Teken invoegen in string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter Joordens

Pieter Joordens

29/03/2009 19:21:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb bijvoorbeeld een string (naam van een directory) die als volgt heet:
20090204_fotos_Jantje

Nu wil ik dat deze string vervangen wordt naar:
2009-02-04 fotos Jantje

Nu die underscores vervangen is niet zo moeilijk, dat heb ik al voor mekaar, maar hoe kan ik die streepjes invoeren in de string?

Grtz Pieter
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:16:55
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/03/2009 19:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$string
= preg_replace("#([0-9]{4})([0-9]{2})([0-9]{2})\_(.*?)#", "\\1-\\2-\\3 \\4", $string);
?>


Probeer eens?
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

29/03/2009 20:08:00
Quote Anchor link
Nee helaas jezpur dit werkt niet..
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/03/2009 20:09:00
Quote Anchor link
Wat geeft ie terug, misschien dat we dan iets minder hoeven te gissen.
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

29/03/2009 20:36:00
Quote Anchor link
hij geeft
20090204 fotos Jantje

dus zonder de streepjes

code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$dir
= str_replace("_", " ", $sDir);
$dir = preg_replace("#([0-9]{4})([0-9]{2})([0-9]{2})\_(.*?)#", "\\1-\\2-\\3 \\4", $dir);
echo $dir;
?>
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/03/2009 20:56:00
Quote Anchor link
Oh zo, dan moet ie zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$dir
= str_replace("_", " ", $sDir);
$dir = preg_replace("#([0-9]{4})([0-9]{2})([0-9]{2}) (.*?)#", "\\1-\\2-\\3 \\4", $dir);
echo $dir;
?>
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

29/03/2009 21:11:00
Quote Anchor link
Ja super hij werkt! :)

zou je me wel uit kunnen leggen wat die code doet, zodat ik het strax zelf kan doen als ik weer met zoiets zit? :)

en dan heb ik nog een vraagje:
ik wil in een input veld / textarea waardes echoën, maar aangezien in die waardes apostrofes zitten, wil hij die niet goed pakken. Ik heb als code voor de output
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<tr><td>Bericht:</td><td><input type='text' name='bericht' value='". htmlentities(stripslashes($result2['message'])) ."' /></td></tr>";
?>


en de waarde voor $result2['message'] is dan bijvoorbeeld
"Er staan nieuwe foto\'s online." (deze waarde is bij het invoeren geëscaped)
maar de waarde die dan in het input veld staat is
"Er staan nieuwe foto"
htmlentities werkt niet echt.. ik weet niet wat ik er anders van moet maken.

Bedankt alvast! :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Joordens
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.