Tekst laten verschijnen bij hover image

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Brecht S

Brecht S

12/06/2014 21:11:33
Quote Anchor link
Ik ben hier iets aan het proberen maar het wil maar niet lukken.
Ik gebruik onderstaande code om mijn image standaard monochrome te maken en bij 'hover' zie je de originele kleurfoto. Onderstaande code werkt goed voor dit.

HTML gedeelte:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title></title>
</head>

<body>
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/colorup_min.js" type="text/javascript"></script>
    
<img src="img/sample1.jpg" class="colorup" effect="mono" inverse="true"/>
    
</body>
</html>



JS gedeelte (colorup.min.js file):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
jQuery.fn.colorUp = function () {
    $(window).load(function () {
        $('.colorup').each(function () {
            var curImg = $(this).wrap('<span />');
            var newImg = curImg.clone().css({ "position": "absolute", "z-index": "98", "opacity": "0" }).insertBefore(curImg);
            newImg.attr("src", grayImage(this, curImg.attr("effect")));
            newImg.addClass('colorUpped').animate({ opacity: getInv(curImg) ? 1 : 0 }, getSpeed(curImg));
        });
        $('.colorUpped').mouseover(function () {
            $(this).stop().animate({ opacity: getInv($(this)) ? 0 : 1 }, getSpeed($(this)));
        })
        $('.colorUpped').mouseout(function () {
            $(this).stop().animate({ opacity: getInv($(this)) ? 1 : 0 }, getSpeed($(this)));
        });
    });
    function getSpeed(elem) {
        return (elem.attr("speed")) ? parseInt(elem.attr("speed")) : 1000;
    }
    function getInv(elem) {
        return (elem.attr("inverse") && (elem.attr("inverse") === "true")) ? true : false;
    }

    function grayImage(image, effect) {
        var myCnv = document.createElement("canvas");
        var myCtx = myCnv.getContext("2d");

        myCnv.width = image.width;
        myCnv.height = image.height;
        myCtx.drawImage(image, 0, 0);

        var imgData = myCtx.getImageData(0, 0, myCnv.width, myCnv.height);

        for (var y = 0; y < imgData.height; y++) {
            for (var x = 0; x < imgData.width; x++) {

                var pos = (y * 4) * imgData.width + (x * 4);

                switch (effect) {
                    case ("sepia"):
                        var mono = imgData.data[pos] * 0.32 + imgData.data[pos + 1] * 0.5 + imgData.data[pos + 2] * 0.18;
                        imgData.data[pos] = mono + 50;
                        imgData.data[pos + 1] = mono;
                        imgData.data[pos + 2] = mono - 50;
                        break;
                    case ("negative"):
                        imgData.data[pos] = 255 - imgData.data[pos];
                        imgData.data[pos + 1] = 255 - imgData.data[pos + 1];
                        imgData.data[pos + 2] = 255 - imgData.data[pos + 2];
                        break;
                    case ("light"):
                        imgData.data[pos] = imgData.data[pos] + 80;
                        imgData.data[pos + 1] = imgData.data[pos + 1] + 80;
                        imgData.data[pos + 2] = imgData.data[pos + 2] + 80;
                        break;
                    case ("dark"):
                        imgData.data[pos] = imgData.data[pos] - 80;
                        imgData.data[pos + 1] = imgData.data[pos + 1] - 80;
                        imgData.data[pos + 2] = imgData.data[pos + 2] - 80;
                        break;
                    case ("noise"):
                        var noise = (0.5 - Math.random()) * 160;
                        imgData.data[pos] = imgData.data[pos] + noise;
                        imgData.data[pos + 1] = imgData.data[pos + 1] + noise;
                        imgData.data[pos + 2] = imgData.data[pos + 2] + noise;
                        break;
                    default:
                        imgData.data[pos] = imgData.data[pos + 1] = imgData.data[pos + 2] = imgData.data[pos] * 0.32 + imgData.data[pos + 1] * 0.5 + imgData.data[pos + 2] * 0.18
                }
            }
        }
        myCtx.putImageData(imgData, 0, 0, 0, 0, imgData.width, imgData.height);
        return myCnv.toDataURL();
    }
};
$.fn.colorUp();


Nu is de vraag of het mogelijk zou zijn als je over de foto gaat (hover) dat er bij het veranderen naar kleur ook een tekst over komt. Of er een tekst verschijnt aan de onderkant zoals bij volgende link: http://web.enavu.com/demos/caption/
Ik krijg beide zaken niet in elkaar.
Gewijzigd op 12/06/2014 21:16:42 door Brecht S
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 16:38:24
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/06/2014 22:13:00
Quote Anchor link
Google eens op 'HTML5 canvas'. Tussen regel 71 en 72 kun je namelijk nog meer canvas opdrachten uitvoeren.

Een alternatief is een onzichtbare (hidden) div te maken die over het canvas overlapt welke je zichtbaar laat maken bij een mouseover.
 
Brecht S

Brecht S

12/06/2014 22:29:49
Quote Anchor link
Kan ik het script dat ik had gepost in het begin dan niet gebruiken? Is er geen mogelijkheid om daarop verder te werken? Misschien dan inderdaad beter met een onzichtbare div die over het canvas overlapt. Ik ken te weinig van js om te weten wat op regel 71 en 72 werkelijk gedaan word.

Ik heb hier wel een voorbeeld gevonden van een HTML5 canvas script die hetzelfde zou moeten doen: http://permadi.com/tutorial/jsCanvasGrayscale/index.html maar aangezien mijn colorup js script ook werkt voor dit kan ik het dan niet gebruiken?
Gewijzigd op 12/06/2014 22:41:53 door Brecht S
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/06/2014 23:10:03
 
Brecht S

Brecht S

13/06/2014 07:48:09
Quote Anchor link
Mijn vraag was eigenlijk hoe ik die 2 in elkaar kan gebruiken. Ik heb daar geen idee van omdat ik js niet genoeg ken daarvoor.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/06/2014 09:21:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
        $('.colorUpped').mouseover(function () {
            $(this).stop().animate({ opacity: getInv($(this)) ? 0 : 1 }, getSpeed($(this)));
        })
        $('.colorUpped').mouseout(function () {
            $(this).stop().animate({ opacity: getInv($(this)) ? 1 : 0 }, getSpeed($(this)));
        });


Dat zijn twee functies die gekoppeld worden aan een event van een alle HTML elementen die de class="colorUpped" hebben. De bovenste functie wordt aangeroepen zodra je met de muis over het HTML element heen beweegt. De onderste functie wordt aangeroepen zodra je het gebied van het HTML element weer verlaat.
$(this) is de sleutel die naar het element wijst waar je op dat moment overheen beweegt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
        $('.colorUpped').mouseover(function () {
        // extra acties vr de animatie
            $(this).stop().animate({ opacity: getInv($(this)) ? 0 : 1 }, getSpeed($(this)));
        // extra acties na de animatie
        })
        $('.colorUpped').mouseout(function () {
        // extra acties vr de animatie
            $(this).stop().animate({ opacity: getInv($(this)) ? 1 : 0 }, getSpeed($(this)));
        // extra acties na de animatie
        });
 
Brecht S

Brecht S

13/06/2014 11:24:33
Quote Anchor link
Frank, thanks tot nu toe voor de snelle hulp.

Maar zit terug een beetje vast. Ik had hier iets gevonden maar dat werkt dus niet. Even de volledige code hieronder:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title></title>
<style>

.figcaption {
     display:block;
     width:380px;
     height:40px;
     padding:10px;
     position:absolute;
     top:540px;
     left:0;
     color:#FFFFFF;
     font:13px/20px Arial, sans-serif;
     background:#000000;
     background:rgba(0,0,0,.5);
}

</style>
</head>


<body>
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js" type="text/javascript"></script>

  
    
<img src="http://www.contentu.be/zekerwonen/images/latem1.jpg" class="colorup" effect="mono" inverse="true"/>
<div id="figcaption">Write your image caption here!</div>



<script>
jQuery.fn.colorUp = function () {
    $(window).load(function () {
        $('.colorup').each(function () {
            var curImg = $(this).wrap('<span />');
            var newImg = curImg.clone().css({ "position": "absolute", "z-index": "98", "opacity": "0" }).insertBefore(curImg);
            newImg.attr("src", grayImage(this, curImg.attr("effect")));
            newImg.addClass('colorUpped').animate({ opacity: getInv(curImg) ? 1 : 0 }, getSpeed(curImg));
        });
        $('.colorUpped').mouseover(function () {
            
$(this).find('#figcaption').stop().animate({'top':'540px'}, 200, function(){});
},function(){
  $(this).find('#figcaption').stop().animate({'top':'600px'}, 200, function(){});


            $(this).stop().animate({ opacity: getInv($(this)) ? 0 : 1 }, getSpeed($(this)));

        
        })
            
            
        $('.colorUpped').mouseout(function () {
            $(this).stop().animate({ opacity: getInv($(this)) ? 1 : 0 }, getSpeed($(this)));
        });
    });
    function getSpeed(elem) {
        return (elem.attr("speed")) ? parseInt(elem.attr("speed")) : 1000;
    }
    function getInv(elem) {
        return (elem.attr("inverse") && (elem.attr("inverse") === "true")) ? true : false;
    }

    function grayImage(image, effect) {
        var myCnv = document.createElement("canvas");
        var myCtx = myCnv.getContext("2d");

        myCnv.width = image.width;
        myCnv.height = image.height;
        myCtx.drawImage(image, 0, 0);

        var imgData = myCtx.getImageData(0, 0, myCnv.width, myCnv.height);

        for (var y = 0; y < imgData.height; y++) {
            for (var x = 0; x < imgData.width; x++) {

                var pos = (y * 4) * imgData.width + (x * 4);

                switch (effect) {
                    case ("sepia"):
                        var mono = imgData.data[pos] * 0.32 + imgData.data[pos + 1] * 0.5 + imgData.data[pos + 2] * 0.18;
                        imgData.data[pos] = mono + 50;
                        imgData.data[pos + 1] = mono;
                        imgData.data[pos + 2] = mono - 50;
                        break;
                    case ("negative"):
                        imgData.data[pos] = 255 - imgData.data[pos];
                        imgData.data[pos + 1] = 255 - imgData.data[pos + 1];
                        imgData.data[pos + 2] = 255 - imgData.data[pos + 2];
                        break;
                    case ("light"):
                        imgData.data[pos] = imgData.data[pos] + 80;
                        imgData.data[pos + 1] = imgData.data[pos + 1] + 80;
                        imgData.data[pos + 2] = imgData.data[pos + 2] + 80;
                        break;
                    case ("dark"):
                        imgData.data[pos] = imgData.data[pos] - 80;
                        imgData.data[pos + 1] = imgData.data[pos + 1] - 80;
                        imgData.data[pos + 2] = imgData.data[pos + 2] - 80;
                        break;
                    case ("noise"):
                        var noise = (0.5 - Math.random()) * 160;
                        imgData.data[pos] = imgData.data[pos] + noise;
                        imgData.data[pos + 1] = imgData.data[pos + 1] + noise;
                        imgData.data[pos + 2] = imgData.data[pos + 2] + noise;
                        break;
                    default:
                        imgData.data[pos] = imgData.data[pos + 1] = imgData.data[pos + 2] = imgData.data[pos] * 0.32 + imgData.data[pos + 1] * 0.5 + imgData.data[pos + 2] * 0.18
                }
            }
        }
        myCtx.putImageData(imgData, 0, 0, 0, 0, imgData.width, imgData.height);
        return myCnv.toDataURL();
    }
};
$.fn.colorUp();
</script>


</body>
</html>


Ik heb de javascript even toegevoegd aan de HTML. Lijkt me gemakkelijker.
Lijn 46-48 heb ik toegevoegd. En de code gebruikt die te vinden is op http://www.coalmarch.com/blog/cross-browser-animated-captions-using-html5-figcaption
Gewijzigd op 13/06/2014 11:54:21 door Brecht S
 
Brecht S

Brecht S

21/06/2014 22:26:31
Quote Anchor link
Kan iemand mij hiermee verder helpen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.