Tekst doorgeven aan nieuw pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

08/04/2004 11:57:00
Quote Anchor link
Hoe kun je (eenvouding) met behulp van PHP een ingevulde tekst (tekstvak) doorgeven naar een nieuwe pagina?

Zodat het volgende b.v. doorgegeven wordt...

http://localhost/selectie.php?teskst=123
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 06:38:09
 
PHP erik

PHP erik

08/04/2004 12:13:00
Quote Anchor link
Formuliertje:

<form action="tweedepagina.php" method="post">
<textarea name="tekstvak"></textarea>
<input type="submit" name="Verzend">
</form>


Tweede Pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?

echo $_POST['tekstvak'];
// Dit geeft de tekst die is ingevoerd in de textarea van de vorige pagina

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.