Tegenovergestelden van $object

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yamahadt50r

yamahadt50r

09/02/2008 09:06:00
Quote Anchor link
Ik zoek het tegenovergestelde hiervan. Dus als er geen $result is

if($object=mysql_fetch_object($result)) {echo"fout";}
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 18:50:41
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/02/2008 09:10:00
Quote Anchor link
Je zult dan al eerder moeten controleren of $result wel bestaat, dus nadat je de SQL query uitgevoerd hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$result
= mysql_query($sql);

if(!$result)
{

    trigger_error(mysl_error().'<br/>In query: '.$sql);
}

else
{
    $row = mysql_fetch_assoc($result);
}

?>

Gebruik overigens liever geen mysql_fetch_object(). Deze functie is het traagst van alle mysql_fetch_* functies.
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

09/02/2008 09:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    $result
= mysql_query("SELECT * FROM tabel") or die(mysql_error());
    
    if(mysql_num_rows($result) > 0) {
        while($data = mysql_fetch_assoc($result))
        {

            print_r($data);
        }
    }
else {
        echo 'Niets gevonden.';
    }

?>
 
- -

- -

09/02/2008 10:27:00
Quote Anchor link
@Terence:
Als er bij jou een fout is gekomen door de query, zal het een error geven. Liever zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    $result
= mysql_query("SELECT * FROM tabel") or die(mysql_error());
    
    if($result && mysql_num_rows($result) > 0) {
        while($data = mysql_fetch_assoc($result))
        {

            print_r($data);
        }
    }
elseif($result) {
        echo 'Niets gevonden.';
    }
else {
        echo 'Er ging iets fout.';
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/02/2008 10:35:00
Quote Anchor link
@Jonathan: nee hoor, de or die() zorgt ervoor dat de uitvoer van het script gestopt wordt.

Maar beide oplossingen vindt ik niet echt netjes. Je moet je script niet om zeep willen helpen als er een fout optreedt, de functie die() zul je dus nooit gebruiken. Verder is het verstandig om de query in een aparte variabele te setten. Op die manier kun je deze samen met de foutmelding echoën.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.