Tekst input veld blijft in midden en loopt door, breekt niet af.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Shyaak Rules

shyaak Rules

14/10/2018 22:43:42
Quote Anchor link
Ik heb ene html voor het invullen van mijn mysql database icbm een php pagina.

Het formulier veld heb ik een breedte van 50 en een hoogte van 250 gegeven.

Het lukt me echter niet om de tekst bovenaan de veld te laten beginnen (blijft linksmidden). Verder loopt de tekst op een regel door. Het breekt niet af als de breedte van het veld is bereikt naar een volgende regel.

Hoe regel ik dat?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<!DOCTYPE html>
<html lang="nl">
     <head>
           <title>Gegevens invoeren</title>
           <meta charset="utf-8">
     </head>
     <body>
     <body>
           <form name="toevoegen" action="insert.php" method="post">
                 <fieldset>
                 <legend>Gegevens invoeren</legend>
                 <table>
                       <tr>
                             <td align="right">Bedrijfsnaam:</td> <td><input type="text" name="bedrijfsnaam" size="50"></td>
                       </tr>
                       <tr>
                             <td align="right">Locatie:</td> <td><input type="text" name="locatie" size="50"></td>
                       </tr>
                       <tr>
                           <td align="right" valign="top">Bedrijfsinformatie:</td> <td ><input style="height:250px" type ="text" name="bedrijfsinformatie" size="50"></td>
                       </tr>
                       <tr>
                             <td align="right">Functie:</td> <td><input  type="text" name="functie" size="50" ></td>
                       </tr>
                       <tr>
                             <td align="right">Toelichting belang:</td> <td><input type="text" name="toelichting_belang" size="50"></td>
                       </tr>
                      
                        <tr>
                             <td align="right">Toelichting functioneren:</td> <td><input type="text" name="toelichting_functioneren" size="40"></td>
                       </tr>
                      
                       <tr>
                       <tr>
                            <td><input type="submit" value="Toevoegen"></td>
                       <td><input type="reset" value="Wissen"></td>
                       </tr>
                 </table>
                 </fieldset>
           </form>
     </body>
</html>

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.

Tevens heb ik het topic verhuisd van de Koffiehoek naar 'XHTML/CSS'
Gewijzigd op 14/10/2018 22:51:05 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:04:18
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/10/2018 22:51:47
Quote Anchor link
Ik zie twee keer een <body> tag staan. Dat klopt niet ;-)
 
Shyaak Rules

shyaak Rules

14/10/2018 22:54:53
Quote Anchor link
Ik heb body verwijderd.

Maar weet iemand de oplossing???
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/10/2018 23:08:44
Quote Anchor link
Ik heb even een JSfiddle 'sandbox' aangemaakt:
https://jsfiddle.net/6qc7yf0b/

Maar hoe ziet het er bij jouw dan uit?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

14/10/2018 23:13:02
Quote Anchor link
Als je een tekstvak (met meerdere regels) wilt moet je een <textarea> gebruiken. Een <input type='text'> is altijd maar 1 regel (en de browser lost het nu op deze manier op).
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<tr>
  <td align="right" valign="top">Bedrijfsinformatie:</td>
  <td><textarea style="height:250px" name="bedrijfsinformatie" cols="50"></textarea></td>
</tr>

In plaats van al die inline opmaak is een stylesheet trouwens veel handiger, maar dit terzijde ...
Gewijzigd op 14/10/2018 23:15:53 door Rob Doemaarwat
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/10/2018 23:15:38
Quote Anchor link
Euh, zou dat geen textarea moeten zijn in plaats van een inputveld van het type text?
Edit: wat @Rob zei dus.
Gewijzigd op 14/10/2018 23:16:05 door Thomas van den Heuvel
 
Shyaak Rules

shyaak Rules

14/10/2018 23:19:52
Quote Anchor link
Hallo Arien,

Het ziet er precies zo uit.

Ik ben een beginneling.

Rob,

Ik kan je volgen, maar ... simpel vervangen van tekst door textarea in de code lijkt niet de oplossing.

Hoe doe ik dat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/10/2018 23:24:44
Quote Anchor link
Waarom zou een textarea niet de oplossing zijn volgens jouw? Dat is juist een textvak voor meerdere regels, welke met een enter gescheiden zijn:

Heb de JSfiddle even aangepast:
https://jsfiddle.net/7xLpmagq/

Onthoud dat textarea in de browsers standaard een ander lettertype hebben, en daarom komt de cols-waarde qua lengte niet overeen met de size in de input-velden.
Gewijzigd op 14/10/2018 23:26:57 door - Ariën -
 
Shyaak Rules

shyaak Rules

14/10/2018 23:38:28
Quote Anchor link
Arien,

Bedankt.

Het heeft gewerkt!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/10/2018 23:43:30
Quote Anchor link
Mooi zo :-)
 
Shyaak Rules

shyaak Rules

14/10/2018 23:52:27
Quote Anchor link
ik wil straks een andere topic plaatsen.
nl hoe ik automatisch vanuit mijn insert.php pagina terugkeer naar dit formulier pagina.

Moet ik het hier plaatsen of een andere plek?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/10/2018 00:03:46
Quote Anchor link
Als je een andere vraag hebt, kan je een nieuw topic aanmaken.
Zo blijft het forum hier lekker schoon en opgeruimd.
 
Shyaak Rules

shyaak Rules

15/10/2018 00:09:20
Quote Anchor link
mooi
 
- DHU -

- DHU -

15/10/2018 07:13:49
Quote Anchor link
Hoi.. textveld is niet van het type input text maar van het type textarea.


gebruik onderstaande maar eens:

<textarea name="Bedrijfsinformatie" required="required" rows="10" cols="50"></textarea>

Toevoeging op 15/10/2018 07:16:47:

Shyaak Rules op 14/10/2018 23:52:27:
ik wil straks een andere topic plaatsen.
nl hoe ik automatisch vanuit mijn insert.php pagina terugkeer naar dit formulier pagina.

Moet ik het hier plaatsen of een andere plek?



Hoi,
Dit kan je doen dmv een action aan je formulier toe te voegen.
Probeer onderstaande maar eens uit:

<FORM ACTION="frm-locatie-verwerk.php" METHOD ="POST">
 
Shyaak Rules

shyaak Rules

25/10/2018 00:11:14
Quote Anchor link
Hallo Dirk,

Ik heb onderaan de code opgenomen, maar het werkt niet.
Het zal fout zijn, maar kan je ff aangeven waar het moet?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<!DOCTYPE html>
<html lang="nl">
     <head>
    
           <title>Gegevens invoeren</title>
           <meta charset="utf-8">
          
           <link rel="STYLESHEET" href= "insertbi.css" type="text/css">
     </head>
        <body>
           <div id="main">
          
           <form name="toevoegen" action="insertbi.php" method="post">
            
             <div id="boven">      
                 <div id="links">
                 <fieldset>  
                 <legend>Bedrijfsnaam, afdeling_locatie & bedrijfsinfo</legend>                  
                    <table id="t2">
                      <td ><textarea style="width:90%; height: 30px;"name="bedrijfsnaam"></textarea></td>
                      <td ><textarea style="width:90%; height: 30px;"name="afdeling_onderdeel"></textarea></td>
                      <td ><textarea style="width:90%; height: 30px;"name="locatie"></textarea></td>                                                                </table>  
                    
                    <table id="t2">
                      <td ><textarea style="width:99%; height: 475px;"name="bedrijfsinfo"></textarea></td>
                    </table>                          
                  </fieldset>
                  </div>
            
                 <div id="rechts">
                 <fieldset>  
                              
                    <table id="t3" height="50px" >
                    
                           <tr>
                <td><input type="submit" value="Opslaan"></td>
                <td><input type="reset" value="formulier wissen"></td>
                </tr>
                              
                    
                    </table>                          
                  </fieldset>
                  
                   <fieldset>  
                                
                    <table id="t2">
               <FORM>
                    <INPUT Type="BUTTON" Value="Functies toevoegen" onclick="window.location.href='https://www.adconsulten.nl/toevoegen2.html/'">
                    </FORM>  
                    
                    </table>                          
                  </fieldset>
                  </div>
            </div>
            
                
             <div id="onder">

             </div>  
                
               </form>
              
              </div>
              <FORM ACTION="insertbi.html" METHOD ="POST">
              </FORM>
    

          
                       </body>
                      
</html>

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 25/10/2018 00:50:27 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/10/2018 00:49:56
Quote Anchor link
Je zit wel erg met form-tags te stuntelen.
De form-tags horen OM je groep met formulierelementen heen.

Op lijn 64/65 staat een loze form-tag.
Op lijn 47/49 weer een form die je opeens open en sluit, terwijl je al een form geopend had.

Misschien even terug naar de basis van HTML met uitleg over formuliertjes?
https://www.w3schools.com/html/html_forms.asp
Gewijzigd op 25/10/2018 00:54:01 door - Ariën -
 
Shyaak Rules

shyaak Rules

25/10/2018 00:58:15
Quote Anchor link
64/65 had de bedoeling dat ik weer terug zou komen op de invoer pagina, na verzending van de gegeven naar de databes.

17/49 ga kik ff checken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/10/2018 01:01:25
Quote Anchor link
Shyaak Rules op 25/10/2018 00:58:15:
64/65 had de bedoeling dat ik weer terug zou komen op de invoer pagina, na verzending van de gegeven naar de databes.

Geen idee hoe je daar bij komt. Ik zie nergens een voorwaarde die iets controleert.
Gewijzigd op 25/10/2018 01:01:34 door - Ariën -
 
Shyaak Rules

shyaak Rules

25/10/2018 01:16:35
Quote Anchor link
hmmm. ik zal dus opnieuw naar de digitale schoolbank moeten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/10/2018 01:32:05
Quote Anchor link
Lijkt me wel verstandig ;-)
 
- DHU -

- DHU -

26/10/2018 22:23:11
Quote Anchor link
Hoi shyhaak.... wat is status van je form? stuur anders even een pm. Geef dan meteen ff aan wat voor form je nu wil en wat het moet doen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.