Tekst kleur in php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco

Marco

17/01/2008 22:23:00
Quote Anchor link
Weet iemand hoe ik onderstaande tekst in php wit kan krijgen?
Hij geeft standaard zwart, maar ik wil hem in wit hebben, maar krijg het niet voor elkaar...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?  
echo "<p style=\"text-align: center;\"><h2> Spam Beveiliging </h2><br />";
    echo "U kunt maar eens in de $Anti_Spam minuten een e-mail versturen!</p></body></html>";
    header("refresh:3;url=".$site."");
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:11:22
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 22:25:00
 
Marco

Marco

17/01/2008 22:27:00
Quote Anchor link
Hmmm,

Staat toch duidelijk in het andere topic dat het om de achtergrond ging..
Dat heb ik weten op te lossen...
 
Marco

Marco

17/01/2008 22:27:00
Quote Anchor link
Hmmm,

Staat toch duidelijk in het andere topic dat het om de achtergrond ging..
Dat heb ik weten op te lossen...
 
Frank -

Frank -

17/01/2008 22:28:00
Quote Anchor link
css
 
Marco

Marco

17/01/2008 22:29:00
Quote Anchor link
Heb ook css, maar krijg met geen mogelijkheid die kleur wit...

Alle andere teksten wel, enkel die niet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco
 
Frank -

Frank -

17/01/2008 22:31:00
Quote Anchor link
Yeah, right. Wat is mis met #FFF ? Dat is al sinds jaar en dag wit, dat zal vandaag echt niet anders zijn.

Maar goed, dat soort zaken doe je in je stylesheet, niet in php-code die html uit gaat poepen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 22:35:00
Quote Anchor link
Quote:
Staat toch duidelijk in het andere topic dat het om de achtergrond ging..
Tekst <-> achtergrond, lijkt mij toch heel nauw aan elkaar verwant. Ik zie dus geen reden om een nieuw topic te openen.

Maar goed, zoals Frank al zegt: beide problemen zijn met CSS op te lossen. Opmaak doe je het liefst met behulp van een extern stylesheet of desnoods door de CSS in de <head> te plaatsen. Je gaat het echter niet doen op de manier die jij nu gebruikt. Inline styles moet je zien te vermijden...
 
Marco

Marco

17/01/2008 22:36:00
Quote Anchor link
Hier is mijn stylesheet.....

En je hoeft mij niet te vertellen dat FFF wit is!!


<!-- <style type="text/css">
<!--
body {
scrollbar-base-color: #FFFFFF;
scrollbar-3dlight-color: #000000;
scrollbar-darkshadow-color: #FFFFFF;
scrollbar-face-color: #FFFFFF;
scrollbar-highlight-color: #000000;
scrollbar-shadow-color: #000000;
scrollbar-track-color: #FFFFFF;
background-image: url(http://www.mijnsite.nl/site/images/Home_31.jpg);
}
.style1 {font-family: arial}
.style2 {font-size: 10px}
.style3 {font-family: arial; font-size: 12px; }
.style4 {font-size: 12px}

-->
</style>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/01/2008 22:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
p    {color: #fff;}

Overigens is het verboden om een h2 in een p te zetten. Dat valideert niet.
 
Frank -

Frank -

17/01/2008 22:40:00
Quote Anchor link
Gossie, we gaan eigenwijs doen?

In jouw stukje css kom ik helemaal nergens iets tegen dat jouw stukje tekst van de juiste kleur zou moeten voorzien. Je bent een beetje aan het stoeien met een scrollbar, wat vaak niet zal werken, en style 1 t/m 3. Er mist dus gewoon een stuk css!

Ga de ontbrekende css in je code zetten, dat kun je vast wel gezien jouw enorme kennis over css, dan is het probleem snel opgelost.

@Jan: Je bent te goed voor deze wereld. ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 22:40:00
Quote Anchor link
En waar is dan het gedeelte waarmee je tekst styled?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
.style1 {font-family: arial}
.style2 {font-size: 10px}
.style3 {font-family: arial; font-size: 12px; }
.style4 {font-size: 12px}

Dit zijn gruwelijke namen voor CSS klasses. Je hebt geen idee wat die style inhoud of doet. Kies duidelijke namen!

Verder is de scrollbar property volgens mij niet valid, maar dat zie je snel genoeg als je de validator er overheen haalt.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/01/2008 22:43:00
Quote Anchor link
Die style1, 2 enz worden door DreamWeaver in de designmode gegenereerd. Als je inderdaad zo werkt, raad ik je van harte aan om in de code view te gaan werken.
 
Marco

Marco

17/01/2008 22:44:00
Quote Anchor link
heb het ondertussen al gevonden...

Doe teveel tegelijk waardoor ik in verkeerde css'en zat te stoeien...

@ pgfrank:

Eigenwijs?
Ik stel gewoon een vraag daar ik er even niet meer uitkwam, en als ik dan meteen van jouw soort opmerkingen krijg kan je een antwoord terug verwachten...

Zoek anders wel een ander forum waar ze me wel normaal helpen...
 
Frank -

Frank -

17/01/2008 22:47:00
Quote Anchor link
Sorry hoor, maar jij kunt toch ook wel zien dat in jouw voorbeeldje helemaal nergens iets aan opmaak wordt gedaan voor jouw stukje tekst? Ga dan geen slimme opmerkingen maken over het ontbreken van deze opmaak, dan trek je echt aan het kortste einde.

Maar goed, je hebt een oplossing gekregen en de informatie dat je css niet correct is. Succes met het oplossen van deze uitdagingen!

En dat is niet lullig bedoelt.
 
Adnan

Adnan

29/04/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?  
echo "<p style=\"text-align: center;\"> <font color=\"#FFFFFF\">Spam Beveiliging</font> <br />";
echo "<font color=\"#FFFFFF\">U kunt maar eens in de $Anti_Spam minuten een e-mail versturen!</font></p></body></html>";
header("refresh:3;url=".$site."");
            ?>
 
--

--

29/04/2008 21:54:00
Quote Anchor link
Hij had het al gevonden hoor. Je zit trouwens kleuren aan te wijzen met html, terwijl het wel duidelijk was dat daar css voor werd gebruikt. Geen reden om dit topic weer omhoog te schoppen volgens mij...
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

30/04/2008 09:14:00
Quote Anchor link
@Adnan: Waar komt dat vergezochte antwoord vandaan? Zoals Evert terecht opmerkt gaat het hier over CSS. Bovendien is het gebruik van <font> nergens voor nodig. Tegenwoordig gebruiken we <span>.

CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
h2.kop {
  font-size: 14px;
  color: #fff;
}

p.alinea {
  font-size: 12px;
  color: #fff;
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// eerst de header, anders krijg je problemen met 'headers already sent'
header("refresh:3;url=".$site);
echo '<h2 class="kop">Spam Beveiliging</h2> <br />';
echo '<p class="alinea">U kunt maar eens in de '.$Anti_spam.' minuten een e-mail versturen!</p>';
?>


En durf nu nog maar eens door te zeuren over het antwoord, het wordt hier in je schoot geworpen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.