Tabs aan het begin bij File()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco

Marco

30/05/2008 08:59:00
Quote Anchor link
Doormiddel van de file() function laad ik externe bestanden in php, wat ook vrij goed werkt.
Ik loop steeds tegen één probleem aan; als ik daarna het bestand in een textarea echo, staan er 2 tabs vooraan op de eerste regel:
(de -tab- stelt een echte tab voor, maar die worden niet goed weergegeven op deze site).
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
-tab- -tab- Regel 1
Regel 2
Regel 3
Enz.


Iemand een idee van waarom dat gebeurt?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 21:01:39
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

30/05/2008 09:01:00
Quote Anchor link
omdat er in het bestand een tab staat, of omdat je html output zo is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<textarea>
        Regel 1
regel 2
regel 3
</textarea>
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

30/05/2008 09:22:00
Quote Anchor link
Gewoon zorgen dat je textarea tegen de kantlijn staat.
 
Marco

Marco

30/05/2008 09:38:00
Quote Anchor link
In het tekstbestand staan geen tabs. Hoe krijg ik die tabs weg?
 
- SanThe -

- SanThe -

30/05/2008 10:01:00
 
Marco

Marco

30/05/2008 10:33:00
Quote Anchor link
Daar zat ik ook aan te denken, maar die werkt niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
trim($value, " \t.");
 
- SanThe -

- SanThe -

30/05/2008 10:43:00
Quote Anchor link
Nee, geen tweede parameter meegeven.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo trim($value);
?>
 
Marco

Marco

30/05/2008 11:46:00
Quote Anchor link
Die heb ik ook geprobeert, maar dan haalt ie de newlines weg en blijft de tab staan.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/05/2008 12:58:00
Quote Anchor link
Geef eens dat kleine stukje code waarin je de echo hebt staan.
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

30/05/2008 13:01:00
Quote Anchor link
Zet het zo neer:


<textarea>Regel1
regel2
regel3
regel4</textarea>

En textarea helemaal aan de linkerkant zetten in het script, dus geen tabs voor de textarea etc.
 
Rens nvt

Rens nvt

30/05/2008 13:19:00
Quote Anchor link
<textarea>< ?= $string; ? ></textarea>

geen enter o.i.d. na <textarea> plaatsen, dit wordt door HTML voor je content gezet. Gaat er dus niet om dat je textarea tag links staat, maar de php echo direct achter de textarea begint. (spaties in de php open / close tags even wegdenken :p )
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens nvt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.