tekst css met php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

27/10/2015 12:13:26
Quote Anchor link
Wat ik wil maken is als iemand op de homepage een lettertype invoert (die opgehaald is uit een database, al hoeft dat neit perse), dat degene als hij op Bevestigen-button klikt, op de volgende pagina een zin ziet in de gekozen lettergrootte. Is dat mogelijk, zo ja hoe?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:39:47
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2015 12:17:33
Quote Anchor link
Dat is mogelijk. Je kan met font-family in CSS het lettertype bepalen. let er wel op dat deze wel beschikbaar moet zijn bij de gebruiker. Anders kan je bijv. via 'Google fonts' ervoor zorgen dat je ook exotische fonts kan gebruiken.
Gewijzigd op 27/10/2015 12:23:26 door - Ariën -
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

27/10/2015 12:22:13
Quote Anchor link
Dat klopt, dat weet ik. Maar hoe kan ik ervoor zorgen dat de font-family/font-size automatisch word aangepast aan wel getal qua size de gebruiker invoert?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2015 12:30:21
Quote Anchor link
Dit kan je on-the-fly met jQuery aanpassen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$(document).ready(function(){
    $("button").click(function(){
        $("#fonttext").css("font-family", "Verdana");
    });
});

Zie ook: http://jsfiddle.net/mq8z4az7/

Indien je het met PHP wilt, dan moet je de waarde van de font via een $_POST meesturen.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

27/10/2015 16:12:14
Quote Anchor link
Het is gelukt met post (php). Als ik nu 50 invoer, dan laat hij een voorbeeldtekst op de volgende pagina zien in 50px lettergrootte.

Toevoeging op 27/10/2015 19:32:24:

Ik heb het idee dat wat ik vanmiddag zei niet klopt. Volgens mij pakt hij hem enkel tussen de 1 en de 5px, maar als ik groter doe, of dat nou 10, 15 of 50 is, dan houd hij een standaard grootte aan om de een of andere reden.
Form:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<div class="caption-full">
    <h2>Plakletters maken</h2>
  <form method='post' class="form-horizontal" action='PlaklettersVerwerken2.php' role="form">  
    <div class="form-group"><p>vul achter de lettergrootte het woord px in, anders kan het zijn dat hij het niet doet.
      <label class="control-label col-sm-3" for="Lettertype">Lettertype:</label>
      <div class="col-sm-3">
        <input type="text" class="form-control" id="Lettertype" name="Lettertype" placeholder="Het lettertype.">
      </div>
    </div>
    <div class="form-group">
      <label class="control-label col-sm-3" for="Tekst">Tekst:</label>
      <div class="col-sm-3">          
        <input type="text" class="form-control" id="Tekst" name="Tekst" placeholder="De tekst.">
      </div>
    </div>
    <div class="form group">
    <label class="control-label col-sm-3" for="Font">Font:</label>
    <select name="cars">
  <option value="Lucida Console, Monaco, monospace">Lucida Console, Monaco, monospace</option>
  <option value="Courier New, Courier, monospace">Courier New, Courier, monospace</option>
  <option value="Verdana, Geneva, sans-serif">Verdana, Geneva, sans-serif</option>
  <option value="Trebuchet MS, Helvetica, sans-serif">Trebuchet MS, Helvetica, sans-serif</option>
    <option value="Tahoma, Geneva, sans-serif">Tahoma, Geneva, sans-serif</option>
  <option value="Impact, Charcoal, sans-serif">Impact, Charcoal, sans-serif</option>
  <option value="Comic Sans MS, cursive, sans-serif">Comic Sans MS, cursive, sans-serif</option>
  <option value="Georgia, serif">Georgia, serif</option>
    <option value="Arial Black, sans-serif">Arial Black, Gadget, sans-serif</option>
  <option value="Arial, Helvetica, sans-serif">Arial, Helvetica, sans-serif</option>
  <option value="Times New Roman, Times, serif">Times New Roman, Times, serif</option>
</select>
    </div>
    <div class="form group">
    <label class="control-label col-sm-3" for="Color">Kleur:</label>
    <select name="Color">
  <option value="#000000">Zwart</option>
    <option value="#00FFFF">Cyaan</option>
      <option value="#0000FF">Blauw</option>
        <option value="#008000">Donkergroen</option>
          <option value="#FF8C00">Oranje</option>
            <option value="#FF1493">Roze</option>
              <option value="#FF00FF">Paars</option>
</select>
    </div>
    <center><div class="form-group">        
      <div class="col-sm-offset-3 col-sm-3">
        <center><button type="submit" class="btn btn-default" id="btnlogin" name="Btnlogin">Inloggen</button>
      </div>
    </div>
  </form>
<script>
var shownnn="yes";
var dropd=document.getElementById("image-dropdown");
function showww(){dropd.style.height="auto";    dropd.style.overflow="y-scroll";}  
function hideee(){dropd.style.height="$Lettertype";    dropd.style.overflow="hidden";}
//dropd.addEventListener('mouseover', showOrHide, false);
//dropd.addEventListener('click',showOrHide , false);


function myfuunc(imgParent)
{
    hideee();
    var mainDIVV = document.getElementById("image-dropdown");
    imgParent.parentNode.removeChild(imgParent);
    mainDIVV.insertBefore(imgParent, mainDIVV.childNodes[0]);
}
</script>


de verwerking:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<div class="container">
                    <?php include 'config.php'?>
<?php
if(isset($_GET['username']))
{

  $username = $_GET['username'];
  // getting info from db
}?>
<?php include 'config.php'?><?php

// Get the data passed from the form
$Lettertype = $_POST['Lettertype'];
$Tekst = $_POST['Tekst'];
$Font = $_POST['cars'];
$Color = $_POST['Color'];
// escape variables for security
$Lettertype = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['Lettertype']);
$Tekst = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['Tekst']);
$Font = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['cars']);
$Color = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['Color']);

echo "<h2>Your Input:</h2>";
echo "<div class='otel'><font color='$Color'><font face='$Font'><font size='$Lettertype'>$Tekst</font></div><br>";

mysqli_close($con);
    ?>


Toevoeging op 27/10/2015 19:33:01:

btw, de courier new, arial etc, dat deel werkt gewoon, het gaat enkel om de lettergrootte, in de code Lettertype genoemd
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

28/10/2015 16:29:48
Quote Anchor link
?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2015 16:54:42
Quote Anchor link
Waarom gebruik je de inmiddels 'bejaarde' font-tag in HTML? Deze is zeer beperkt, en kan maar 7 verschillende groottes aan.

Als je niet wilt gebonden zijn aan grenzen, dan moet je style="font-size:18px" gebruiken. Deze kan je onbeperkt schalen.

Vergeet de font-tag gewoon. Daar heb je niks meer aan.
Gewijzigd op 28/10/2015 16:55:20 door - Ariën -
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

28/10/2015 19:21:09
Quote Anchor link
Thanx voor die tip, nu werkt ie goed.
De vraag van degene waar ik het voor maak was, is het mogelijk, om als een tekst invoert, en vervolgens een lettertype kiest, dat de tekst dan meteen veranderd in de gekozen lettertype. Hetzelfde met kiezen van de kleur. Is dat mogelijk?

Het kiezen van lettertypes en kleuren gebeurt nu net als invullen van tekst in een form.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2015 20:22:44
Quote Anchor link
Heb je mijn eerdere reactie met de JavaScript-codeal gelezen?
Met wat creativiteit kan je ook andere opmaakelementen erin verwerken, zoals font-size, font-weight, font-family etc..
 
Randy vsf

Randy vsf

29/10/2015 10:17:37
Quote Anchor link
Voorbeeld zonder jquery
Gewijzigd op 29/10/2015 10:19:21 door Randy vsf
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

30/10/2015 13:20:24
Quote Anchor link
Die code zonder jquery werkt tot nu toe het beste, alleen de gekozen opmaak verdwijnt al gelijk nadat het verschenen is na druk op Change, dat is nu het probleem.

Toevoeging op 30/10/2015 15:34:17:

EDIT: Inmiddels blijft de tekst staan maar wat ik wil is dat de gebruiker tekst kan invoeren en dat die tekst dan verschijnt ipv een standaardtekst. Was al bezig met replaceWith maar dat wil nog niet lukken.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

01/11/2015 16:32:08
Quote Anchor link
Hetgeen wat ik nu heb is een <P> waar tekst in staat. en als iemand in een form eronder een tekst invoert, veranderd de tekst binnen de P automatisch mee. Maar wat ik ook wil is dat de font size en family veranderd kan worden van die p, net als de grootte. Hoe krijg ik dat voor elkaar?

Daarnaast vraag ik me af hoe ik zorg dat ik de "voorbeeld zonder jquery" code zo kan aanpassen dat hij dmv een form invulveld ook de tekst binnen een div aanpast.
Gewijzigd op 01/11/2015 16:36:29 door bart de kinkelaar
 
Randy vsf

Randy vsf

01/11/2015 17:02:05
Quote Anchor link
JsFiddle

Die p waar de tekst in komt kan je ook een div van maken.
Zoek vooral de functies eens op die je ziet!
Gewijzigd op 01/11/2015 17:10:08 door Randy vsf
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

01/11/2015 17:23:44
Quote Anchor link
Thanks, heb het idd aangepast naar een div. Ik zal straks is die functies opzoeken.

Toevoeging op 02/11/2015 09:21:51:

Is het ook mogelijk om een value (in dit geval van het aaantal tekens in de textbox), te onthouden als je naar een andere pagina gaat, bijvoorbeeld in de a href link o.i.d?
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

03/11/2015 08:22:18
Quote Anchor link
?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/11/2015 08:46:23
Quote Anchor link
Cookies, local storage
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

03/11/2015 08:58:38
Quote Anchor link
Dat begrijp ik, alleen wat nog niet helemaal wil is het 'opslaan' van een js val in een a href url, en die dan op pagina 2 te kunnen laten zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49

<div id="container">
    Voorbeeld<br>
    <p id="paragraph"></p>
</div>
    <input type="text" id="fontSize" placeholder="Font size"><br>
    <input type="text" id="fontFamily" placeholder="font family"><br>
        <input type="text" id="fontColor" placeholder="Font color"><br>
    <button id="button">change</button> Klik hier om te zien hoe "Voorbeeld" eruit ziet in de de door jouw gekozen grootte, lettertype en kleur.<br>
    
    <textarea id="textArea" onkeyup="countChar(this)"></textarea><br>
    <button id="button">change</button>
<script>var container = document.getElementById('container');

document.getElementById('button').addEventListener('click', function() {

    container.style.fontSize = document.getElementById('fontSize').value;
    container.style.fontFamily = document.getElementById('fontFamily').value;
    container.style.color = document.getElementById('fontColor').value;
});

var textarea = document.getElementById('textArea');
var container = document.getElementById('container');

document.getElementById('textArea').addEventListener('keydown', function() {
    container.innerHTML = textarea.value;
});</script>
<script>
$( document.body )
  .click(function() {
    $( document.body ).append( $( "<div>" ) );
    var n = $( "text" ).length;
    $( "span" ).text( "There are " + n + " text.");
  })
  // Trigger the click to start
  .trigger( "click" );
</script><br>
Het aantal tekens:
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.5.js"></script>
    <script>
      function countChar(val) {
        var len = val.value.length;
        if (len >= 500) {
          val.value = val.value.substring(0, 500);
        } else {
          $('#charNum').text(0 + len);
        }
      };
    </script>
En dan moet ik van var len, (onder de function countchar(val)), de value onthouden en kunnen laten zien op pagina 2.
 
Ivo P

Ivo P

03/11/2015 09:24:10
Quote Anchor link
$Color = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['Color']);

Gaat $Color de database in?

2 regels verder gebruik je namelijk echo.
Input naar het scherm moet inderdaad escape-t worden, maar dan wel met een daarvoor geschikte functie. mysqli_escape beveiligt de invoer tbv het plaatsen in een query voor Mysql. (en dus niet voor Oracle etc)

Tekst die naar het scherm gaat, dien je met htmlspecialchars() te beveiligen.

Als iemand color "blauw'groen" aanlevert, dan wordt dat "blauw\'groen", maar dat kon op het scherm geen kwaad.

Voert hij in "<script>alert()</script> dan heb je meer aan htmlspecialchars() om de < > onschadelijk te maken (idem voor " in je invoer)
 
Randy vsf

Randy vsf

03/11/2015 09:25:16
Quote Anchor link
@TS

kijk eens naar window.location(url).
Die functie kan je gebruiken om variables via de url door te sturen.
Andere opties heeft - Ariën - al gegeven
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

04/11/2015 16:57:58
Quote Anchor link
Het is tot nu toe nog niet gelukt om de val van het aantal tekens in de textbox op te slaan in bijv een session oid en dan te kunnen onthouden op een volgende pagina. Zou je een voorbeeld kunnen geven?

Toevoeging op 04/11/2015 20:03:06:

Inmiddels ben ik aan het kijken of het kan met Localstorage, maar ook dat wil nog niet vlotten.

Toevoeging op 04/11/2015 20:31:05:

Ik vraag me af: is het eigenlijk uberhaupt wel mogelijk om de value van het aantal tekens in een textbox op te slaan in localstorage of cookies en te laten zien in een andere pagina. Zoja, hoe? Naar session heb ik gekeken maar dat blijkt zoiezo al niet of nauwelijks te kunnen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/11/2015 20:50:59
Quote Anchor link
@Randy window.location is geen functie, het is window.location = 'http://...';
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.