Tags omzetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »
Daan Vee

Daan Vee

11/12/2015 10:38:45
Quote Anchor link
Ik ben bezig om bepaalde soorten tags om te zetten.
Tot nu toe heb ik de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$html = 'blabla <video controls="controls" width="300" height="150">
<source src="media/07092012_psvbabys.mp4" type="video/mp4" /></video><p><b>stuff</b></p><span>more <span class="foo">and <b>even bold mag</b>< more</span> stuff here</span><img src=\"smilies/smilyOne.png\">';

// prima
$html = strip_tags($html, "<img><b>");
$dom = new DOMDocument;
$dom->loadHTML($html);

// prima
// iterate through all the img elements in $html
foreach ($dom->getElementsByTagName('img') as $img) {


if($img->hasAttribute('src'))
    {
    $dom = str_replace($img, $img->getAttribute('src'));
    }
}
print_r($html);


Ik wil ipv de afbeelding alleen de link naar de bron (src) zien. Maar op een of andere manier krijg ik toch een afbeelding te zien op het scherm.
Wat doe ik verkeerd?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:53:25
 
Max Vaessen

Max Vaessen

11/12/2015 13:40:40
Quote Anchor link
Hi Daan,

Zou je dit niet beter met een preg_match kunnen oplossen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$html
= 'blablalbla <video controls="controls" width="300" height="150"><source src="media/07092012_psvbabys.mp4" type="video/mp4" /></video><p><b>stuff</b></p><span>more<span class="foo">and<b>even bold mag</b>more</span>stuff here</span><img src="smilies/smilyOne.png"><img src="smilieddds/smilyOne.png">';

preg_match_all('/< *img[^>]*src *= *["\']?([^"|\']*)/', $html, $matches);

print_r($matches[1]);
?>


Het gebruik van de DOM class van PHP is misschien wat complex. Mocht je toch de DOM willen gebruiken, dan dien je de DOM wel te saven.
De code die je nu hanteert is mij niet helemaal duidelijk, dus inhoudelijk exact aangeven wat er fout gaat is moeilijk.

Groet,

Max
 
Daan Vee

Daan Vee

11/12/2015 14:10:17
Quote Anchor link
Hi Max, thanks!
Dat is wat moet gebeuren... alleen de rest moet ook nog worden weergegeven.

Dus wat ik wil van de $html:
alle codes omzetten in platte tekst, behalve <B> en <IMG>. Als er een <IMG> gevonden wordt, moet daarvan alleen de link worden weergegeven.
 
Max Vaessen

Max Vaessen

11/12/2015 14:51:55
Quote Anchor link
Hoi Daan,

Moeten de tags worden omgezet naar platte tekst? (as in htmlentities())? Of bedoel je dat de tags eruit gefilterd moeten worden en je alleen de tekst overhoudt + de link van de afbeelding?
 
Daan Vee

Daan Vee

11/12/2015 15:51:48
Quote Anchor link
Dat laatste inderdaad, je moet alleen de tekst overhouden + de link van de afbeelding.
 
L deB

L deB

11/12/2015 16:28:14
Quote Anchor link
Ik ben een beginner met php dus wat ik zeg zal wel niet kloppen maar wil het toch melden. Ik zie niet iets aan de uiteindelijke $html dat een link zou moeten zijn. Misschien $html in een a href stoppen (het gedeelte van de link dus, niet de tekst zelf)? $html extra opsplitsen?
Gewijzigd op 11/12/2015 16:30:06 door L deB
 
Max Vaessen

Max Vaessen

11/12/2015 16:36:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
preg_match('(<img.+?src=[\"\'](.+?)[\"\'].*?>)', $html, $matches);

if( count( $matches ) > 0 )
{

    $html = str_replace($matches[0], $matches[1],$html);
}


$html = strip_tags($html, "<b>");

print $html;


Hier doe ik het dus eigenlijk omgekeerd van wat jij doet (eerst replacen en dan pas tags strippen). Dan weet je zeker dat ze er daarna altijd uit zijn, ook als iets fout gaat.
Gewijzigd op 11/12/2015 16:36:42 door Max Vaessen
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/12/2015 19:46:34
 
Max Vaessen

Max Vaessen

11/12/2015 20:48:51
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 11/12/2015 19:46:34:


Het lijkt inderdaad identiek. Al is mijn antwoord zeer anders dan de uitkomst van bovenstaande link
 
Daan Vee

Daan Vee

13/12/2015 11:45:37
Quote Anchor link
Dankjewel Max! Het werk!
Nog een klein vraagje:
Hoe kan ik teksten die BOLD zijn ROOD gekleurd maken?

Het is inderdaad bijna dezelfde topic, maar ik had wat elementen omgewisseld...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2015 13:23:56
Quote Anchor link
Je kan dit in CSS stylen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
b, strong {
 color: red;
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.