tekst bij banner

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Willem Hartman

Willem Hartman

26/01/2013 13:03:11
Quote Anchor link
Nu wil ik graag dat er een tekst verschijnt als je met de muis over de banner gaat.
En target blank krijg ik ook bij php niet voor elkaar.

Met html kan ik net wel, maar, wie weet hoe dit wel in php moet ?
Dit is het script waar het over gaat


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
            class cAds
            {
              protected $_aAds = array();
            
              public function addAd($sTitle, $sImage)
              {

                $this->_aAds[] = array(
                  "Title" => $sTitle,
                  "Image" => $sImage
                );
                return true;
              }

            
              public function showRandom()
              {

                $aAd = $this->_aAds[array_rand($this->_aAds)];
              
                return '<a href="' . $aAd['Title'] . '"><img src="' . $aAd['Image'] . '" alt=""/></a> ';
              }
            }

            ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
            try
            {
              $oAds = new cAds;
              //  hier kan je de afbeeldingen in zetten
            
              $oAds->addAd("http://www.aquashopdepijp.nl",  "http://willemhartman.nl/bazar/linkpagina/banners/aquariumshopdepijp.gif");
              $oAds->addAd("http://bazar.willemhartman.nl/aanvraagform_reclame.php",  "http://willemhartman.nl/website/logo/adv.gif");          
              $oAds->addAd("http://www.garnalenenkreeftenforum.nl",  "http://willemhartman.nl/website/logo/forum.GIF");
              $oAds->addAd("http://aquariumreef.nl",  "http://aquariumreef.nl/foto/aquariumreef_banner.gif");
                        
        
            
              echo $oAds->showRandom();
            }

            catch(Exception $e)
            {

              echo $e->getMessage();
            }

            ?>
Gewijzigd op 26/01/2013 13:05:03 door Willem Hartman
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:09:14
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/01/2013 13:09:26
Quote Anchor link
PHP is geen opmaaktaal, dus je zult echt naar HTML moeten kijken.

Het enige wat soms verschilt is dat bepaalde tekens in HTML (denk aan quotes) ook in PHP worden gebruikt, en dat je die soms dient te escapen.
 
Willem Hartman

Willem Hartman

01/02/2013 18:52:20
Quote Anchor link
Wel wat gevonden, maar dat werkt alleen bij internet exploder en niet met Firefox.
Weten hier misschien iemand of dit aan te passen is ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    class cAds
    {
      protected $_aAds = array();
            
        public function addAd($sTitle, $sImage, $sText)
        {

                $this->_aAds[] = array(
                  "Title" => $sTitle,
                  "Image" => $sImage,
                  "Text" => $sText
                );
                return true;
        }

            
        public function showRandom()
        {

                $aAd = $this->_aAds[array_rand($this->_aAds)];
              
                return '<a href="' . $aAd['Title'] . '"><img src="' . $aAd['Image'] . '"  alt="' . $aAd['Text'] . '"/></a> ';
        }
    }

            ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
            try
            {
              $oAds = new cAds;
              //  hier kan je de afbeeldingen in zetten
            
              $oAds->addAd("http://www.aquashopdepijp.nl",  "http://willemhartman.nl/bazar/linkpagina/banners/aquariumshopdepijp.gif" , "Een tekst bij banner 1");
              $oAds->addAd("http://bazar.willemhartman.nl/aanvraagform_reclame.php",  "http://willemhartman.nl/website/logo/adv.gif" , "Een tekst bij banner 2");
              $oAds->addAd("http://www.garnalenenkreeftenforum.nl",  "http://willemhartman.nl/website/logo/forum.GIF" , "Een tekst bij banner 3");
              $oAds->addAd("http://aquariumreef.nl",  "http://aquariumreef.nl/foto/aquariumreef_banner.gif" , "Een tekst bij banner 4");
                        
        
            
              echo $oAds->showRandom();
            }

            catch(Exception $e)
            {

              echo $e->getMessage();
            }

    ?>
Gewijzigd op 01/02/2013 18:54:13 door Willem Hartman
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/02/2013 19:23:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="pict.jpg" title="test" alt="test">
 
Willem Hartman

Willem Hartman

01/02/2013 19:45:13
Quote Anchor link
Die had ik als geprobeerd, maar die werkt helemaal niet
 
Eddy E

Eddy E

01/02/2013 22:03:54
Quote Anchor link
Wat doet ie dan niet?
Je kan toch gewoon een ALT toevoegen (title is voor links, alt voor plaatjes/embed-dingen).
 
Willem Hartman

Willem Hartman

02/02/2013 10:36:04
Quote Anchor link
Dan werkte de random banner niet.
Inmiddels het probleem gevonden. Het werkte namelijk wel in internet Ezploder.

Door alt="een tekst" te verandern in title="een tekst", werkt het nu ook in Firefox
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.