Tekst en button over background image gooien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daan s

Daan s

07/03/2018 10:38:59
Quote Anchor link
Sup People,

Just a question. Ik ben bezig met een afbeelding :).
Niet zomaar een, maar een background-img in de css.

Afbeelding

Nu wil ik er een button op plaatsen (ben ik mee bezig), en wat tekst.
Wat is de beste manier om dit te doen :)

html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

<div id="row-2" class="row">
<
div class="flexer-container">
<
div class="col-12 md-col-12">
<
p>dgdf dfg dfg df dfg dfg</p>
<
button>Mijn button</button>
<
/div>




?>



css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
.home article .row:last-of-type {
  width: auto;
  position: relative;
  text-align: center;
  color: purple;
  //background: pink;
  height: 620px;
  background-position:center;
  background-image:url('http://via.placeholder.com/1920x1080');

}









?>
Gewijzigd op 07/03/2018 11:25:56 door Daan s
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:01:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/03/2018 11:18:34
Quote Anchor link
Waarom zou je niet voor een <button> gaan?
 
Daan s

Daan s

07/03/2018 11:27:16
Quote Anchor link
Ik ga ook voor de button haha
 
Jan te Pas

Jan te Pas

07/03/2018 12:39:37
Quote Anchor link
Je zet de background in de body of html. De button(s) kun je overal dan neer gaan zetten waar je wilt. Onderstaand een voorbeeld voor de achtergrond op te nemen in de CSS.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
body{
    background-color:#fff;
    font-family: "Magra", sans-serif;
    font-size: 15px;
    color:white;
    margin:0 auto;
    height:100%;
    background: url(Dirty_Blue.jpg) no-repeat center center fixed;
       -webkit-background-size: cover;
        -moz-background-size: cover;
        -o-background-size: cover;
        background-size: cover;

}

En ja, er moet één button op, "JA IK WIL KOPEN!"
 
Daan s

Daan s

07/03/2018 13:09:54
Quote Anchor link
Het is alleen geen body tag, maar een div :)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/03/2018 13:58:28
Quote Anchor link
Wat bedoel je met "beste manier"? Er is geen technische belemmering om gewoon een button weer te geven over een background-image? Hier hoef je niets speciaals voor te doen. Wat betreft het estetische aspect: jij bent de ontwerper :p.

Wellicht zou je uit oogpunt van zoekmachine-optimalisatie de afbeelding uit de (CSS) achtergrond kunnen trekken en een omschrijvende bestandsnaam en alttekst kunnen geven ofzo en wellicht wel meer truuks om extra metadata aan een afbeelding op te hangen. In dat geval zou je de button over de afbeelding heen kunnen plaatsen met behulp van z-indexen. Op deze manier haal je waarschijnlijk "meer kilometers" uit een afbeelding en krijgt deze echt betekenis in plaats van dat het enkel een opmaak-element is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.