Tekens met trema / accent

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan

Stefan

14/02/2008 13:45:00
Quote Anchor link
Hallo,

Bij een registratieformulier wil ik bij het veld 'gebruikersnaam' aparte tekens zoals _, spaties, @ etc. er uit filteren. Nu zit ik alleen met het probleem dat namen met ï, ë of á niet worden toegelaten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

  if(preg_match('/^[ a-z0-9]{3,}$/i',$_POST['gebruikersnaam'])){                  
      // Deze is toegestaan

  }else{

     // Ongeldige gebruikersnaam

  }
?>


Aangezien ik absoluut een held op sokken ben wat betreft regular expressions is mijn vraag of iemand dit even voor me kan fixen. :-)

Dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:00:06
 
Veil

Veil

14/02/2008 16:50:00
Quote Anchor link
Volgensmij moet dat kunnen met [:alpha:]; ik zou daar eens op googlen.

A-Za-z en alle éüô etc moeten daar bij zitten als het goed is.

En bijvoorbeeld [:alnum:] staat voor A-Za-z0-9

Veel verder kom ik ook niet ;)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

14/02/2008 17:28:00
Quote Anchor link
@veil
Ik ken alnum niet,
Ik ken wel /w
Die staat ook gelijk aan A-Za-z-0-9
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.