Tekst en afbeelding verbinden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Ruben Fonteijne

Ruben Fonteijne

04/02/2012 13:45:04
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik kom er even niet meer uit met de php. Ik wil namelijk dat als je op 'tekst1' klikt, dat je 'afbeelding1' te zien krijgt en klik je op 'tekst2', dat 'afbeelding2' verschijnt op de plek van afbeelding1. Zie hieronder:

Voorbeeld.

Ik hoop dat het zo duidelijk is, heb dit even snel met photoshop in elkaar gezet.
Nu dus de vraag, hoe maak ik dit in html? Niet de afbeelding, maar echt als tekst.

Groeten,
Rubèn
Gewijzigd op 04/02/2012 13:45:30 door Ruben Fonteijne
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 22:54:00
 
Joakim Broden

Joakim Broden

04/02/2012 13:51:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

    echo '<a href="url.php?img=1">Afbeelding 1</a> - <a href="url.php?img=2">Afbeelding 2</a>';

    if (isset($_GET['img'])) {
        switch($_GET['img']) {
            case
1:
                echo 'Afbeelding 1';
                break;
            case
2:
                echo 'Afbeelding 2';
                break;
        }
    }
else{
        echo 'Selecteer een afbeelding';
    }


?>
Gewijzigd op 04/02/2012 14:01:27 door Joakim Broden
 
Ruben Fonteijne

Ruben Fonteijne

04/02/2012 13:55:03
Quote Anchor link
Hoi Hertog Jan,

bedankt voor je snelle reactie. Hij geeft bij alleen een foutmelding in regel 13 met een streepje onder de }.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

04/02/2012 14:01:10
Quote Anchor link
ben een ; achter break vergeten :) post heb ik geupate
 
Ruben Fonteijne

Ruben Fonteijne

04/02/2012 14:03:33
Quote Anchor link
Op één of andere manier doet ie 't niet. Ben geen kei in php.. Wat is hier mis?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

    echo '<a href="url.php?img=1">RACEFIETS</a> - <a href="url.php?img=2">TIJDRITFIETS</a>';

    if (isset($_GET['img'])) {
        switch($_GET['img']) {
            case
1:
                echo '../images/ridersky.png';
                break;
            case
2:
                echo '../images/ttsky.png';
                break;
        }
    }
else{
        echo 'Selecteer een afbeelding';
    }


?>
Gewijzigd op 04/02/2012 14:03:46 door Ruben Fonteijne
 
Joakim Broden

Joakim Broden

04/02/2012 14:06:03
Quote Anchor link
Wat gaat er mis, foutmelding? wat gaat er goed? wat word er getoond?
 
Ruben Fonteijne

Ruben Fonteijne

04/02/2012 14:09:45
Quote Anchor link
Krijg verder geen foutmelding en dit is wat ik te zien krijg:
LINK

Moet ik nog iets in die code veranderen? Heb de afbeeldingen staan in "../images/ridersky.png"

Toevoeging op 04/02/2012 14:11:29:

Dat ie naar de volgende regel gaat, is omdat de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ... ?>
tussen een div staat, zodat ik die met margin kan aanpassen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/02/2012 14:15:09
Quote Anchor link
Racefiets en tijdritfiets zouden een hyperlink moeten zijn. Als je er op klikt zou er een afbeelding moeten verschijnen.
 
Ruben Fonteijne

Ruben Fonteijne

04/02/2012 14:22:00
Quote Anchor link
Ze zijn ook wel klikbaar, maar zodra ik erop klik, krijg ik een foutmelding dat ie url.php?img=1 of url.php?img=2 niet kan vinden.
 
- SanThe -

- SanThe -

04/02/2012 14:27:02
Quote Anchor link
Dan klopt je url niet.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/02/2012 14:32:59
Quote Anchor link
Heb je wel een bestand url.php (, met daarin de code van Hertog Jan)?
 
Ruben Fonteijne

Ruben Fonteijne

04/02/2012 14:35:19
Quote Anchor link
Het gaat erom dat de foto's op pagina 'nieuws' komen.
Dit is wat ik nu in 'nieuws.php' heb staan:

<div class="fotos">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

    echo '<a href="url.php?img=1">RACEFIETS</a> - <a href="url.php?img=2">TIJDRITFIETS</a>';

    if (isset($_GET['img'])) {
        switch($_GET['img']) {
            case
1:
                echo '../images/ridersky.png';
                break;
            case
2:
                echo '../images/ttsky.png';
                break;
        }
    }
else{
        echo 'Selecteer een afbeelding';
    }


?>

</div>

css van class="fotos":
.fotos
{
width: 330px;
height: 387px;
float: left;
margin: 0px 0px 0px 50px;
}
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/02/2012 15:07:24
Quote Anchor link
Je link (a href) verwijst naar url.php en niet naar nieuws.php...
 
Joakim Broden

Joakim Broden

04/02/2012 15:07:50
Quote Anchor link
Ruben Fonteijne op 04/02/2012 14:35:19:
Dit is wat ik nu in 'nieuws.php' heb staan:


En waar verwijzen de hyperlinks naar? Inderdaad, naar url.php. oftewel url.php?img=1 moet worden nieuws.php?img=1
 
Ruben Fonteijne

Ruben Fonteijne

04/02/2012 15:12:52
Quote Anchor link
Heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

    echo '<a href="nieuws.php?img=1">RACEFIETS</a> - <a href="nieuws.php?img=2">TIJDRITFIETS</a>';

    if (isset($_GET['img'])) {
        switch($_GET['img']) {
            case
1:
                echo 'ridersky.png';
                break;
            case
2:
                echo 'ttsky.png';
                break;
        }
    }
else{
        echo 'Selecteer een afbeelding';
    }


?>


En als ik op Racefiets klik, geeft ie aan dat ie nieuws.php?img=1 niet kan vinden..
 
Joakim Broden

Joakim Broden

04/02/2012 15:17:27
Quote Anchor link
Oftewel dan staan de hyperlinks als nog niet goed.. Heet je bestand wel nieuws.php? Link je wel goed, misschien link je nu naar een andere map of dergelijke.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/02/2012 15:26:07
Quote Anchor link
Wat is de exacte foutmelding die je krijgt?

Met bovenstaande code zal sowieso geen afbeelding worden getoond, maar alleen de tekst ridersky.png of ttsky.png (of selecteer een afbeelding).
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

04/02/2012 16:17:50
Quote Anchor link
Dit zou moeten werken want nu geen gezeur meer over dat bestand. Dat niet goed staat.Je moet trouwens wel even kijken of je bestanden van plaatjes kloppen!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

    echo '<a href="?img=1">RACEFIETS</a> - <a href="?img=2">TIJDRITFIETS</a>';

    if (isset($_GET['img'])) {
        switch($_GET['img']) {
            case
1:
                echo '<img src="ridersky.png" alt="RiderSky" />';
                break;
            case
2:
                echo '<img src="ttsky.png" alt="TTSky" />';
                break;
        }
    }
else{
        echo '<img src="geenfoto.png" alt="selecteer een afbeelding" />';
    }


?>
Gewijzigd op 04/02/2012 16:25:41 door Bas van de Steeg
 
Ruben Fonteijne

Ruben Fonteijne

04/02/2012 16:36:57
Quote Anchor link
Ik snap er niks meer van. Geef het op. Bedankt voor alle hulp.
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

04/02/2012 16:39:41
Quote Anchor link
Gebruik de code die ik net stuurde zorg dat op lijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
8.  echo '<img src="ridersky.png" alt="RiderSky" />';
11. echo '<img src="ttsky.png" alt="TTSky" />';
15. echo '<img src="geenfoto.png" alt="selecteer een afbeelding" />';

De plaatjes goed staan dus
ridersky.png
ttsky.png
geenfoto.png
en dan werkt het al!
Gewijzigd op 04/02/2012 16:43:32 door Bas van de Steeg
 
Ruben Fonteijne

Ruben Fonteijne

04/02/2012 16:45:24
Quote Anchor link
Bedankt!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.