T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 18:29:00
Quote Anchor link
Wat houd:
T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING
Precies in?
Wat voor teken is het?
Kan het op Google niet vinden
Als ik het menselijk ontcijfer lijkt het me een verkeerd ingekapselde string.
Quote:
<a href='bewerk_vak.php?verwijder=".$list->id."'

Heeft het dus te maken met het dikgedrukte stukje?
En wat moet ik er aan doen?
Groet
Edit:

Er staat achter id. eerst een dubbel aanhalingsteken (") en daarna een enkele (')
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 00:20:33
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 18:39:00
Quote Anchor link
Post ook eens de omliggende regels van je code. Het heeft inderdaad te maken met een string op een plaats waar PHP het niet verwacht. Maar zonder je code is het niet te zien.
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 18:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($admin == 1){
echo "?><a href='bewerk_vak.php?bewerk=".$list->id."'>Wijzig</a> | <?php";
echo "?><a href='bewerk_vak.php?verwijder=".$list->id."'>Verwijder</a> | <?php";
echo "?><a href='toevoegen_cijfer.php?vak=".$_GET['vak']."'>Voeg cijfer toe</a> | <?php";
echo "?><a href='overzicht.php'>Overzicht vakken</a><br><br><?php";
}

?>

Het ziet er zo erg onhandig uit, maar anders moet ik veels te veel escapen ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 18:48:00
Quote Anchor link
Hoezo echo je < ?php en ?>

Gebruik daarnaast enkele quotes als je iets echoed, valide HTML vereist namelijk dubbele quotes rond zijn attributen. Op die manier hoef je die niet te escapen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($admin == 1){
echo '<a href="bewerk_vak.php?bewerk='.$list->id.'">Wijzig</a> | ';
echo '<a href="bewerk_vak.php?verwijder='.$list->id.'">Verwijder</a> | ';
echo '<a href="toevoegen_cijfer.php?vak='.$_GET['vak'].'">Voeg cijfer toe</a> | ';
echo '<a href="overzicht.php">Overzicht vakken</a><br><br>';
}

?>


Werkt het zo wel?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 18:56:00
Quote Anchor link
unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' on line 13
en dat is de 1e echo, maar denk dat ze dan in alle echo's zitten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 19:00:00
Quote Anchor link
Hoogstwaarschijnlijk ben je dan al ergens voor deze code de fout in gegaan. Je zult ergens een ; oid vergeten zijn.

Er zitten in ieder geval geen fouten in het bovenstaande stukje.
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 19:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
include("config.php");

if($_GET['vak']){
$select = "SELECT * FROM vakken WHERE id='".$_GET['vak']."'";
$query = mysql_query($select);
$list = mysql_fetch_object($query);
echo "<h2>Cijferoverzicht ".$list->vak.";
?>
</h2>
<?php
if($admin == 1){
echo '<a href="
bewerk_vak.php?bewerk='.$list->id.'">Wijzig</a> | ';
echo '<a href="
bewerk_vak.php?verwijder='.$list->id.'">Verwijder</a> | ';
echo '<a href="
toevoegen_cijfer.php?vak='.$_GET['vak'].'">Voeg cijfer toe</a> | ';
echo '<a href="
overzicht.php">Overzicht vakken</a><br><br>';
}

?>

Bovenstaand stukje
Stukje verder daaronder lukt het wel.
Maar hier krijg ik, nadat ik de if heb ingevoegd, steeds problemen.

Config.php is volgens mij niks fout aan maar toch:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$host
= "xxx";
$user = "xxx";
$pass = "xxx";
$db = "xxx";

mysql_connect($host,$user,$pass) or die(mysql_error());
mysql_select_db($db);

if ($_SERVER['REMOTE_ADDR'] == "xx.xx.xx.xx") {
$admin = 1;
}

else{
$admin = 0;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 19:04:00
Quote Anchor link
En hier bewijst het voordeel van het gebruikt van een goede editor met highlight functie zich maar weer eens: kijk maar eens naar de kleurtjes, je ziet dat het na regel 8 fout gaat.

En ja hoor, de laatste . en " op regel 8 zijn overbodig. Waarom sluit je daarnaast php af om alleen die ene </h2> weer te geven?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
include("config.php");

if($_GET['vak']){
$select = "SELECT * FROM vakken WHERE id='".$_GET['vak']."'";
$query = mysql_query($select);
$list = mysql_fetch_object($query);
echo "<h2>Cijferoverzicht ".$list->vak."</h2>";

if($admin == 1){
echo '<a href="bewerk_vak.php?bewerk='.$list->id.'">Wijzig</a> | ';
echo '<a href="bewerk_vak.php?verwijder='.$list->id.'">Verwijder</a> | ';
echo '<a href="toevoegen_cijfer.php?vak='.$_GET['vak'].'">Voeg cijfer toe</a> | ';
echo '<a href="overzicht.php">Overzicht vakken</a><br><br>';
}

?>


ps. Waar is je foutafhandeling gebleven? Waar controleer je of je query wel gelukt is? Je hebt namelijk de zekerheid dat een query altijd KAN mislukken...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 19:10:00
Quote Anchor link
Editor met highlight gebruik ik ook ;) maar zag er goed uit.
Maar bedankt in ieder geval. Ik krijg nu geen parse error meer
En ik ben vandaag in een zeer slechte PHP vorm, vandaar dat ik me maar op andere manieren probeer te redden.
Maar nog steeds werkt het niet goed.
Normaal hoort hier gewoon het vak en de leraar te staan, nu dus niet:
Vak ".$list->vak."
Leraar ".$list->leraar."
En dit staat er nog los onder:
if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; }
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 19:13:00
Quote Anchor link
Quote:
if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; }

Dit is sowieso echt nutteloos en kan direct de prullenbak in.

Waarom het vak en de leraar niet weergegeven worden kan ik zo natuurlijk niet zien. Ik neem aan dat de variabelen het uiteindelijke resultaat zijn van een mysql query. Foutafhandeling zal hier waarschijnlijk weer het grote woord zijn, controleer of je query wel gelukt is. Controleer of de variabelen wel bestaan etc.

Zet dit ook eens boven aan je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 19:38:00
Quote Anchor link
Ga er wel een keer mee verder als ik wel weer een goede 'PHP dag' heb ;-)
Dan maar over op het leren van de Franse taal...
Query e.d. is namelijk wel gewoon gelukt.
Alles heeft gewerkt totdat ik wat 'IP beveiliging' ging inbouwen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Frank -

Frank -

04/12/2006 19:42:00
Quote Anchor link
Quote:
Query e.d. is namelijk wel gewoon gelukt.
En dan:
Quote:
$query = mysql_query($select);
$list = mysql_fetch_object($query);

Het kan aan mij liggen, maar ik zie nergens in jouw code dat jij controleert of de query wel is gelukt.

Verder slaat de naam $query nergens op, in deze variabele staat helemaal geen query. Het gaat om een resultset, $result is dus een veel betere naam. Vervolgens controleer je of deze TRUE of FALSE is en je weet of de query is gelukt of mislukt.

En een query kan ALTIJD, op ieder ongewenst moment, mislukken! Deze controle mag dus nooit ontbreken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.