Tabs en new lines in Sprinf() ??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mitchell -

Mitchell -

13/04/2012 10:05:31
Quote Anchor link
Hey mensen,

Ik moet een xml bestand maken, daarvoor wil ik SimpleXMLElement
Maar daarvoor moet ik wel mijn xml structuur maken.
Op dit moment heb ik een array met values uit de database erin.

De structuur moet er ongeveer zo uit zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<items>
    <item>
        <title>Titel 1</title>
        <intro>Lorem ipsum...</intro>
    </item>
    <item>
        <title>.... etc..</title>
    </item>
</items>


Zelf dacht ik eerst door de array heen te loopen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach ($items as $item) {
    $xmlitems .= sprintf(
'<item>
    <title>%s</title>
</item>'
, $item['title']);
}

?>


Als ik dat gedaan had dan de tags '<items></items>' er omheen te gooien en met SimpleXMLElement en asXML valide xml te generen.
Maar mijn code is niet meer de volgen op dit moment met die sprintf() en wat eruit komt is ook niks, want hij gooit alles achter en door elkaar.

Is er misschien een manier om tabs en new lines te doen in de sprintf() of weten jullie een betere manier om dit te doen?
Hoor het graag!
Gewijzigd op 13/04/2012 10:05:55 door Mitchell -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:59:59
 
Wouter J

Wouter J

13/04/2012 10:14:13
Quote Anchor link
Doe het met de escaped characters (dit mag alleen met dubbele quotes. Of dit werkt in combinatie met sprintf kan ik nu even niet testen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.