T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 18:29:00
Quote Anchor link
Wat houd:
T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING
Precies in?
Wat voor teken is het?
Kan het op Google niet vinden
Als ik het menselijk ontcijfer lijkt het me een verkeerd ingekapselde string.
Quote:
<a href='bewerk_vak.php?verwijder=".$list->id."'

Heeft het dus te maken met het dikgedrukte stukje?
En wat moet ik er aan doen?
Groet
Edit:

Er staat achter id. eerst een dubbel aanhalingsteken (") en daarna een enkele (')
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:43:10
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 18:39:00
Quote Anchor link
Post ook eens de omliggende regels van je code. Het heeft inderdaad te maken met een string op een plaats waar PHP het niet verwacht. Maar zonder je code is het niet te zien.
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 18:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($admin == 1){
echo "?><a href='bewerk_vak.php?bewerk=".$list->id."'>Wijzig</a> | <?php";
echo "?><a href='bewerk_vak.php?verwijder=".$list->id."'>Verwijder</a> | <?php";
echo "?><a href='toevoegen_cijfer.php?vak=".$_GET['vak']."'>Voeg cijfer toe</a> | <?php";
echo "?><a href='overzicht.php'>Overzicht vakken</a><br><br><?php";
}

?>

Het ziet er zo erg onhandig uit, maar anders moet ik veels te veel escapen ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 18:48:00
Quote Anchor link
Hoezo echo je < ?php en ?>

Gebruik daarnaast enkele quotes als je iets echoed, valide HTML vereist namelijk dubbele quotes rond zijn attributen. Op die manier hoef je die niet te escapen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($admin == 1){
echo '<a href="bewerk_vak.php?bewerk='.$list->id.'">Wijzig</a> | ';
echo '<a href="bewerk_vak.php?verwijder='.$list->id.'">Verwijder</a> | ';
echo '<a href="toevoegen_cijfer.php?vak='.$_GET['vak'].'">Voeg cijfer toe</a> | ';
echo '<a href="overzicht.php">Overzicht vakken</a><br><br>';
}

?>


Werkt het zo wel?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 18:56:00
Quote Anchor link
unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' on line 13
en dat is de 1e echo, maar denk dat ze dan in alle echo's zitten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 19:00:00
Quote Anchor link
Hoogstwaarschijnlijk ben je dan al ergens voor deze code de fout in gegaan. Je zult ergens een ; oid vergeten zijn.

Er zitten in ieder geval geen fouten in het bovenstaande stukje.
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 19:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
include("config.php");

if($_GET['vak']){
$select = "SELECT * FROM vakken WHERE id='".$_GET['vak']."'";
$query = mysql_query($select);
$list = mysql_fetch_object($query);
echo "<h2>Cijferoverzicht ".$list->vak.";
?>
</h2>
<?php
if($admin == 1){
echo '<a href="
bewerk_vak.php?bewerk='.$list->id.'">Wijzig</a> | ';
echo '<a href="
bewerk_vak.php?verwijder='.$list->id.'">Verwijder</a> | ';
echo '<a href="
toevoegen_cijfer.php?vak='.$_GET['vak'].'">Voeg cijfer toe</a> | ';
echo '<a href="
overzicht.php">Overzicht vakken</a><br><br>';
}

?>

Bovenstaand stukje
Stukje verder daaronder lukt het wel.
Maar hier krijg ik, nadat ik de if heb ingevoegd, steeds problemen.

Config.php is volgens mij niks fout aan maar toch:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$host
= "xxx";
$user = "xxx";
$pass = "xxx";
$db = "xxx";

mysql_connect($host,$user,$pass) or die(mysql_error());
mysql_select_db($db);

if ($_SERVER['REMOTE_ADDR'] == "xx.xx.xx.xx") {
$admin = 1;
}

else{
$admin = 0;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 19:04:00
Quote Anchor link
En hier bewijst het voordeel van het gebruikt van een goede editor met highlight functie zich maar weer eens: kijk maar eens naar de kleurtjes, je ziet dat het na regel 8 fout gaat.

En ja hoor, de laatste . en " op regel 8 zijn overbodig. Waarom sluit je daarnaast php af om alleen die ene </h2> weer te geven?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
include("config.php");

if($_GET['vak']){
$select = "SELECT * FROM vakken WHERE id='".$_GET['vak']."'";
$query = mysql_query($select);
$list = mysql_fetch_object($query);
echo "<h2>Cijferoverzicht ".$list->vak."</h2>";

if($admin == 1){
echo '<a href="bewerk_vak.php?bewerk='.$list->id.'">Wijzig</a> | ';
echo '<a href="bewerk_vak.php?verwijder='.$list->id.'">Verwijder</a> | ';
echo '<a href="toevoegen_cijfer.php?vak='.$_GET['vak'].'">Voeg cijfer toe</a> | ';
echo '<a href="overzicht.php">Overzicht vakken</a><br><br>';
}

?>


ps. Waar is je foutafhandeling gebleven? Waar controleer je of je query wel gelukt is? Je hebt namelijk de zekerheid dat een query altijd KAN mislukken...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 19:10:00
Quote Anchor link
Editor met highlight gebruik ik ook ;) maar zag er goed uit.
Maar bedankt in ieder geval. Ik krijg nu geen parse error meer
En ik ben vandaag in een zeer slechte PHP vorm, vandaar dat ik me maar op andere manieren probeer te redden.
Maar nog steeds werkt het niet goed.
Normaal hoort hier gewoon het vak en de leraar te staan, nu dus niet:
Vak ".$list->vak."
Leraar ".$list->leraar."
En dit staat er nog los onder:
if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; }
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 19:13:00
Quote Anchor link
Quote:
if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; }

Dit is sowieso echt nutteloos en kan direct de prullenbak in.

Waarom het vak en de leraar niet weergegeven worden kan ik zo natuurlijk niet zien. Ik neem aan dat de variabelen het uiteindelijke resultaat zijn van een mysql query. Foutafhandeling zal hier waarschijnlijk weer het grote woord zijn, controleer of je query wel gelukt is. Controleer of de variabelen wel bestaan etc.

Zet dit ook eens boven aan je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 19:38:00
Quote Anchor link
Ga er wel een keer mee verder als ik wel weer een goede 'PHP dag' heb ;-)
Dan maar over op het leren van de Franse taal...
Query e.d. is namelijk wel gewoon gelukt.
Alles heeft gewerkt totdat ik wat 'IP beveiliging' ging inbouwen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Frank -

Frank -

04/12/2006 19:42:00
Quote Anchor link
Quote:
Query e.d. is namelijk wel gewoon gelukt.
En dan:
Quote:
$query = mysql_query($select);
$list = mysql_fetch_object($query);

Het kan aan mij liggen, maar ik zie nergens in jouw code dat jij controleert of de query wel is gelukt.

Verder slaat de naam $query nergens op, in deze variabele staat helemaal geen query. Het gaat om een resultset, $result is dus een veel betere naam. Vervolgens controleer je of deze TRUE of FALSE is en je weet of de query is gelukt of mislukt.

En een query kan ALTIJD, op ieder ongewenst moment, mislukken! Deze controle mag dus nooit ontbreken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.