Tekst bewaren op mijn harde schijf

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gustaaf

Gustaaf

02/02/2009 14:58:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik vanuit PHP een tekst bewaren op mijn harde schijf?
Liefst met een simpel scriptje voor een simpele jongen ...

Dank
Gustaaf
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 14:35:54
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

02/02/2009 15:00:00
Quote Anchor link
Draai je lokaal een eigen server? Of bedoel je een download forceren?
 
Gustaaf

Gustaaf

02/02/2009 15:01:00
Quote Anchor link
ik bedoel een download ...

Wie kan me helpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gustaaf
 
Gustaaf

Gustaaf

03/02/2009 12:47:00
Quote Anchor link
Wie kan me helpen
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

03/02/2009 12:49:00
Quote Anchor link
cookie? of een download forceren? die je dan wel eerst ziet ofc.
 
Gustaaf

Gustaaf

03/02/2009 12:50:00
Quote Anchor link
download forceren .... het vooraf zien is niet noodzakelijk maar mag ...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gustaaf
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

03/02/2009 12:54:00
Quote Anchor link
http://www.sephiroth.it/phpwiki/index.php?title=Force_download_Text_files

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?
   $string
= "bla bla bla";
   $ext = "txt";   // file extension
   $mime_type = (PMA_USR_BROWSER_AGENT == 'IE' || PMA_USR_BROWSER_AGENT == 'OPERA')
   ?
'application/octetstream'
   : 'application/octet-stream';
   header('Content-Type: ' . $mime_type);
   if (PMA_USR_BROWSER_AGENT == 'IE')
   {

      header('Content-Disposition: inline; filename="' . $filename . '.' . $ext . '"');
      header("Content-Transfer-Encoding: binary");
      header('Expires: 0');
      header('Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0');
      header('Pragma: public');
      print $string;
   }
else {
      header('Content-Disposition: attachment; filename="' . $filename . '.' . $ext . '"');
      header("Content-Transfer-Encoding: binary");
      header('Expires: 0');
      header('Pragma: no-cache');
      print $string;
   }

?>
 
Gustaaf

Gustaaf

03/02/2009 14:06:00
Quote Anchor link
Hartelijk dank Wesley,

Werkt prima . Spijtig genoeg krijg ik een hele boel foutmeldingen on line en werkt het dus niet. Ben ik iets vergeten?

Gustaaf
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

03/02/2009 14:15:00
Quote Anchor link
Wat altijd handig is, soort van ongeschreven regel hoor, niet jou schuld, maar, dat is om mij te zeggen, wat de foutmeldingen zijn :)
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

03/02/2009 14:15:00
Quote Anchor link
Gustaaf schreef op 03.02.2009 14:06:
Hartelijk dank Wesley,

Werkt prima . Spijtig genoeg krijg ik een hele boel foutmeldingen on line en werkt het dus niet. Ben ik iets vergeten?

Gustaaf



werkt prima maar je krijgt en heleboel foutmeldingen ik vindt het knap... wat zijn de fout meldingen?
 
Gustaaf

Gustaaf

03/02/2009 14:19:00
Quote Anchor link
Ik bedoelde offline werkt het perfect ...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gustaaf
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

03/02/2009 14:24:00
Quote Anchor link
geef het gehele script eens
 
Gustaaf

Gustaaf

03/02/2009 14:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

   $filename
="test";
   $string = "bla bla bla";
   $ext = "txt";   // file extension
   $mime_type = (PMA_USR_BROWSER_AGENT == 'IE' || PMA_USR_BROWSER_AGENT == 'OPERA')
   ?
'application/octetstream'
   : 'application/octet-stream';
   header('Content-Type: ' . $mime_type);
   if (PMA_USR_BROWSER_AGENT == 'IE')
   {

      header('Content-Disposition: inline; filename="' . $filename . '.' . $ext . '"');
      header("Content-Transfer-Encoding: binary");
      header('Expires: 0');
      header('Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0');
      header('Pragma: public');
      print $string;
   }
else {
      header('Content-Disposition: attachment; filename="' . $filename . '.' . $ext . '"');
      header("Content-Transfer-Encoding: binary");
      header('Expires: 0');
      header('Pragma: no-cache');
      print $string;
   }





?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gustaaf
 
Gustaaf

Gustaaf

04/02/2009 10:12:00
Quote Anchor link
Zonder je te willen opjagen ... is al nieuws Wesley

Gustaaf
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

04/02/2009 13:03:00
Quote Anchor link
je hebt output voor de header()
 
Gustaaf

Gustaaf

04/02/2009 21:16:00
Quote Anchor link
Waarom spreekt men hier in codetaal?

Vraag is natuurlijk hoe kan ik die routine aan de praat krijgen ..
 
Lars Groot

Lars Groot

04/02/2009 21:24:00
Quote Anchor link
Sla het is op als UTF-8 Zonder BOM via bv. Notepad++
 
Winston Smith

Winston Smith

04/02/2009 21:58:00
Quote Anchor link
Quote:
Waarom spreekt men hier in codetaal?
Quote:
Sla het is op als UTF-8 Zonder BOM via bv. Notepad++
Ik denk dat dit dan ook wat nadere uitleg behoeft. >:)

Die codetaal is min of meer onvermijdelijk als je met PHP bezig bent. Het is toch "coderen" wat men hier doet he. ;) Maar goed, die foutmelding wil zeggen dat er al iets van tekst verzonden is, terwijl dat niet mag. Normaal gesproken komt dat doordat er een spatie voor
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php staat, of omdat er een echo of print in het script staat vrdat de header() komt. Dat zie ik in jouw script niet. Probeer daarom de tip van Lars eens (download Notepad++, open je script daarin en de sla het op. De rest wijst zich vanzelf).

[
b]Edit:[/b]
[
s]Het zou ook aan print $string; kunnen liggen. Test dat eerst even door de regel weg te becommentariren (er [b]//[/b] voor te zetten, dus //print $string;).[/s] Dat gaat ervoor zorgen dat je niks meer kan downloaden, dus dan zou je je script anders in elkaar moeten steken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Winston Smith
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.