zo goed gewoon met die sessie aan de gang gaan


Wesley PHP op 13/03/2011 17:56:28:
Maar het is toch veel makkelijker om het een session te gebruiken, dan eerst naar de database te connecten, de gebruikersnaam eruit halen, en dan de tekst te gebruiken.


Als je toch al een connectie hebt en je toch voor 99.999999% het user record raadpleegd heeft het geen zin om gegevens met betrekking tot de user in een sessie te dumpen, want je zult toch telken weer moeten kijken of je dan je sessie waarden niet hoeft te updaten.

Het komt er dus op neer, dat in een sessie geen gegevens worden opgeslagen die al op een andere manier te benaderen zijn.
Jorg Heesbeen op 13/03/2011 18:13:01:
Ik heb deze tutorial gebruikt, http://gigaspartan.com/2008/05/28/test/

handleiding stamt uit het jaar 0, niet gebruiken.
Gewijzigd op 13/03/2011 18:20:20 door Noppes Homeland
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

13/03/2011 18:25:07
Quote Anchor link
@noppes ik controleer of een gebruiker is ingelogd dmv of de sessie user +ip bestaat waarom zou je dan die sessie niet moeten gebruiken , Hij is er en hij word anders toch niet echt gebruikt
 
Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

13/03/2011 18:34:41
Quote Anchor link
Iedereen bedankt voor de hulp :) ,
een vriend (die ook hier op PHPHulp.nl zit) heeft mij geholpen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.