tables in IE6 vs Firefox2

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sytze Loor

Sytze Loor

15/11/2006 01:04:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met het maken van een site, maar ik krijg twee toch wel opvallende verschillen in Internet Explorer 6 en Firefox 2

Zie hier het resultaat:
IE6: http://img152.imageshack.us/img152/6100/ie6jw6.jpg
Firefox2: http://img152.imageshack.us/img152/9937/firefox2vs8.jpg

Ik maak gebruik van tables, maar hoe kan ik dit oplossen? Hoe kan ik het in Internet Explorer er net zo uit laten zien als in Firefox?
Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:38:01
 
T H

T H

15/11/2006 08:23:00
Quote Anchor link
plaats even de betreffende code, dan kunnen we zien wat er fout gaar :)

gr, tim
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/11/2006 08:24:00
Quote Anchor link
Sowieso niet met tabellen designen. Leer CSS, krijg je nooit spijt van. In dit geval zal het wel te maken hebben met het boxmodel dat door IE verkeerd geinterpreteerd wordt.

Probeer in je CSS maar eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    p, input, a {
        margin: 0px;
        padding: 2px;
    }
 
Sytze Loor

Sytze Loor

15/11/2006 09:36:00
Quote Anchor link
Het stukje code waar het om gaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
      <table width="100%" border="0" align="center" cellspacing="0">
       <tr>
        <td width="50%" align="left" valign="middle" class="search_header">
<form name="search" id="search" method="post" action="index.php?p=search">Zoeken: <input name="query" id="query" type="text" size="30"  class="textfield" /> <input name="Submit" type="submit" class="button" value="zoek!" /></form>
        </td>
        <td width="50%" align="right" valign="middle" class="login_header">
Niet ingelogd [ <a href="index.php?p=inloggen">inloggen</a> | <a href="index.php?p=registreren">registreren</a> ]
        </td>
       </tr>
      </table>


en in het css-script dat ik gebruik staat:
searchlogin_bg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
.searchlogin_bg {
    border-bottom-width: 1px;
    border-bottom-style: solid;
    border-bottom-color: #232323;
    padding: 2px;
    background-color: #F3F3F3;
}

search header:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
.search_header {
    font-family: Georgia, "Times New Roman", Times, serif;
    font-size: 11px;
    color: #232323;
    padding-right: 2px;
    padding-left: 2px;
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.